Værd at vide om din rejse og rejseforsikring til Egypten

 • Du er ikke dækket af det blå EU-sygesikringskort i Egypten. Medicinske udgifter i Egypten kan nemt risikere at blive høje, hvis uheldet er ude. Derfor er det særligt vigtigt at have en gyldig rejseforsikring med på ferien.
 • Egypten hører under “Udvidet Europa” som geografisk dækningsområde. Dette område omfatter samtlige EU- og EØS-lande samt alle uden for Europa med kystlinje til Middelhavet — og dermed også Egypten.
 • Hos Europæiske ERV tilbyder vi forskellige rejseforsikringer til Egypten med god fleksibilitet, så du har mulighed for at finde den rette dækning til dine behov.
 • Du har mulighed for at komme i kontakt med vores dansktalende alarmcentral 24/7, hvis uheldet er ude, og du har akut behov for hjælp på rejsen.

  Find din rejseforsikring til Egypten >  

Få den rette hjælp med en rejseforsikring til Egypten fra Europæiske ERV

Alle kan være uheldige, også på ferien. Oplever du akut alvorlig sygdom, eller kommer du slemt til skade og har brug for behandling under din ferie i Egypten, er det vigtigt at kunne få den rette hjælp, også uden de store problemer. 

Behandling hos det offentlige sundhedsvæsen i Egypten kan være af mindre god standard, især uden for de større byer, kan det være en ekstra god idé at have en rejseforsikring til Egypten med i bagagen. Den giver dig nemlig også mulighed for at få behandling hos private hospitaler og læger, der generelt har en højere standard. Derudover kan vi hjælpe dig med hjemtransport, så du har mulighed for at blive overflyttet til et dansk hospital, hvis det er nødvendigt. 

Din rejseforsikring til Egypten dækker dig i en lang række tilfælde

Udover at du kan få hjælp i tilfælde af akut alvorlig sygdom og tilskadekomst, dækker din rejseforsikring til Egypten også i andre situationer. Både med Rejseforsikring Basis og Rejseforsikring Ung, der er vores ungdomsrejseforsikring for rejsende under 36 år, er du ligeledes dækket i flere andre tilfælde. Det inkluderer bagageforsinkelse, forsinket fremmøde, hjemtransport, tandskade, privatansvar, evakuering samt Videodoktor.

Ønsker du at være dækket ind i yderligere tilfælde, inkluderer Rejseforsikring Plus, foruden de andre almindelige dækninger, også hjemkald og ødelagt ferie. Fælles for alle vores forskellige rejseforsikringer er, at du også har mulighed for at vælge ekstra tilvalgsdækninger til efter behov. Dermed kan du sørge for, at rejseforsikringen passer til netop dig og din rejse til Egypten.

Teksten nedenfor er maskinoversat*

Oversigt

Hovedstad: Cairo (indbyggere 20.901.000)
Andre byer: Alexandria, Port Said, Ismailiyah, Aswan
Indbyggertal : 107.570.938 _
Religion: Islam
Tidszone: UTC+02:00 (EET)
Køreside: højre
Opkaldskode: +20
Elstik: Schuko, Eurostik

Politisk uro påvirker fortsat sikkerhedsmiljøet i Egypten. Der er en større jihadistisk konflikt, der for det meste er indeholdt i det nordlige Sinai-distrikt, men med sporadisk terroraktivitet andre steder i landet, herunder Kairo. Siden 2011-revolutionen er masseprotester blevet en almindelig begivenhed og et vigtigt middel til at bestride upopulær politisk udvikling, skønt folkelige demonstrationer i vid udstrækning mødes med vold fra sikkerhedsstyrkerne. Voldelig kriminalitet opfattes bredt som stigende. Infrastrukturudfordringerne er store, idet Kairos transportnetværk kæmper for at klare mega-byens vrimlende befolkning.

Derudover forbliver Sinai-halvøen et særligt farligt område med hyppige terrorangreb på sikkerhedsstyrker og civile. Politi og militær er også involveret i operationer for at bekæmpe terrorisme og forstyrre terrorceller i Sinai-halvøen og Nildalen. Derudover kan der forventes ueksploderede landminer langs Middelhavskysten vest for Alexandria, den østlige ørken mellem Kairo og Suez-kanalen og meget af Sinai-halvøen. Rejsende opfordres til at være særlig forsigtige i disse områder.

Penge

Den nationale valuta er det egyptiske pund (EGP), opdelt i 100 piastre.

