båd-hav-grækenland

Værd at vide om din rejseforsikring til Grækenland

 • Med en rejseforsikring til Grækenland kan du få dækket alle relevante og nødvendige udgifter, hvis uheldet er ude, og du for eksempel har brug for lægehjælp eller hjemtransport. 

 • Din rejseforsikring til Grækenland dækker også i situationer, hvor det blå EU-sygesikringskort ikke gælder - heriblandt behandlinger der ikke er omfattet af den offentlige sygesikring i Grækenland. Det blå EU sygesikringskort dækker ej heller hjemtransport, hvis du kommer til skade og er nødt til at blive transporteret hjem.
 • Vi anbefaler også at tegne en afbestillingsforsikring, så du også er dækket ind økonomisk, hvis du af gode grunde er nødt til at aflyse rejsen til Grækenland eller ikke er i stand til at rejse afsted.

Find din rejseforsikring til Grækenland >

Pak tryghed med på ferien med en rejseforsikring til Grækenland

Uheld kan ske for enhver, også på ferien. Derfor er det en god idé at have et sikkerhedsnet ved at pakke en rejseforsikring med i rejsekufferten. Med en rejseforsikring til Grækenland fra Europæiske ERV er du sikret økonomisk i en lang række tilfælde, såsom hvis du bliver akut alvorlig syg, din bagage bliver forsinket eller du bliver holdt erstatningsansvarlig som privatperson, hvis du er skyld i en person- eller tingskade.

Samtidig er hjælpen altid lige i nærheden, når du har en rejseforsikring hos os. Du kan kontakte vores dansktalende alarmcentral døgnet rundt, alle ugens dage, hvis uheldet er ude på rejsen. Får du brug for dansk lægehjælp i løbet af ferien, har du med din rejseforsikring til Grækenland også altid adgang til Videodoktor. Her kan du nemt og hurtigt komme i kontakt med en dansktalende læge, der kan hjælpe dig med alt fra generelle medicinske spørgsmål til udstedelse af recepter.

Teksten nedenfor er maskinoversat*

Oversigt

Hovedstad: Athen (indb. 3153500)
Andre byer: Thessaloniki og Heraklion
Indbyggertal: 10640000
Religion: Kristendom (østortodoks)
Tidszone: UTC+02:00 (EET) (observerer sommertid fra sidste søndag i marts kl. 01:00 UTC til sidste søndag i oktober kl. 01:00 UTC)
Køreside: højre
Opkaldskode: +30
Elstik: Schuko, Eurostik

Den græske økonomi har vist tegn på bedring i de senere år efter den igangværende økonomiske krise og dertil knyttede politiske vanskeligheder siden 2007. Der er stadig relativt høje niveauer af protestaktiviteter, herunder fra anarkistiske protestgrupper, venstreorienterede organisationer og fagforeninger. Der er ofte strejker, der kan påvirke offentlig transport og andre tjenester.

Penge

Den officielle valuta i Grækenland er Euro (€), efter at have erstattet Grækenlands drachma i januar 2002.

Valutaveksling er let at finde, især i større byer og i alle turistområder. Ud over hård valuta accepterer valutavekslingsboder også rejsechecks. Automatiske valutamaskiner findes i Athen lufthavn.

De fleste banker vil bytte euro for nogle valutaer og tilbyde bedre kurser end valutabås. I de fleste tilfælde er det kun de store hoteller, der udveksler penge til deres gæster.

Når man skifter penge i store beløb, skal rejsende bede om mindre sedler - og især intet større end 50 €. På grund af en historie med forfalskning og en mangel på forandring accepterer nogle butikker og restauranter muligvis ikke store regninger.

MasterCard, Visa og Eurocard accepteres over hele landet i detailforretninger og hoteller, men de accepteres muligvis ikke på visse restauranter. Lokale butikker kan kræve et minimumskøb, før de accepterer et kredit- eller betalingskort. Pengeautomater findes næsten overalt, hvor MasterCard / Cirrus og Visa / Plus er det mest accepterede.

