COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Guam

Oversigt

Guam er beliggende i den vestlige del af Stillehavet og er et organiseret, ikke-inkorporeret amerikansk territorium. Landet er et af fem amerikanske territorier med en etableret civil regering.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Alle rejsende opfordres kraftigt til at konsultere en læge 4-8 uger inden afrejsen til Guam. Selvom ingen obligatoriske vaccinationer er påkrævet, bør rejsende have følgende vacciner ajour: hepatitis A, hepatitis B (især for ophold over 6 måneder), japansk hjernebetændelse (især for ophold i landdistrikterne over 1 måned ), mæslinger, fåresyge, røde hunde (MFR), stivkrampe-difteri og tyfus.

Drik kun kogt vand samt drikkevarer på flaske. Spis kogte eller skrællede frugter, grøntsager, kød og fisk. Følgende fisk kan ikke spises, fordi de indeholder giftstoffer: rød snapper, grouper, amberjack, havaborre og et stort antal af tropiske revfisk.

Rejsende rådes til medbringe antibiotika og antidiarremidler.

I nødstilfælde er nummeret til medicinsk assistance og ambulance i Guam 911. Der er kun ét civilt hospital, men en masse private klinikker er tilgængelige. I tilfælde af et alvorligt medicinsk problem, skal rejsende evakueres med fly til et anlæg, der har mere avanceret teknologi og kvalificeret personale.

Pas

Guam er et eksternt amerikansk territorium og derfor påkræves pas for alle udenlandske rejsende undtagen amerikanske statsborgere fra det amerikanske fastland eller andre amerikanske territorier, forudsat at de holder bevis for statsborgerskab og gyldig billedlegitimation.


Bemærk: Under Western Hemisphere Travel Initiative (indført 23 januar 2007), skal amerikanske statsborgere, der vender direkte tilbage fra et amerikansk territorium ikke fremvise pas ved indrejse til USA. Alle rejsende skal have et maskinlæsbart pas (MRP).

Visum

Visakrav til Guam er de samme som for USAs fastland. Rejsende skal bruge visum eller, hvis de er kvalificerede, rejse uden visum i henhold til US Visa Waiver Program.

Statsborgere fra Australien, Østrig, Belgien, Danmark, Finland, Frankrig, Tyskland, Irland, Italien, Luxembourg, Nederlandene, Portugal, Slovenien, Spanien, Sverige og Storbritannien kan rejse til Guam uden visum for besøg på op til 90 dage under US Visa Waiver Program

Dette program er baseret på følgende betingelser: (a) formålet med besøget er forretning, turisme eller transit; (B) at luftfartsselskabet deltager i Guam Visa Waiver Program; (C) alle besøgende er i besiddelse af en udfyldt og underskrevet visumfritagelsesform I-736 (kan fås fra flyselskabet). Bevis for tilbage eller vidererejse er også påkrævet. Alle andre statsborgere, der ikke er nævnt i ovenstående liste, rådes til at kontakte deres ambassader for at tjekke visumkrav.

Turistvisum: ikke påkrævet
Forretningsvisum: ikke påkrævet
Studievisum: nødvendigt
Arbejdsvisum: nødvendigt
Opholdsvisum: nødvendigt

Bemærk: Selvom Guam er et oversøisk amerikansk territorium, skal besøgende, der er berettigede til indrejse til Guam uden visum, stadig opfylde de amerikanske visumkrav, hvis de agter at besøge USA.

Guam
  • Hovedstad: Hagatna (tidligere Agana) (1100).

Landets alarmnumre

  • Politi: 911
  • Brandvæsen: 911
  • Ambulance: 911

Generel risikovurdering:

Negligible

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt ingen eller meget lille risiko.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language