COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Fransk Polynesien

Oversigt

Fransk Polynesien er et oversøisk fransk land. Landet består af flere grupper af polynesiske øer, hvoraf den mest berømte ø, Tahiti, er beliggende i Selskabsøerne. Tahiti som også er den mest folkerige ø, er også sæde for hovedstaden Papeete.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Der har for nylig været et mindre udbrud af denguefeber i Papeete og de omkringliggende områder. Et meget større udbrud skete i 2001, som resulterede i mere end 27.000 tilfælde. Denguefeber er en virussygdom, som forårsager influenzalignende symptomer, og som kan være fatal. Denguefeber overføres af aedes-myg. Der er ingen vaccination for denne sygdom.

Hepatitis A-vaccine anbefales til alle rejsende over et år. Den skal gives mindst to uger (helst fire uger eller mere) før afgang.

Hepatitis B-vaccine anbefales til dem, der kan få brug for blodtransfusioner eller injektioner i udlandet. Rejsende der kan have intim kontakt med lokalbefolkningen, bør også få vaccinen.

Tyfusvaccine anbefales til alle rejsende, med undtagelse af rejsende på korte ophold, der begrænser deres måltider til store restauranter og hoteller, såsom forretningsrejsende og krydstogtpassagerer.

Gul feber-vaccine er påkrævet for alle rejsende på mere end et år, der ankommer fra et gul-feber-inficeret land i Afrika eller Amerika, men anbefales eller kræves ikke for andre.

For at minimere risikoen for rejsediarré, rådes rejsende til at spise og drikke fødevarer, der er blevet korrekt kogt, emballeret, desinficeret eller pasteuriseret. Undgå kogte fødevarer, der ikke længere er rygende varme. Kogte fødevarer, der er blevet efterladt ved stuetemperatur, er særligt farlige. Undgå upasteuriseret mælk og produkter, der kan være fremstillet af upasteuriseret mælk, såsom is. Undgå mad og drikkevarer fra gadesælgere. Spis ikke råt eller utilstrækkeligt tilberedt kød eller fisk. Nogle typer af fisk kan indeholde giftige biotoksiner, selv efter tilberedning. Barracuda bør aldrig spises. Undgå postevand medmindre det er blevet kogt, filtreret eller kemisk desinficeret.

Gode medicinske faciliteter er til rådighed på Tahiti og på nogle andre øer. Nogle medicinske behandlinger er kun tilgængelige på hovedøen. Nogle hospitaler og læger vil acceptere kreditkort eller forsikringsbetaling, mens andre kun accepterer kontanter, uanset rejsesygeforsikring.

Pas

Fransk Polynesien er et oversøisk fransk territorium (Collective d'Outre Mer). Statsborgere fra alle lande påkræves et pas gyldigt i seks måneder ud over opholdets længde.

Visum

Borgere i EØS, Schweiz, Monaco og Andorra skal ikke bruge visum for indrejse til Fransk Polynesien. Borgere fra Australien, Canada, USA og flere andre lande behøver ikke visum for kortvarige ophold. Korte ophold er normalt under 90 dage (statsborgere fra visse lande, får muligvis kun en måneds opholdstilladelse og skal derefter bede om forlængelse).

Udstedelse af visum kontrolleres af centralregeringen i Paris. Ikke-EU-statsborgere, der agter at arbejde i Frankrig, skal have et arbejdsvisum. Proceduren er forskellig for korte ophold (op til 90 dage) og lange ophold. Den franske ambassade bør kontaktes for yderligere oplysninger. Et vaccinationscertifikat mod gul feber er nødvendig for indrejse til landet (se medicinsk afsnit).

Fransk Polynesien
  • Hovedstad: Papeete

Landets alarmnumre

  • Politi: 17
  • Brandvæsen: 18
  • Ambulance: 15

Generel risikovurdering:

Negligible

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt ingen eller meget lille risiko.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language