Større hoteller og restauranter i turistområder accepterer normalt Visa, MasterCard, American Express og Diner's Club; mindre butikker, hoteller, medicinske faciliteter og restauranter forventer generelt kontant betaling.

Det er bedst at undgå gadevekslere og veksle regninger på vekselkontorer eller banker. Pengeautomater er almindelige, især i turistområder. Nogle pengeautomater accepterer muligvis ikke internationale kort.

Banktider løber normalt fra søndag-torsdag kl. 0830-1400.

Forhandlinger er almindelige i Egypten, og de fleste priser er åbne for forhandlinger. Selvom det kan være en fornøjelig oplevelse, bør du dog aldrig tilbyde en pris, som du ikke er villig til at betale.

Besøgende har kun lov til at bære penge under $ 10.000 ved ind- og udrejse.

Kommunikation

Egypts internationale landekode er +20. Internationale udgående opkald kan foretages ved at ringe til 00 efterfulgt af den relevante internationale landekode.

Områdekoder:

Alexandria 3
Aswan 97
Kairo 2
Luxor 95
Port Said 66

Der er internetcaféer i de fleste byer. Kaffebarer, restauranter og hoteller tilbyder også wi-fi-muligheder.

Elektricitet

Egypten bruger en 220V 50Hz strøm og runde to-ledede stikkontakter til elektricitet. Strømforsyning er generelt pålidelig i større byer og turistområder, men kan være mindre i fjerntliggende områder.

Stiktyper: Type C og Type F.

Fysisk

Ægyptens jordområde ligger hovedsagelig i det nordøstlige Afrika, med Sinai-halvøen i Sydvestasien. Egypten grænser op til Israel og Gazastriben mod nordøst, Jordan og Saudi Arabien mod øst (over Det Røde Hav), Sudan mod syd og Libyen mod vest. Egypten har Middelhavet og Røde Hav kystlinjer, og indeholder den ekspansive Nilen og dens delta.

Størstedelen af ​​Egypten er ørken. Nildalen giver landet en frugtbar, dyrkbar jordstriben, men udgør kun 5 procent af Egypts område og er vært for størstedelen af ​​befolkningen.

Pas

Pass er obligatorisk for indrejse i Egypten og skal være gyldig i mindst seks måneder fra rejsedagen. Rejsende fra uden for USA og EU skal registrere sig hos det egyptiske politi inden for en uge efter ankomsten. Dit hotel kan normalt tage sig af dette for dig.

Visum

Visum er påkrævet af statsborgere i alle lande. Der er dog en fritagelsesordning i form af et indrejsetilladelsesstempel, der gælder for turister fra EU-landene, der rejser til Sharm El Sheikh, Dahab, Nuweiba eller Taba resorts i op til 14 dage. Dette inkluderer ikke forretningsrejser. Hvis du rejser til det egyptiske fastland, skal du købe et fuldt visum.

Visum er tilgængelige ved de fleste indsejlingshavne, inklusive Cairo International Airport. Alternativt kan visum rekvireres hos din lokale egyptiske konsulære repræsentation og tager normalt syv dage at behandle.

Enkelt- og flerindrejsevisum er gyldige i seks måneder fra udstedelsesdatoen for et ophold på højst tre måneder. Eventuelle visumforlængelser skal anmodes om til udenrigsministeriet i Kairo.

Vanskeligheder for specifikke nationaliteter

Følgende nationaliteter kræver godkendelse fra egyptiske myndigheder forud for visum: Iran, Bangladesh, Tunesien, Somalia, Etiopien, Marokko, Algeriet, Libanon, Irak, Eritrea, Vietnam, Afghanistan og Moldova.

Medborgere i Kina, Filippinerne og Sri Lanka skal præsentere returbilletter, kontoudtog og yderligere papirarbejde for at få visum.

Medicinsk udstyr

De fleste medicinske faciliteter i bycentre og turistområder kan yde tilstrækkelig lægehjælp til grundlæggende problemer, men er begrænset i intensiv og akut behandling; medicinske faciliteter i landdistrikterne (herunder Luxor og Aswan) er utilstrækkelige og begrænsede i bedste fald. I tilfælde af et alvorligt medicinsk problem kan det være tilrådeligt at evakuere fra Egypten og søge behandling andetsteds.

Mange læger og hospitaler forventer betaling kontant, uanset om du har rejseforsikring.

