COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Gabon

Oversigt

Gabon er et forholdsvis stabilt land i det vestlige Centralafrika med grænser til Ækvatorialguinea, Cameroun og Congos Brazzaville. I Gabon, der domineres af Bongo-familien, blev Ali Bongo Ondimba udpeget til præsidentembedet i 2009, efter at hans far, der havde siddet i embedet i mange år, døde. Demokratiets svækkelse fremmer stabiliteten på kort sigt, mens sjældne protester imødegås med voldelige reaktioner fra sikkerhedsstyrkerne. Politisk utilfredshed og evindeligt dårlige levevilkår i den olierige nation betyder, at der kan forventes utilfredshed på længere sigt, hvis tempoet i forbedringerne bliver ved med at være lavt.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Inden afrejse til Gabon bør man tegne en omfattende rejseforsikring, der inkluderer sygeforsikring. Alle rejsende bør forsøge at få en tid hos deres praktiserende læge eller en klinik, der er specialiseret inden for turistsygdomme 4-8 uger inden afrejsen. Man bør specifikt sikre sig, at man har fået de relevante booster-vaccinationer (eller den første vaccination, hvis man ikke tidligere er vaccineret) mod: hepatitis A, tyfus, MFR, stivkrampe/difteri og gul feber. Vaccination mod rabies og hepatitis B er også tilrådeligt.

Malaria florerer i alle dele af landet. Spørg en læge til råds om de bedste sikkerhedsforanstaltninger.

Diarrésygdomme, herunder tyfusfeber og giardiasis er almindelige. Der har været rapporter om udbrud af den myggebårne Chikungunya-virus i den sydlige forstad Owendo på Gabon Estuary og i Libreville. Desuden er hepatitis E og hepatitis B ekstremt udbredt. Da bilharziose (schistosomiasis) florerer, skal man undgå at svømme og soppe i ferskvand.

Det anbefales, at man medbringer tilstrækkelig medicin til hele opholdet. Opbevar medicinen i den originale emballage og altid i håndbagagen. Det bør overvejes at medbringe en kopi af recepten og et brev fra lægen, der forklarer, at mængden af medicin er tilpasset ens personlige behov. Følg de sikkerhedsmæssige forskrifter, hvis medicinen er flydende.

Selvom det tilrådes, at man tegner en omfattende rejseforsikring inden afrejse, dækker en sådan forsikring ikke nødvendigvis udgifter til behandling alle steder. Læger og hospitaler kan forvente, at man betaler forud kontant, også selvom man har en rejseforsikring.

Livstruende sygdom kan nødvendiggøre evakuering med fly eller helikopter til et land med mere avancerede faciliteter, da behandlingen i Gabon er begrænset - især i landområderne, og muligvis ikke står mål med vestlige standarder.

Pas

Et pas med gyldighed i mindst seks måneder fra den planlagte dato for afrejse fra Gabon samt bevis for vaccination mod gul feber, er obligatorisk for statsborgere fra alle lande.

Visum

Alle statsborgere, der vil ind i Gabon, skal have visum. Det tager mindst fire arbejdsdage at få et standardvisum. Visum til indrejse flere gange er gyldigt i maksimalt 90 dage fra udstedelsesdatoen. Et visum er gyldigt i tre måneder fra udstedelsesdatoen.

Turist- eller forretningsvisum kan fås. Rejsende kan ansøge om visum til indrejse én gang, to gange eller flere gange

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Gabon
  • Hovedstad: Libreville
  • Andre større byer: Port-Gentil, Franceville og Oyem
  • Religion: Kristendom
  • Tidszone: GMT+1

Landets alarmnumre

  • Politi: 177
  • Brandvæsen: 1399
  • Ambulance: 1300

Generel risikovurdering:

Moderate

Landet er generelt sikkert at rejse til, men overvej yderligere rådgivning.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language