COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Guinea-Bissau

Oversigt

Guinea-Bissau er et politisk skrøbeligt land beliggende på Afrikas vestkyst. Landet lider af endemisk korruption og dårlige udviklingsniveauer. Landet er blevet forpestet af den transatlantiske narkotikahandel, der florerer. Kriminalitet udgør en alvorlig risiko for rejsende. Strejker og protester er almindelige i Guinea-Bissau, og sikkerhedsstyrkerne kan reagere på disse begivenheder med vold. Korruption og mangel på ressourcer samt uddannelse betyder, at rejsende ikke kan regne med politi eller nødtjenester i nødsituationer. I mellemtiden er fraktionalismen mellem politi, hær og præsidentens vagter en permanent risiko mod landet stabilitet, og kup er ikke sjældne. 

Sundhed, sygdomme og vaccination

Rejsende bør søge lægehjælp før rejsen til Guinea-Bissau på grund af de mange sundhedsfarer i landet. Vaccinationer mod hepatitis A, hepatitis B, tyfus, polio, MFR og stivkrampe-difteri er nødvendige.

Et gul feber-vaccinationscertifikat er nødvendigt for rejsende, der ankommer fra et inficeret område, og anbefales for alle rejsende. Rabies-vaccination kan være nyttigt for rejsende, der eventuelt kommer i kontakt med dyr. Vaccination mod meningokoksygdom anbefales i den tørre sæson fra november og juni i savanneområder.

Malaria er særligt udbredt i regntiden (juli-oktober) og profylakse i form af lariam, malarone eller doxycyklin anbefales til alle områder.

Vand er generelt usikkert at drikke. Man bør undgå ubehandlede fødevarer og drikkevarer, eller kun drikke kogt vand eller flaskevand. Undgå altid is i drinks og lokalt fremstillet is eller lignende produkter.

Rejsende bør tage foranstaltninger for at undgå at blive eksponeret for HIV/AIDS.

Sundhedsfaciliteter er meget grundlæggende i landets byområder, med ringe eller ingen ydelser i landdistrikterne. Basale medicinske forsyninger skal medbringes af de rejsende selv. Det er tilrådeligt at tegne en omfattende forsikring. Læger og hospitaler vil dog ofte kræve kontantbetaling, selv hvis man har en forsikring. Man skal sikre sig at akut evakuering til ens hjemland er inkluderet i forsikringen, og at Guinea er omfattet af dette. Hvis tilstanden er alvorlig, er akut evakuering til Europa tilrådeligt.

Apoteker er fremherskende i Bissau. Apoteker i Rama, Rina og Amilcar Cabral er normalt velforsynede, og de indiske ejere taler engelsk. På grund af den dårlige regulering i landet, rådes rejsende til at medbringe deres egne farmaceutiske forsyninger, hvor det er muligt. Disse bør være i klart markerede beholdere med generiske navne.

Pas

Pas, der er gyldigt i mindst seks måneder efter den planlagte afrejsedato, er påkrævet for alle rejsende. 

Visum

Alle rejsende, bortset fra rejsende fra Benin, Burkina Faso, Elfenbenskysten, Gambia, Ghana, Guinea, Kap Verde, Liberia, Mali, Niger, Nigeria, Senegal, Sierra Leone og Togo, skal have visum for indrejse i Guinea-Bissau.

Danske statsborgere har visumpligt. Visum kan fås ved ankomst i Guinea-Bissau eller kan forudbestilles i e-visa systemet.

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Guinea-Bissau
  • Hovedstad: Bissau
  • Andre større byer: Bafata, Gabu, Bissorã, Bolama, Cacheu, Farim
  • Religion: Islam
  • Tidszone: GMT

Landets alarmnumre

Generel risikovurdering:

Medium

Undgå unødvendig rejse til landet. Overvej yderligere rådgivning.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language