Gibraltar - Alle rejsefakta inden rejsen

Rejseforsikring Gibraltar

* Gibraltar er et oversøisk britisk territorium. Det eneste krav for de fleste nationaliteter (fx europæere, amerikanere osv.) er et gyldigt pas. 

* Visum er ikke påkrævet for de fleste nationaliteter. Statsborgere fra EU har ret til at opholde sig i landet i op til seks måneder. Læs mere om reglerne for pas og visum nedenfor.   

Køb forsikring her

Oversigt

Der er meget få trusler mod sikkerheden i Gibraltar. Gibraltar er et oversøisk britisk territorium, som er medlem af EU, NATO, Commonwealth og som har gode relationer med andre nationer. Suverænitets-tvister med Spanien fortsætter, men er dalende grundet vedtagelsen af en ny forfatning i 2006. Alligevel er Spanien stadig tilbageholdende med at anvende EU-normer for interaktioner med Gibraltar.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Rejsende bør konsultere deres læge for at identificere eventuelle behov for vaccinationer før afrejse. Dette bør ske 4-8 uger før afrejse. Vaccinationer mod hepatitis A, hepatitis B, mæslinger/fåresyge/røde hunde (MFR) og Tetanus-difteri bør være opdaterede.

Postevand er sikkert at drikke.

Sundhedsfaciliteter i Gibraltar er af en god standard, og de fleste behandlinger er tilgængelige. Tjenesterne er gratis for britiske statsborgere mod forevisning af et gyldigt pas (på det offentlige sygehus St. Bernards).

EU-borgere bør medbringe et europæisk sygesikringskort (Det Blå Sygesikringsbevis), hvilket vil give dem ret til behandling på lige fod med de lokale borgere, hvis der opstår behov for behandling. Rejsende bør også medbringe relevant sygesikring (Bemærk: Det Blå Sygesikringsbevis ikke er en forsikring).

Pas

Gibraltar er et oversøisk britisk territorium. Det eneste adgangskrav for de fleste nationaliteter (f.eks. europæere, amerikanere osv.), er et gyldigt pas.

Visum

Visum er ikke påkrævet for de fleste nationaliteter, men rejsende rådes til at forhøre sig hos deres lokale ambassade.

Europæiske besøgende har ret til at opholde sig i landet i op til seks måneder. Canadiske, australske og amerikanske rejsende kan opholde sig i tre måneder.

Rejsende bør bemærke, at der er separate visum for indrejse til Storbritannien og Gibraltar (dvs. et britisk visum tillader ikke indrejse til Gibraltar).

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Gibraltar - Alle rejsefakta inden rejsen

Landets alarmnumre

  • Politi: 112
  • Brandvæsen: 112
  • Ambulance: 112

Generel risikovurdering:

Negligible

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt ingen eller meget lille risiko.

Se alle vores forsikringer

Vi har rejseforsikring til alle typer rejser – uanset om du er på charterferie, backpacking, forretningsrejse eller du studerer i udlandet.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.