COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Falklandsøerne

Oversigt

Falklandsøerne er beliggende i et af de mest afsides hjørner på kloden. Landet har begrænsede sikkerhedstrusler, der kan have betydelig indvirkning på udenlandske forretningsaktiviteter og udvandresamfund. Selvom spændinger omkring territoriale krav fra Argentina fortsat er høje, er risikoen for en væbnet konflikt mellem Storbritannien og Argentina lav.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Besøgende rådes til at konsultere en læge eller rejseklinik fire-seks uger før afrejse. Dette bør gøres med henblik på, at vacciner og lægemidler kan give effektiv beskyttelse.

Det er tilrådeligt for rejsende, der flyver med RAF fly fra London at få en vaccination mod gul feber i tilfælde af, at ens fly bliver viderestillet til et land, hvor sygdommen er endemisk.

Følgende vaccinationer anbefales til besøgende til Falklandsøerne: Hepatitis A, tyfus og rabies (hvis man er i kontakt med dyr).

Der er ingen specifikke helbredsbekymringer ved rejser til Falklandsøerne.

Der er ét apotek på Falklandsøerne, der er en del af hospitalet. Det har ikke alle lægemidler, og derfor er det vigtigt at medbringe eventuel nødvendig medicin fra egen læge.

For at få fat i en ambulance, skal man ringe 999

Pas

Alle besøgende til Falklandsøerne skal have et pas, der er gyldigt i mindst seks måneder efter afrejse.

Visum

Rejsende fra Storbritannien, USA, Australien, Canada og EU skal ikke have et visum. Man skal dog anskaffe sig en rejse-, arbejds- eller opholdstilladelse, der normalt er gyldig i fire uger. Det er muligt at få yderligere forlængelser på op til 12 måneder. Dette skal ansøges om hos ”Immigration Office” ved ankomst til Stanley. Her skal man have dokumentation for tilstrækkelige midler samt boligoplysninger i forhold til opholdets varighed.

Et rejsevisum udstedes efter udfyldelsen af en rejseformular. Her kræves bevis for returbilletter, tilstrækkelige midler og indkvartering. Rejsetilladelser kan fås fra ”Falklands Islands Government Office” i London, ”Falklands Islands Immigration Office” i Stanley, nærmeste britiske konsulat eller ved ankomsten til området.

Det er også vigtigt at tjekke visumkrav for Chile, hvis man flyver via Santiago, eftersom statsborgere fra en række lande har brug for et transitvisum. Det anbefales at undersøge dette hos den lokale chilenske konsulat.

Statsborgere fra lande, som ikke er nævnt ovenfor, rådes til at kontakte lokale britiske diplomatiske embedsmænd, eftersom der er ingen visumudstedende myndigheder på Falklandsøerne. Det er derfor vigtigt at få et visum, der dækker hele det påtænkte besøg, og eventuelle videre destinationer.

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

 

Falklandsøerne

Landets alarmnumre

  • Politi: 500999
  • Brandvæsen: 500999
  • Ambulance: 500999

Generel risikovurdering:

Negligible

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt ingen eller meget lille risiko.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language