COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Grækenland

Oversigt

Den nuværende økonomiske krise og politiske urolighed har øget presset på regeringen fra demonstrationsgrupper, venstreorienterede organisationer og fagforeninger siden 2009. Dette resulterede i, at et tidligt valg blev udskrevet i oktober 2009. I slutningen af 2011, gik premierminister George Papandreou af på grund af den finansielle krise, hvilket resulterede i at teknokrat Lucas Papademos blev valgt. I juni 2012 dannede den nyvalgte premierminister Antonis Samaras en regeringskoalition mellem Nyt Demokrati og PASOK. Koalitionen blev dannet efter en vanskelig valgperiode, der fokuserede på politiske alliancer og den økonomiske krise. I begyndelsen af 2015 kom det venstreorienterede parti Syriza til magten.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Rejsende rådes til at konsultere en rejseklinik eller deres praktiserende læge 4 til 5 uger forud for rejsen for at få de seneste oplysninger om hvilke vaccinationer, der anbefales. Rejsende bør også sikre sig, at vaccinationer mod influenza, skoldkopper, polio, MFR, hepatitis A og B, difteri og stivkrampe er ajour.

Sundhedsydelser er generelt fine, og mange faciliteter, især privatklinikker og hospitaler i Athen og Thessaloniki, er af høj vestlig kvalitet. Nogle private sygehuse er af vestlige standard og har personale, der er uddannet i USA eller Storbritannien.

Offentlige sygehuse, især på øerne, kan have mangel på ressourcer og kan give utilstrækkelig pleje. Disse faciliteter taler kun lidt engelsk. Mange patienter overføres fra provinser og øer til hospitaler i Athen for grundigere behandling. Omkostninger for overførsel, samt alle udgifter på et privat hospital, pålægges patienten.

Pas

Pas kræves af alle udenlandske statsborgere ved indrejse til Grækenland, bortset fra EU-borgere, der er indehavere af et gyldigt EU-identitetskort. Danske statsborgere skal indrejse på et pas, der er gyldigt under hele opholdet. Der er forskellige krav afhængigt af nationalitet. For eksempel behøver EU-borgeres pas ikke at være gyldigt ud over afrejsedatoen, men af amerikanske statsborgere kræves det, at pas er gyldigt tre måneder udover den påtænkte længde af opholdet i landet. Rejsende rådes til at kontakte de relevante myndigheder vedrørende indrejsebetingelser til landet.

Visum

EU-borgere kan blive i landet på ubestemt tid uden et visum. Borgere fra USA, Australien og Canada må opholde sig i landet i op til 90 dage uden et visum. Ophold over 90 dage kræver yderligere dokumentation, og borgere fra de ovennævnte lande skal søge om tilladelse fra det græske konsulat i deres respektive lande. Rejsende fra andre lande bør kontakte den nærmeste græske repræsentation for at bekræfte de relevante visumkrav.

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Rejsende kan finde mere information om hvilke nationaliteter, der kræver et Schengen-visum for indrejse i Grækenland på European Commission Visa Policy website.

Grækenland
  • Hovedstad: Athen (3.761.810).
  • Andre større byer: Thessaloniki (363.987) og Heraklion (137.711)
  • Religion: Kristendom
  • Tidszone: GMT +2

Landets alarmnumre

  • Politi: 112
  • Brandvæsen: 112
  • Ambulance: 112

Generel risikovurdering:

Low

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt meget lille risiko.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language