COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

El Salvador

Oversigt

El Salvador har en af verdens højeste mordrater og der er meget organiseret kriminalitet på grund af landets transitrolle i narkotikahandel. Meget af volden i landet stammer fra gadebander på trods af, at der blev underskrevet en fredserklæring i 2012. Småkriminalitet er også en seriøs bekymring over hele landet. Selvom truslen fra oprørsgrupper er faldet markant, har en række tidligere oprørere sluttet sig til gadebander, der ofte bruger guerrilla-taktik. Naturkatastrofer, herunder orkaner, jordskælv og vulkaner, udgør en betydelig risiko i El Salvador.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Denguefeber er et konstant problem i Latinamerika og i El Salvador er der også en vis risiko for malaria. Bedste forholdsregler er at bruge myggemidler og langærmet tøj (især i regntiden).

Det anbefales også, at rejsende kontrollerer, at de nødvendige vaccinationer mod stivkrampe/difteri, tyfus, hepatitis A og B og polio er opdaterede. Vaccinationer af profylakse med chloroquin er også anbefalet til landdistrikterne i departementerne Santa Ana, Ahuachapan og La Union.

Medicinske faciliteter er begrænsede uden for San Salvador. Læger på store hospitaler, som ofte er uddannet i USA, er normalt kompetente, men pleje- og hjælpepersonale lever ikke op til moderne standarder. Nogle hospitaler accepterer kreditkort til hospitalsudgifter, men lægernes honorarer skal betales kontant. Derfor rådes rejsende til at bære en kopi af deres forsikringsdokument, da hospitalerne ikke kan yde behandling på anden måde. Offentlige hospitaler er grundlæggende, og besøgende rådes til at bruge private klinikker når det er muligt.

Apoteker er nemme at finde over hele landet, men lagrene er begrænsede. Dem, der rejser ud i landskabet og til de arkæologiske udgravninger, rådes til at medbringe førstehjælpskasser. Rejsende er også rådet til at medbringe al receptpligtig medicin med sig. Aftappet drikkevarer bør altid være at foretrække og kun is lavet af mineralvand. Myggemidler er også meget nyttige.

Pas

Indvandring kræver at besøgende medbringer deres pas samt enten visum eller turistkort. Passet skal være gyldigt seks måneder ud over det planlagte ophold og en gyldig returbillet skal fremvises ved indrejse. Turistkortet kan udstedes for 90 dage og kan købes for USD10 ved ankomsten.

Visum

Statsborgere fra EU, Australien, Canada og USA behøver ikke visum for indrejse til El Salvador, men skal bruge et turistkort. Rejsende fra andre lande bør kontakte de relevante diplomatiske kontorer, før at høre mere om indrejsekrav.

Standardlængden for ophold på et turistkort er 30 dage, men man kan også anmode om, at det gælder i op til 90 dage. Der er en ny aftale for Central America-4, der giver mulighed for at rejse mellem grænserne for Guatemala, Honduras, Nicaragua og El Salvador med kun ét passtempel og adgangsgebyr

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

El Salvador
  • Hovedstad: San Salvador
  • Andre større byer: Santa Tecla, San Miguel, Santa Ana
  • Religion: Kristendom
  • Tidszone: GMT -6

Landets alarmnumre

  • Politi: 911
  • Brandvæsen: 911
  • Ambulance: 911

Generel risikovurdering:

Medium

Undgå unødvendig rejse til landet. Overvej yderligere rådgivning.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language