Fiji

Oversigt

Fiji er ledende i den sydlige Stillehavs-region, men er plaget af indre politisk ustabilitet, på grund af en historie med militærkup. På trods af dette, er Fiji stadig et populært turistmål. I december 2006, væltede Republikken Fijis militære styrker (RFMF) den demokratisk valgte regering og oprettede en militærkontrolleret overgangsregering, der stadig var på plads i 2013. I januar 2012 blev der indført nye offentlige ordensrestriktioner af den midlertidige regering, der dog er løsere end reglerne ved undtagelsestilstand, men fortsætter med at fremhæve militæret.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Rejsende rådes til at konsultere en rejsesundhedsspecialist eller almen praktiserende læge mindst fire til otte uger før afrejse.

 

Fiji lider af udbrud af denguefeber. Selv om der ikke er vaccination tilgængelig i øjeblikket, rådes rejsende til at tage forholdsregler for at undgå myggestik, såsom at bruge myggebalsam og undgå hudeksponering.

 

Det er vigtigt at kontrollere, at alle vaccinationer er up to date, herunder stivkrampe-difteri og mæslinger, fåresyge og røde hunde. Vaccinationer mod hepatitis A & B og tyfus anbefales.

 

En gul feber-vaccination er nødvendig for rejsende, der ankommer fra en kendt inficeret område.

Medicinske faciliteter er tilstrækkelige til mindre behandlinger eller konsultationer. Men ved de fleste alvorlige sygdomme eller skader, tilrådes evakuering til Australien eller New Zealand. Nogle hospitaler har for nylig rapporteret om mangel på både personale og basal medicin. De fleste medicinske faciliteter er placeret på Viti Levu og i tilfælde af sygdom på en af Fijis andre øer, vil transport være påkrævet.

Det er tilrådeligt at tegne en omfattende rejse-og sygeforsikring forud for rejsen.

Hvis man bruger medicin, rådes man til at medbringe tilstrækkelige forsyninger til hele varigheden af opholdet.

Pas

Besøgende til Fijiøerne skal rejse på et pas, der er gyldigt i mindst seks måneder fra datoen for indrejse i landet.

Visum

Visum er ikke påkrævet for de fleste europæiske, amerikanske, canadiske eller australske statsborgere, der besøger Fiji i mindre end fire måneder. Men det er altid tilrådeligt at forhøre sig om specifikke krav med den lokale diplomatisk mission for Fiji. Visum er ikke påkrævet for forretningsfolk, der opholder sig i Fiji under 14 dage.

I begge tilfælde vil man blive tildelt et ankomstkort og det er vigtigt at beholde dette under hele opholdet, eftersom det skal præsenteres ved afrejse. Ikke-rapporterede tab af dette dokument eller manglende fremvisning til Fijis myndigheder ved afrejse, kan resultere i en bøde eller udvisning.

Hvis man ønsker at forlænge opholdet, når man er i Fiji, skal man besøge Immigration Department i Suva.

Både besøgende og beboere i Fiji skal erklære valuta på over FJ10,000 (US$5595) ved indrejse til landet. Alt bagage røntgenfotograferes i Nadi lufthavn.

Fiji
  • Hovedstad: Suva (85.691)

Landets alarmnumre

  • Politi: 917
  • Brandvæsen: 9170
  • Ambulance: 911

Generel risikovurdering:

Low

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt meget lille risiko.

Se alle vores forsikringer

Vi har rejseforsikring til alle typer rejser – uanset om du er på charterferie, backpacking, forretningsrejse eller du studerer i udlandet.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.