Tippning er ca. 10% af den faktiske regning, selvom mange restauranter inkluderer et serviceafgift på ca. 15%. Det er op til den besøgende skøn, om der gives yderligere tip.

Kommunikation


Den internationale landekode for Grækenland er 30. Den udgående internationale kode er 00, efterfulgt af den relevante landekode.

By- / områdekoder er angivet til de store bycentre nedenfor:

Athen 21
Thessaloniki 231

Postkontorer er normalt åbne i køligere periode på dagen fra kl. 0700 til 1400. Kontorer i større byer er også åbne lørdage fra 0800 - 1400.

Elektricitet

Strømforsyningen i Grækenland er 220V ved 50 Hz, og elektriske udtag er af den runde, to-pin "Schuko" type. Strømafbrydelser er ikke ualmindelige i Grækenland, og rejsende anbefales at bruge en overspændingsbeskytter.

Fysisk

Grækenland ligger på kysten af Middelhavet i den sydøstlige del af Europa. Landet grænser op til Makedonien, Bulgarien og Albanien mod nord, med Tyrkiet mod øst. Tre sider af Grækenland er omgivet af vand, herunder Det Ioniske Hav mod vest og Det Ægæiske Hav mod syd og øst. Grækenland omfatter også 1.400 øer, med 227 permanent beboede. Meget af terrænet er bjergrigt, med den vestlige del af landet domineret af Pindusbjergene. Mod nordøst markerer en anden bjergkæde, Rhodope, grænsen til Makedonien og Bulgarien.

Pas

Et pass er påkrævet af alle udenlandske statsborgere for indrejse i Grækenland, bortset fra dem fra EU, der har et gyldigt EU-identitetskort. Der er forskellige paskrav afhængig af nationalitet; EU-borgere kræver for eksempel ikke forlænget pas gyldighed ud over afrejsedato, men andre statsborgere kræver, at pas er gyldige i tre måneder. Det anbefales at kontakte de relevante myndigheder angående indrejse til landet.

Visum

EU-borgere kan blive i landet på ubestemt tid uden at kræve visumdokumentation. Statsborgere fra USA, Australien og Canada må opholde sig i landet i op til 90 dage uden at kræve visum. Ophold ud over 90 dage vil kræve yderligere bekræftelse, hvor borgere fra Nordamerika og Australien skal ansøge Grækenlands konsulat i deres respektive lande. Rejsende fra andre lande bør kontakte den nærmeste græske diplomatiske repræsentation for at bekræfte visumkravene.

Rejsende kan finde oplysninger om, hvilke nationaliteter der kræver et Schengen-visum for indrejse i Grækenland på Europa-Kommissionens visumpolitik- websted.

Medicinsk udstyr

Medicinske faciliteter anses generelt for at være tilstrækkelige, og nogle, især private klinikker og hospitaler i Athen og Thessaloniki, er af høje standarder. Offentlige medicinske klinikker, især på øerne, kan mangle ressourcer og yde utilstrækkelig pleje. Der tales lidt engelsk i disse tilfælde. Mange patienter overføres fra provinserne og øerne til hospitaler i Athen for mere grundig behandling. Omkostningerne ved sådan overførsel samt alle udgifter på et privat hospital opkræves direkte til patienten.

Sundhedsmæssige bekymringer

Rejsende tilrådes at konsultere en rejsesundhedsspecialist eller en fast læge for at få de nyeste oplysninger om, hvilke vacciner der anbefales cirka 4-8 uger før afrejse til Grækenland. Sørg for, at du er ajour med rutinevacciner inden din rejse. Følgende vaccinationer anbefales: mæslinger-kusma-røde hunde (MMR), stivkrampe-difteri-kikhoste, polio og influenza.

Vand fra hanen er sikkert at drikke i Grækenland.

Spørgsmål og svar - Rejseforsikring og rejseinformation for Grækenland

Er postevandet sikkert at drikke i Grækenland?

Vand fra hanen er som udgangspunkt sikkert at drikke i Grækenland. Du vil dog opleve, at vandet ikke smager lige så rent som herhjemme i Danmark. Det skyldes, at man i Grækenland blandt andet tilsætter klor til postevandet for at holde det rent. Et alternativ er derfor at købe flaskevand. 

