Rejseforsikring til Etiopien

En rejseforsikring giver dig tryghed på din rejse til Etiopien, så du kan slappe af og nyde dit eventyr! 

Køb en rejseforsikring her >

Teksten nedenfor er maskinoversat*

Oversigt

Hovedstad: Addis Abeba (indbyggere 5.228.000)
Andre byer: Adama, Gondar, Mek'ele
Indbyggertal: 120.812.698
Religion: Kristendom og Islam
Tidszone: UTC+03:00 (EAT)
Køreside: højre
Opkaldskode: +251
Elektriske stik: Schuko, Europlug, Type L, Type D, SEV 1011, Type E

Siden afslutningen på borgerkrigen i 1991 har regeringen gjort store fremskridt i retning af økonomisk udvikling og demokratisering. Dets indenlandske sikkerhedsmiljø er domineret af en stabil og valgt regering med betydelige autoritære tendenser, som undertrykker oppositionsgrupper og offentlige manifestationer af folkelig utilfredshed. Forholdet til nabolandet Eritrea er fjendtligt, men det er på god fod med sine forskellige andre naboer. I juli 2018 kom et gennembrud, da både Etiopien og Eritrea formelt erklærede en ende på krigen om grænsekonflikten 1999-2000. Forskellige etniske oprør er blevet effektivt undertrykt af de kompetente sikkerhedsstyrker, som er blevet kritiseret for menneskerettighedskrænkelser, især i den sydøstlige Somali Regional State-region.

I november 2020 forværredes sikkerhedssituationen, da premierministeren Abiy erklærede en militær offensiv og indsatte tropper i den nordlige region Tigray. Den militære konflikt fortsætter indtil i dag, selvom kampene nu stort set er begrænset i Tigray. Regeringen har for nylig ophævet undtagelsestilstanden den 15. februar 2022 midt i en forbedret sikkerhedssituation. Ikke desto mindre bør rejsende undgå at rejse til Tigray, Amhara, Afar-regioner samt dele af Oromia på grund af væbnede konflikter og civile uroligheder. Yderligere indikerede flere rapporter, at der er bevæbnede aktører, der opererer på B31-vejen mellem Bahir Dar i Amhara-regionen og Gohatsion. Rejsende rådede også til ikke at rejse i regioner, der grænser op til Eritrea, Sudan, Sydsudan, Kenya og Somalia på grund af risiko for terrorangreb, for eksempel angreb fra medlemmer af Al Shabaab, hovedsageligt baseret i Somalia.

Derudover lider Etiopien også af alvorlige tørkeforhold, især i den sydlige region. Mad kan være begrænset i nogle regioner, som i Tigray.

Etiopien har sin egen kalender, Ge'ez og har 12 måneder på 30 dage hver. Den sidste måned har 5 dage i et fælles år og 5 dage i skudår.

Penge

Den nationale valuta for Etiopien er den etiopiske Birr (ETB). Det bedste sted at veksle valuta er i en af bankerne i Etiopien. Der er masser af banker til rådighed, især i Addis Abeba, og valutakurserne er de samme overalt.

Amerikanske dollar, britiske pund og euro er de bedste valutaer at bære. Amerikanske dollars accepteres næsten hvor som helst, selv i fjerntliggende landdistrikter. Etiopien er stadig stort set en kontante økonomi, selvom der er flere pengeautomater i hovedstaden og andre større byer. Disse er ofte ude af drift og ikke alle accepterer udenlandske kort.

Rejsende er forpligtet til at erklære, at de bærer penge mere end 1.000 ETB ved ind- eller udrejse.

Kommunikation

Landskoden for Etiopien er +251.

By- / områdekoder for de store områder er som følger:

 • Addis Abeba 1
 • Sydøstlige region 2
 • Nordøstlige region 3
 • Nordregionen 4
 • Østregionen 5
 • Sydlige 6
 • Vestlige 7
 • Nordvestlige 8
 • Mobiltelefoner 9

SIM-kort og "pay as you go" telefoner er tilgængelige til leje og køb i Addis Abeba.

Der findes mange internetcafeer i større byer og endda i nogle mindre byer. Internetforbindelse og hastighed kan svinge hurtigt, da hele landets internettrafik løber af en utilstrækkelig backup-satellitforbindelse. Internet i hovedstaden Addis Abeba er godt, og de fleste hoteller har internet-muligheder.

