COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Ghana

Oversigt

Ghana har færre generelle sikkerhedsrisici i forhold til sine regionale naboer, og har et fungerende demokratisk system og gode diplomatiske forbindelse med resten af kontinentet. Selv om risikoen for oprør er lille, er protester og strejker almindelige og lejlighedsvis forstyrrende.
 
Ghana har brudt cirklen med militærdiktatur og en svag republikansk regering, der har kendetegnet det politiske system siden uafhængigheden, og i stedet skabt et fungerende system med repræsentative demokratiske institutioner. Regerende partier eller ledere er trådt tilbage ved flere på hinanden følgende valg med stridigheder mellem de to største partier, New Patriotic Party (NPP) og National Democratic Congress (NDC), som er blevet løst ad juridisk vej. Dog har NDCs, præsident John Mahamas socialdemokratiske regerende parti stadig opgaver med at reformere indgroede politiske vennetjenester i hele regeringen.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Rejsende rådes til at rådføre sig med en sundhedsekspert eller egen læge for at få de seneste oplysninger om anbefalede vaccinationer 4-6 uger før afrejse til Accra.

Rejsende tilrådes at blive vaccineret mod hepatitis A, tyfus, polio, hepatitis B, MFR og stivkrampe-difteri. Rejsende skal være vaccineret mod gul feber og medbringe bevis herfor.

Malaria er en risiko i Accra, og den er resistent over for klorokin. Sørg for at medbringe passende malariamedicin og rigeligt af den, da den lokale medicin måske ikke overholder europæiske medicinstandarder. Forebyggende behandling anbefales.

Der blev indberettet et udbrud af H5N1 fugleinfluenza i april 2007 fra en fjerkræfarm øst for Accra. Der skete et udbrud nummer to på en fjerkræfarm nord for Accra i maj 2007. Der er indtil dato ikke rapporteret om tilfælde hos mennesker. Alligevel advares rejsende i Ghana af WHO mod at få kontakt med fjerkræ, og kun spise gennemkogt/stegt fjerkræ og æg.

Det er ikke tilrådeligt at drikke det lokale vand. Rejsende rådes til kun at drikke vand fra flaske eller vand, der er grundigt filtreret og kogt.

Lægehjælp er begrænset i Accra. Mange læger og hospitaler forventer betaling i kontanter, uanset om man har rejsesygeforsikring. Alvorlige helbredsproblemer kræver evakuering med fly til et land med avanceret lægehjælp.

Pas

Der kræves pas for at rejse ind i Ghana, og det skal gælde seks måneder efter den planlagte udrejse af Ghana.

Dem, der ikke har til hensigt at bo i Ghana, skal fremlægge dokumentation for returrejse.

Rejsende kan også blive bedt om at vise dokumentation for, at de har tilstrækkeligt med økonomiske midler til at klare sig under det planlagte ophold.

Rejsende skal fremvise vaccinationsattest for gul feber ved indrejse i Ghana.

Visum

Visum kræves ved indrejse i Ghana, medmindre man er statsborger i et Commonwealth-land, i hvilket tilfælde der kræves indrejsetilladelse. Disse kan fås i den nærmeste ghanesiske diplomatiske repræsentation.

Visa er gyldige i tre måneder og skal bruges inden for tre måneder efter udstedelsen.

Priser for visa til turister og erhvervsrejsende er de samme. Muligheder og omtrentlige priser er som følger:
•    Enkelt indrejse, tre måneder: USD 45
•    Indrejse flere gange, seks måneder: USD 60
•    Indrejse flere gange, et år: USD 90
•    Indrejse flere gange, to år: USD 105

Når man er i Ghana, skal ansøgninger om forlængelse af visa sendes til direktøren for det ghanesiske immigrationskontor til bedømmelse.

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

 

Ghana
  • Hovedstad: Accra
  • Andre større byer: Kumasi, Sekondi, Tema, Tamale
  • Religion: Kristendom
  • Tidszone: GMT

Landets alarmnumre

  • Politi: 191
  • Brandvæsen: 192
  • Ambulance: 193

Generel risikovurdering:

Moderate

Landet er generelt sikkert at rejse til, men overvej yderligere rådgivning.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language