COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Færøerne

Oversigt

Færøerne er en ø-gruppe og er en del af Danmark. Beliggende mellem Norskehavet og Atlanterhavet, er øgruppen nogenlunde placeret lige langt fra Island og Skotland - dog lidt nærmere Skotland, som ligger omkring 310 km væk. Selvom landet stadig er under dansk kontrol, har det opnået et øget selvstyre. Dog forbliver forsvar, militær og lovgivning samt andet centralt administration under dansk kontrol.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Det er tilrådeligt at konsultere en rejseklinik eller praktiserende læge for at få de nyeste oplysninger 4 til 8 uger før afrejse. Polio, mæslinger/fåresyge/røde hunde (MFR) og stivkrampe-difteri vaccinationer skal være ajour.

Influenza-vaccine anbefales til alle rejsende, der besøger landet fra november til april. Rabiesvaccination anbefales kun til rejsende, der forventer direkte kontakt med flagermus. Hepatitis B vaccination anbefales til rejsende, der kan komme i kontakt med blod eller kropsvæsker.

Postevand er sikkert at drikke på Færøerne.

Storbritannien og de nordiske lande er omfattet af specifikke nationale sundhedssystemer (man bør have et europæisk sygesikringskort (det blå EU-sygesikringskort)), og rejsende fra andre lande bør anskaffe sig en omfattende sygeforsikring.

Sundhedsfaciliteter på Færøerne er begrænsede. Kystvagten og Atlantic Airways har helikoptere, der kan bruges til nødevakuering i mere alvorlige tilfælde. Hovedhospitalet ligger i hovedstaden.

Pas

Pas skal være gyldigt i op til 6 måneder fra indrejsedato. Danske statsborgere behøver ikke indrejse på et pas, men skal bære et billed-id.  

Visum

Ophold er tilladt i op til 90 dage. Det skal bemærkes, at EU-borgere er forpligtede til at ansøge om opholdsvisum før ankomst, hvis opholdet er længere end 90 dage. Disse regler omfatter 23 andre europæiske lande, der har underskrevet Schengen-konventionen.

Statsborgere fra lande der ikke behøver visum er: Danmark, USA, Australien, Canada, Japan, New Zealand og EU.

Schengenvisum er ikke gyldige for indrejse på Færøerne, da Færøerne ikke er medlem af EU eller Schengen-samarbejdet.

Der kræves forretningsvisum for borgere fra lande, som ikke er visumfritaget. Rejsende kan ikke arbejde som frivillige (lønnet eller ulønnet) eller arbejde i forbindelse med religiøse aktiviteter på et turistvisum. I disse tilfælde er et midlertidigt arbejdsvisum (TEP) fra den arrangerende organisation eller virksomhed påkrævet.

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Færøerne

Landets alarmnumre

  • Politi: 112
  • Brandvæsen: 112
  • Ambulance: 112

Generel risikovurdering:

Negligible

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt ingen eller meget lille risiko.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language