Elektricitet

Elektriciteten i Etiopien er 220 volt ved 50 Hz. Forretninger i Etiopien accepterer generelt to typer stik: tre runde ben i en trekantet form og to runde ben.

Konstant elforsyning er generelt ikke et problem i de store byer. Det vil dog svigte spontant, og det kan være en god idé at medbringe overspændingsbeskyttelsesudstyr, hvis du skal rejse med elektroniske enheder. Vær opmærksom på, at jo længere væk fra større centre, du rejser, mindskes sandsynligheden for god elforsyning.

Risiko for strøm- og internetafbrydelser kan ikke udelukkes, især i konfliktområder.

Fysisk

Etiopien er et indlandsstat land på Afrikas Horn. Det grænser op til Eritrea mod nord, Somalia mod øst, Kenya mod syd, Djibouti mod nordøst, og Sudan og Sydsudan mod vest.

Inden for landet ligger et massivt kompleks af bjerge og plateauer opdelt af Great Rift Valley. Samlet set er landet økologisk mangfoldigt med ørkener langs dets østlige grænse og tropiske skove i syd. Yderligere, Great Rift Valley modtagelig for jordskælv, vulkanudbrud; hyppige tørkeperioder.  

Pas

Pas, der er gyldige i seks måneder, er påkrævet for alle indrejser til Etiopien. Bevis for retur/udrejse fra Etiopien, såsom en flybillet, er også påkrævet.

Rejsende bør også sikre sig, at de har mindst én tom side i deres pas for ethvert indrejsestempel og/eller visum, der kræves.

Visum

Visum er påkrævet for indrejse i Etiopien for alle nationaliteter, undtagen for borgere fra Kenya og Djibouti. Visum kan udstedes ved ankomst til landet; dog skal du medbringe 2 pasbilleder og kontanter. Ansøgninger kan tage omkring to timer. Alle statsborgere, der opholder sig længere end 30 dage, kræver også et udrejsevisum.

Et alternativ er elektronisk visum, eVisa, ansøgninger behandles normalt inden for 24 timer.

Amerikanske statsborgere kan købe et toårigt visum til flere indrejser til både turisme og forretning.

Vanskeligheder for specifikke nationaliteter

Eritreanske statsborgere kan opleve nogle vanskeligheder på grund af den høje grad af modsætning mellem de to lande, men dette udelukker ikke adgang til Etiopien.

Medicinsk udstyr

Medicinsk pleje er meget begrænset uden for Etiopiens større byer. Store sygdomme kan dog kræve evakuering til en topmoderne medicinsk facilitet uden for landet. Vær opmærksom på, at de fleste læger forventer betaling kontant, uanset din sygesikring.

Medbring din egen receptpligtig medicin og forebyggende medicin med dig. Sørg for, at din sygesikring dækker dig til lægeudgifter i udlandet. Hvis det ikke er tilføjet, suppleres oversøisk dækning. Hvis sygdom sker i udlandet, kan dine medicinske udgifter og evakuering koste over ti tusind dollars.

Sundhedsmæssige bekymringer

Rejsende rådes til at konsultere en rejsesundhedsspecialist eller praktiserende læge for at få de seneste oplysninger om, hvilke vacciner der anbefales omkring 4-8 uger før afrejse til Etiopien. Sørg for, at du er opdateret på rutinevacciner inden din rejse til Etiopien. Følgende vaccinationer anbefales: mæslinger-fåresyge-røde hunde (MMR), tetanus-difteri-kighoste, polio og influenza. Rejsende kan også overveje vaccinationer mod hepatitis B og rabies, alt efter deres rejses særlige forhold.

Der har været bekræftede tilfælde af gul feber i South Nation, Nationaliteter og Peoples-regionen. Et gul feber-vaccinationscertifikat er kun påkrævet for rejsende fra et land med risiko for overførsel af gul feber.

Risiko for malaria er til stede i hele Etiopien, inklusive byområder. Byen Addis Abeba er risikofri. Brugen af anti-malaria medicin (Lariam, Malarone eller doxycyclin) anbefales til alle områder af landet. Denne profylakse bør understøttes af brug af insektmiddel, myggenet og langærmet tøj omkring skumringen.

