COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Eritrea

Oversigt

Eritrea er en isoleret og undertrykt stat, beliggende i det ustabile Afrikas Horn. Den undertrykkende og lukkede beskaffenhed af denne de facto-etpartistat, skaber en politisk risiko samt risiko for konflikter for rejsende og investorer i landet. Politisk modstand tolereres ikke, og præsident Isaias Afwerki og det regerende Popular Front for Democracy and Justice (PFDJ), som har domineret Eritrea siden uafhængigheden, undertrykker ytringsfrihed, borgerrettigheder, religion og demokrati.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Der er mange potentielle farer for helbredet i Eritrea. Dette skal man sørge for at være godt forberedt på, inden man besøger landet. Det anbefales, at rejsende konsulterer deres læge, om muligt 4-8 uger inden afrejse, og ellers så snart, der er truffet beslutning om rejsen.

Selvom vaccination mod gul feber ikke er obligatorisk, anbefales det på det kraftigste. Risikoen er meget lav, hvis man planlægger kun at opholde sig inden for de største byområder. Det anbefales på det kraftigste, at man vaccineres, hvis man rejser andre steder hen.

Andre anbefalede vaccinationer: hepatitis A, tyfus og hepatitis B (især rejsende, der skal være i tæt kontakt med lokalbefolkningen). En booster-vaccination mod polio anbefales til enhver, der ikke er vaccineret som voksen.

Malaria er et væsentligt problem i Eritrea. Alle rejsende skal være opmærksomme på risikoen og træffe de nødvendige foranstaltninger for at undgå denne alvorlige sygdom. Nogle af de lægemidler, der beskytter mod malaria er: Lariam, Malarone eller doxycyclin, som er forebyggende behandlinger.

Man skal være påpasselig med mad og drikke, da diarré er en almindelig lidelse. Den bedste måde at undgå dette på, er at tage forholdsregler, når det gælder mad og drikke. Drik ikke postevand, medmindre det er blevet kogt, filtreret eller kemisk desinficeret. De fleste restauranter og hoteller i den dyrere ende i Eritrea, har generelt en god praksis for håndtering af mad og drikke og er normalt sikre. Spis ikke frugt eller grøntsager, der ikke er skrællet eller tilberedt, og undgå mad og drikke, der er købt hos gadesælgere.

Medbring egen receptpligtig og forebyggende medicin. Sørg for, at rejseforsikringen dækker udgifter til behandling i udlandet. Hvis ikke, anbefales det at tegne ekstra dækning. Det kan koste titusindvis af dollars i udgifter til behandling og eventuel evakuering, hvis man bliver syg i udlandet.

Hospitalsfaciliteterne og mulighederne for lægehjælp er særdeles begrænsede uden for de større byer i Eritrea. Alvorlig sygdom kan nødvendiggøre evakuering til steder med mere avancerede faciliteter. Vær opmærksom på, at de fleste læger forventer kontant betaling, uanset en eventuel rejseforsikring.

Pas

Pas skal være gyldige i mindst seks måneder fra datoen for indrejse i Eritrea.

Visum

Alle nationaliteter skal ansøge om visum inden rejsen til Eritrea.

Forretningsrejsende skal være i besiddelse af en invitation. Visum til indrejse en enkelt gang er normalt gyldigt i 3 måneder, og visum til indrejse flere gange er gyldigt i 3, 6 eller 12 måneder.

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Eritrea
  • Hovedstad: Asmara
  • Andre større byer: Assab, Massawa, Barentu og Keren
  • Religion: Islam og kristendom
  • Tidszone: GMT+3

Landets alarmnumre

Generel risikovurdering:

Medium

Undgå unødvendig rejse til landet. Overvej yderligere rådgivning.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language