COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Grønland

Oversigt

Grønland er en del af Danmark. Landet er geografisk placeret tættere på Nordamerika end Europa, men politisk, kommercielt og kulturelt er det meget tættere på Europa, især Danmark. Landet fik tildelt hjemmestyre i 1979 og dets selvstændighed er stadigt stigende, med større selvstændighed tildelt i 2008. I juni 2009 overtog Grønland selvkontrollen, selv om landet stadig er afhængigt af Danmark med hensyn til forsvar og økonomi.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Rejsende bør konsultere deres læge for at identificere eventuelle behov for vaccinationer, før de rejser. Dette bør ske 4-8 uger før afrejse. Vaccinationer såsom hepatitis A, hepatitis B, mæslinger/fåresyge/røde hunde (MFR) og tetanus-difteri skal være opdaterede.

Med ekstremt lave temperaturer i vintermånederne, skal rejsende sikre sig, at de bærer passende varmt tøj for at undgå forfrysninger og hypotermi.

Insekter kan være et stort problem i løbet af sommeren og rejsende bør derfor bære insektmiddel.

Drikkevand er sikkert.

Kun grundlæggende medicinske tjenester er tilgængelige på Grønland. Hvis der er behov for mere komplekse behandlinger eller operation, vil patienter blive transporteret fra øen til et land med bedre faciliteter, såsom Danmark.

For at få fat i en ambulance i Grønland er det nødvendigt, først at kontakte politiet.

Pas

Selvom Grønland er et selvstyrende område, er det stadig en del af Danmark. Derfor gælder mange af de forordninger, der gælder for Danmark også for Grønland. For statsborgere fra mange lande (såsom de fleste europæiske lande og USA) er det nødvendigt med et gyldigt pas for at rejse ind for ophold op til 90 dage pr. 6 måneder. Visum skal indhentes, hvis der ønskes længere ophold.

Visum

Grønland er ikke medlem af Den Europæiske Union. Derfor er et gyldigt pas tilstrækkeligt for indrejse til korte turistrejser, men ved længere ophold eller arbejdstilladelse kræves en ansøgning sendt til den danske stat. Det skal gøres klart, at indrejse til Grønland er ønsket (og ikke kun en tilladelse til Danmark).

Grønland

Landets alarmnumre

  • Politi: 112
  • Brandvæsen: 112
  • Ambulance: 112

Generel risikovurdering:

Negligible

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt ingen eller meget lille risiko.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language