Sovesyge forekommer i Gamo, Gofa, Illubabor, Kefa og Welega administrative afdelinger i sydvest. Rejsende, der tager på safari og landdistrikter, bør undgå at blive bidt af tsetse-fluer.

Risikoen for afrikansk skovflåtbid-feber er til stede i Etiopien. Rejsende, der deltager i udendørsaktiviteter i landdistrikter i endemiske områder, bør træffe foranstaltninger for at forhindre flåtbid.

Langtidsbesøgende (4 uger eller mere) bør modtage en boosterdosis af poliovaccine mellem 4 uger og 12 måneder før rejsen.

Etiopien har en hiv-epidemi blandt underbefolkninger og geografiske områder med anslået 610.000 mennesker, der lever med hiv/aids.

Ud over disse sundhedsrisici er rejsendes diarré det mest almindelige rejserelaterede medicinske problem, der påvirker rejsende til Etiopien. Det er tilrådeligt at medbringe anti-diarré medicin og orale rehydreringssalte for at forhindre dehydrering. Rejsende skal tage alle nødvendige forholdsregler, når de drikker vand eller spiser mad i landet og kun drikke vand fra forseglede flasker, der er opnået fra en velrenommeret kilde eller vand, der er blevet kogt.

Tuberkulose er meget endemisk i Etiopien.

*For at gøre det nemmere for dig er landeinformationen på denne side oversat til dansk af vores partner ved hjælp af maskinoversættelse. Selvom der er stræbt efter at levere en korrekt oversættelse, vil maskinoversættelse ikke være perfekt og skal derfor heller ikke læses eller fortolkes som sådan. Hjemmesiden og informationen på denne skal ikke opfattes som en kilde til rådgivning eller handling i forhold til indholdet. Ingen garanti givet eller underforstået, intet krav eller ansvar accepteres.

Etiopien
Landets alarmnumre
Politi:
991
Brandvæsen:
991
Ambulance:
991

Find forsikring

Ændre din søgning Køb her
Rejseperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

1
Alder ved udrejse
Udrejsedato

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

1
Alder ved udrejse
Rejseperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

1
Alder på gæsten ved hjemkomst
Betalingsdatoen
Lejeperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

Ferieboligens pris
1
Alder på gæsten ved hjemkomst
Ikrafttrædelsesdato
1
Betalingsdato for rejsen
Afrejsedato
1
Rejsens pris pr. person
Rejseperiode
1
Forsikringsperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

