Grenada

Oversigt

Grenada er en uafhængig ø, som er den største ø i et ørige på seks. De tre vigtigste øer i er Grenada, Petit Martinique og Carriacou. Grenada er den sydligste ø og ligger i den sydlige ende af Grenadinerne. Landet ligger relativt tæt på Sydamerika og kun 180 km fra den venezuelanske kyst.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Rejsende rådes til at konsultere en læge eller rejseklinik 4-6 uger før rejsen for at blive informeret om, hvilke vaccinationer og lægemidler, der er påkrævet.

Følgende vaccinationer anbefales til rejser til Grenada: hepatitis A, tyfus, MFR og stivkrampe. Rejsende, der skal være i landdistrikter og kan have kontakt med dyr, bør også overveje vaccinationer mod hepatitis B og rabies.

Rejsende, der ankommer fra områder, hvor gul feber er til stede, er forpligtede til at have bevis på vaccination forud for indrejse i Grenada.

De seneste år har der været rapporter om denguefeber i Grenada. Der er ingen vaccine mod denguefeber, men da det spredes gennem myg, kan man tage foranstaltninger, såsom at bære langærmet tøj, bruge myggespray samt et myggenet om natten, som er sprayet med myggespray. Tilstedeværelse af den myggeoverførte sygdom chikungunya-feber er blevet rapporteret i Caribien og dele af Syd- og Mellemamerika siden 2013, og kan derfor påvirke rejsende i Grenada.

Vand er normalt klorineret i Grenada, og det kan derfor sikkert drikkes. Efter kraftig regn, kan vandet blive kontamineret og i dette tilfælde er flaskevand tilrådeligt.

Selvom der er medicinske og farmaceutiske faciliteter i Grenada, er det tilrådeligt at medbringe al receptpligtig medicin, så kvalitet og kvantitet er sikret.

For at ringe efter en ambulance i Grenada, skal man ringe:

434 i St. George’s
724 i St. Andrews
774 i Carriacou

Pas

Pas er påkrævet for alle rejsende til Grenada og skal være gyldigt i mindst seks måneder. Bevis på videre rejse eller en returbillet, samt tilstrækkelige midler til at kunne forsørge sig selv under opholdet, er påkrævet.

Visum

Rejsende fra de fleste europæiske lande, caribiske lande, USA, Canada, Japan samt andre lande kræver ikke visum for ophold på op til 90 dage. En komplet liste over hvilke lande, der er visumfritaget, kan findes her. En komplet liste over, hvilke lande, der skal have visum, kan findes her.

Grenada
  • Hovedstad: Saint George’s (33.000 i 2006.)

Landets alarmnumre

  • Politi: 911
  • Brandvæsen: 911
  • Ambulance: 911

Generel risikovurdering:

Negligible

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt ingen eller meget lille risiko.

Se alle vores forsikringer

Vi har rejseforsikring til alle typer rejser – uanset om du er på charterferie, backpacking, forretningsrejse eller du studerer i udlandet.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.