Hvordan er reglerne for indrejse i Grækenland?

For danske statsborgere er der ikke yderligere krav i forhold til indrejse i Grækenland. Det betyder, at du som dansk statsborger kan rejse visumfrit til Grækenland i op til 90 dage. Derudover er det et krav, at dit pas er gyldig under hele opholdets varighed i Grækenland. Vi anbefaler dog, at du holder dig opdateret omkring eventuelle ændringer i indrejsereglerne hos den græske ambassade.

Hvordan er jeg dækket ind med mit blå EU-sygesikringskort i Grækenland?

Det blå EU-sygesikringskort giver dig ret til nødvendig medicinsk behandling på samme vilkår som de lokale indbyggere i Grækenland. De fleste behandlinger i Grækenlands offentlige sundhedsvæsen er gratis med det blå kort, mens nogle særlige behandlinger inkluderer delvis egenbetaling. Køb af receptpligtig medicin inkluderer et gebyr per præparat. Din rejseforsikring dækker blandt andet alle relevante og nødvendige udgifter til behandling i løbet af din rejse i Grækenland. Det gælder også for private klinikker  

*For at gøre det nemmere for dig er landeinformationen på denne side oversat til dansk af vores partner ved hjælp af maskinoversættelse. Selvom der er stræbt efter at levere en korrekt oversættelse, vil maskinoversættelse ikke være perfekt og skal derfor heller ikke læses eller fortolkes som sådan. Hjemmesiden og informationen på denne skal ikke opfattes som en kilde til rådgivning eller handling i forhold til indholdet. Ingen garanti givet eller underforstået, intet krav eller ansvar accepteres.

Grækenland
Landets alarmnumre
Politi:
112
Brandvæsen:
112
Ambulance:
112

Find forsikring

Ændre din søgning Køb her
Rejseperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

1
Alder ved udrejse
Udrejsedato

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

1
Alder ved udrejse
Rejseperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

1
Alder på gæsten ved hjemkomst
Betalingsdatoen
Lejeperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

Ferieboligens pris
1
Alder på gæsten ved hjemkomst
Ikrafttrædelsesdato
1
Betalingsdato for rejsen
Afrejsedato
1
Rejsens pris pr. person
Rejseperiode
1
Forsikringsperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