Samlet værdi af udstyr
 • Afghanistan
 • Albanien
 • Algeriet
 • Amerikansk Samoa
 • Andorra
 • Angola
 • Anquilla
 • Antarktis
 • Antiqua og Barbuda
 • Argentina
 • Armenien
 • Aruba
 • Aserbajdsjan
 • Australien
 • Bahamas
 • Bahrain
 • Bangladesh
 • Barbados
 • Belarus
 • Belgien
 • Belize
 • Benin
 • Bermuda
 • Bhutan
 • Bolivia
 • Bonaire, Sint Eustatius
 • Bosnien-Hercegovina
 • Botswana
 • Bouvetøen
 • Brasilien
 • Britiske Territorium i
 • Brunei
 • Bulgarien
 • Burkina Faso
 • Burundi
 • Cambodia
 • Cameroun
 • Canada
 • Caymanøerne
 • Centralafrikanske Rep.
 • Chile
 • Christmas Island
 • Colombia
 • Comorerne
 • Congo - Brazzaville
 • Congo - Demokratiske Republik
 • Cookøerne
 • Costa Rica
 • Cuba
 • Curacao
 • Cypern
 • Danmark
 • Djibouti
 • Dominica
 • Dominikanske Republik
 • Ecuador
 • Egypten
 • El Salvador
 • Elfenbenskysten
 • Eritrea
 • Estland
 • Ethiopien
 • Falklandsøerne
 • Fiji
 • Filippinerne
 • Finland
 • Foren. Arabiske Emirater
 • Frankrig
 • Fransk Guyana
 • Fransk Polynesien
 • Færøerne
 • Gabon
 • Gambia
 • Georgien
 • Ghana
 • Gibraltar
 • Grenada
 • Grækenland
 • Grønland
 • Guadeloupe
 • Guam
 • Guatemala
 • Guinea
 • Guinea-Bissau
 • Guyana
 • Haiti
 • Heard- og Mcdonaldøerne
 • Holland
 • Hollandske Antiller
 • Honduras
 • Hong Kong
 • Indien
 • Indonesien
 • Irak
 • Iran
 • Irland
 • Island
 • Israel
 • Italien
 • Jamaica
 • Japan
 • Jomfruøerne, Amerikanske
 • Jomfruøerne, Britiske
 • Jordan
 • Kap Verde
 • Kasakhstan
 • Kenya
 • Kina
 • Kirgisistan
 • Kiribati
 • Kokosøerne
 • Kosovo
 • Kroatien
 • Kuwait
 • Laos
 • Lesotho
 • Letland
 • Libanon
 • Liberia
 • Libyen
 • Lichtenstein
 • Litauen
 • Luxembourg
 • Macao
 • Madagaskar
 • Malawi
 • Malaysia
 • Maldiverne
 • Mali
 • Malta
 • Marokko
 • Marshalløerne
 • Martinique
 • Mauritanien
 • Mauritius
 • Mayotte
 • Mexico
 • Mikronesien
 • Mindre Amerik. Oversøisk
 • Moldova
 • Monaco
 • Mongoliet
 • Montenegro
 • Montserrat
 • Mozambique
 • Myanmar (Burma)
 • Namibia
 • Nauru
 • Nepal
 • New Zealand
 • Nicaragua
 • Niger
 • Nigeria
 • Niue
 • Nordkorea
 • Nordmakedonien
 • Nordmarianerne
 • Norfolk Island
 • Norge
 • Ny Caledonien
 • Oman
 • Pakistan
 • Palau
 • Palestina
 • Panama
 • Papua Ny Guinea
 • Paraguay
 • Peru
 • Pitcairn
 • Polen
 • Portugal
 • Puerto Rico
 • Qatar
 • Reunion
 • Rumænien
 • Rusland (vest for Ural)
 • Rusland (øst for Ural)
 • Rwanda
 • SAINT BARTHELEMY
 • Saint Pierre og Miquelon
 • Samoa
 • San Marino
 • Sao Tome og Principe
 • Saudi-Arabien
 • Schweiz
 • Senegal
 • Serbien
 • Seychellerne
 • Sierra Leone
 • Singapore
 • Sint Marteen
 • Slovakiet
 • Slovenien
 • Solomonøerne
 • Somalia
 • Spanien
 • Sri Lanka
 • St. Christopher og Nevis
 • St. Helena
 • St. Lucia
 • St. Vincent og Grenadinerne
 • Storbritannien
 • Sudan
 • Surinam
 • Svalbard og Jan Mayen
 • Sverige
 • Swaziland
 • Sydafrika
 • Sydgeorgien og De Sydl.
 • Sydkorea
 • Sydlige Franske Territo.
 • Sydsudan
 • Syrien
 • Tadjikistan
 • Taiwan
 • Tanzania
 • Tchad
 • Thailand
 • Tjekkiet
 • Togo
 • Tokelau
 • Tonga
 • Trinidad og Tobago
 • Tunesien
 • Turkmenistan
 • Turks and Caicos Islands
 • Tuvalu
 • Tyrkiet
 • Tyskland
 • Uganda
 • Ukraine
 • Ungarn
 • Uruguay
 • USA
 • Usbekistan
 • Vanuatu
 • Vatikanstaten
 • Venezuela
 • Vestsahara
 • Vietnam
 • Wallis- og Futuna Islands
 • Yemen
 • Zambia
 • Zimbabwe
 • Ækvatorialguinea
 • Østrig
 • Østtimor
 • Ålands øerne
 • Asien
 • Afrika
 • Europa
 • Sydamerika
 • Nordamerika inkl. USA
 • Nordamerika ekskl. USA
 • Oceanien
 • England
 • Dubai
 • Abu Dhabi
 • Palæstina
 • Skotland
 • Nordirland
Skjul valg Skjul
 • {{originalfilename}} x

Nærmeste servicekontor:

Euro-Center (Cape Town)

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>