Samlet værdi af udstyr
 • Afghanistan
 • Albanien
 • Algeriet
 • Amerikansk Samoa
 • Andorra
 • Angola
 • Anquilla
 • Antarktis
 • Antiqua og Barbuda
 • Argentina
 • Armenien
 • Aruba
 • Aserbajdsjan
 • Australien
 • Bahamas
 • Bahrain
 • Bangladesh
 • Barbados
 • Belarus
 • Belgien
 • Belize
 • Benin
 • Bermuda
 • Bhutan
 • Bolivia
 • Bonaire, Sint Eustatius
 • Bosnien-Hercegovina
 • Botswana
 • Bouvetøen
 • Brasilien
 • Britiske Territorium i
 • Brunei
 • Bulgarien
 • Burkina Faso
 • Burundi
 • Cambodia
 • Cameroun
 • Canada
 • Caymanøerne
 • Centralafrikanske Rep.
 • Chile
 • Christmas Island
 • Colombia
 • Comorerne
 • Congo - Brazzaville
 • Congo - Demokratiske Republik
 • Cookøerne
 • Costa Rica
 • Cuba
 • Curacao
 • Cypern
 • Danmark
 • Djibouti
 • Dominica
 • Dominikanske Republik
 • Ecuador
 • Egypten
 • El Salvador
 • Elfenbenskysten
 • Eritrea
 • Estland
 • Ethiopien
 • Falklandsøerne
 • Fiji
 • Filippinerne
 • Finland
 • Foren. Arabiske Emirater
 • Frankrig
 • Fransk Guyana
 • Fransk Polynesien
 • Færøerne
 • Gabon
 • Gambia
 • Georgien
 • Ghana
 • Gibraltar
 • Grenada
 • Grækenland
 • Grønland
 • Guadeloupe
 • Guam
 • Guatemala
 • Guinea
 • Guinea-Bissau
 • Guyana
 • Haiti
 • Heard- og Mcdonaldøerne
 • Holland
 • Hollandske Antiller
 • Honduras
 • Hong Kong
 • Indien
 • Indonesien
 • Irak
 • Iran
 • Irland
 • Island
 • Israel
 • Italien
 • Jamaica
 • Japan
 • Jomfruøerne, Amerikanske
 • Jomfruøerne, Britiske
 • Jordan
 • Kap Verde
 • Kasakhstan
 • Kenya
 • Kina
 • Kirgisistan
 • Kiribati
 • Kokosøerne
 • Kosovo
 • Kroatien
 • Kuwait
 • Laos
 • Lesotho
 • Letland
 • Libanon
 • Liberia
 • Libyen
 • Lichtenstein
 • Litauen
 • Luxembourg
 • Macao
 • Madagaskar
 • Malawi
 • Malaysia
 • Maldiverne
 • Mali
 • Malta
 • Marokko
 • Marshalløerne
 • Martinique
 • Mauritanien
 • Mauritius
 • Mayotte
 • Mexico
 • Mikronesien
 • Mindre Amerik. Oversøisk
 • Moldova
 • Monaco
 • Mongoliet
 • Montenegro
 • Montserrat
 • Mozambique
 • Myanmar (Burma)
 • Namibia
 • Nauru
 • Nepal
 • New Zealand
 • Nicaragua
 • Niger
 • Nigeria
 • Niue
 • Nordkorea
 • Nordmakedonien
 • Nordmarianerne
 • Norfolk Island
 • Norge
 • Ny Caledonien
 • Oman
 • Pakistan
 • Palau
 • Palestina
 • Panama
 • Papua Ny Guinea
 • Paraguay
 • Peru
 • Pitcairn
 • Polen
 • Portugal
 • Puerto Rico
 • Qatar
 • Reunion
 • Rumænien
 • Rusland (vest for Ural)
 • Rusland (øst for Ural)
 • Rwanda
 • SAINT BARTHELEMY
 • Saint Pierre og Miquelon
 • Samoa
 • San Marino
 • Sao Tome og Principe
 • Saudi-Arabien
 • Schweiz
 • Senegal
 • Serbien
 • Seychellerne
 • Sierra Leone
 • Singapore
 • Sint Marteen
 • Slovakiet
 • Slovenien
 • Solomonøerne
 • Somalia
 • Spanien
 • Sri Lanka
 • St. Christopher og Nevis
 • St. Helena
 • St. Lucia
 • St. Vincent og Grenadinerne
 • Storbritannien
 • Sudan
 • Surinam
 • Svalbard og Jan Mayen
 • Sverige
 • Swaziland
 • Sydafrika
 • Sydgeorgien og De Sydl.
 • Sydkorea
 • Sydlige Franske Territo.
 • Sydsudan
 • Syrien
 • Tadjikistan
 • Taiwan
 • Tanzania
 • Tchad
 • Thailand
 • Tjekkiet
 • Togo
 • Tokelau
 • Tonga
 • Trinidad og Tobago
 • Tunesien
 • Turkmenistan
 • Turks and Caicos Islands
 • Tuvalu
 • Tyrkiet
 • Tyskland
 • Uganda
 • Ukraine
 • Ungarn
 • Uruguay
 • USA
 • Usbekistan
 • Vanuatu
 • Vatikanstaten
 • Venezuela
 • Vestsahara
 • Vietnam
 • Wallis- og Futuna Islands
 • Yemen
 • Zambia
 • Zimbabwe
 • Ækvatorialguinea
 • Østrig
 • Østtimor
 • Ålands øerne
 • Asien
 • Afrika
 • Europa
 • Sydamerika
 • Nordamerika inkl. USA
 • Nordamerika ekskl. USA
 • Oceanien
 • England
 • Dubai
 • Abu Dhabi
 • Palæstina
 • Skotland
 • Nordirland
Skjul valg Skjul
 • {{originalfilename}} x

Nærmeste servicekontor:

Euro-Center (Cypern)

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>