Sundhedsmæssige bekymringer

Rejsende rådes til at konsultere en rejsesundhedsspecialist eller praktiserende læge for at få de seneste oplysninger om, hvilke vacciner der anbefales omkring 4-8 uger før afrejse til Egypten. Sørg for, at du er opdateret på rutinevacciner inden din rejse til Egypten. Følgende vaccinationer anbefales: mæslinger-fåresyge-røde hunde (MMR), tetanus-difteri-kighoste, polio og influenza. Rejsende kan også overveje vaccinationer mod hepatitis B og rabies, alt efter deres rejses særlige forhold.

Et gul feber-vaccinationscertifikat er kun påkrævet for rejsende, der kommer fra et land med risiko for overførsel af gul feber. Et gul feber-certifikat er også påkrævet, hvis du kommer fra Eritrea, Rwanda, Somalia, Tanzania og Zambia.

Et gyldigt internationalt certifikat med bevis for poliovaccination er påkrævet fra alle rejsende, der ankommer fra Afghanistan, Congo-Kinshasa, Nigeria, Pakistan og Syrien.

Der er risiko for fortsat dengue-overførsel i Egypten. Insektbeskyttelsesforanstaltninger er afgørende.

Tilfælde af skistosomiasis er blevet rapporteret fra Nile Delta-regionen og langs Nilen ned til Aswan Dam-området. Undgå at svømme i ferskvand, såsom søer, floder, damme og vådområder, og spis rå fødevarer, som ikke er blevet vasket med renset vand.

Ud over disse sundhedsrisici er rejsendes diarré det mest almindelige rejserelaterede medicinske problem, der påvirker rejsende til Egypten. Det er tilrådeligt at medbringe anti-diarré medicin og orale rehydreringssalte for at forhindre dehydrering. Rejsende skal tage alle nødvendige forholdsregler, når de drikker vand eller spiser mad i landet og kun drikke vand fra forseglede flasker, der er opnået fra en velrenommeret kilde eller vand, der er blevet kogt.

Tuberkulose er meget endemisk i Egypten.

Spørgsmål og svar - Rejseinformation og rejseforsikring til Egypten

Skal man have visum til Egypten?

De fleste nationaliteter, herunder danske statsborgere, kræver et visum for at besøge Egypten. Det kan normalt fås ved ankomsten til lufthavnen eller forudgående online. Det anbefales, at du tjekker de seneste oplysninger og krav hos den egyptiske ambassade eller konsulatet før din rejse.

Er vandet sikkert at drikke i Egypten?

Vandet i Egypten er generelt ikke sikkert at drikke direkte fra hanen. Det anbefales derfor, at du holder dig til at drikke flaskevand for at undgå risikoen for maveproblemer og sygdomme.

*For at gøre det nemmere for dig er landeinformationen på denne side oversat til dansk af vores partner ved hjælp af maskinoversættelse. Selvom der er stræbt efter at levere en korrekt oversættelse, vil maskinoversættelse ikke være perfekt og skal derfor heller ikke læses eller fortolkes som sådan. Hjemmesiden og informationen på denne skal ikke opfattes som en kilde til rådgivning eller handling i forhold til indholdet. Ingen garanti givet eller underforstået, intet krav eller ansvar accepteres.

Egypten
Landets alarmnumre
Politi:
122
Brandvæsen:
180
Ambulance:
123

Find forsikring

Ændre din søgning Køb her
Rejseperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

1
Alder ved udrejse
Udrejsedato

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

1
Alder ved udrejse
Rejseperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

1
Alder på gæsten ved hjemkomst
Betalingsdatoen
Lejeperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

Ferieboligens pris
1
Alder på gæsten ved hjemkomst
Ikrafttrædelsesdato
1
Betalingsdato for rejsen
Afrejsedato
1
Rejsens pris pr. person
Rejseperiode
1
Forsikringsperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

Samlet værdi af udstyr
 • Afghanistan
 • Albanien
 • Algeriet
 • Amerikansk Samoa
 • Andorra
 • Angola
 • Anquilla
 • Antarktis
 • Antiqua og Barbuda
 • Argentina
 • Armenien
 • Aruba
 • Aserbajdsjan
 • Australien
 • Bahamas
 • Bahrain
 • Bangladesh
 • Barbados
 • Belarus
 • Belgien
 • Belize
 • Benin
 • Bermuda
 • Bhutan
 • Bolivia
 • Bonaire, Sint Eustatius
 • Bosnien-Hercegovina
 • Botswana
 • Bouvetøen
 • Brasilien
 • Britiske Territorium i
 • Brunei
 • Bulgarien
 • Burkina Faso
 • Burundi
 • Cambodia
 • Cameroun
 • Canada
 • Caymanøerne
 • Centralafrikanske Rep.
 • Chile
 • Christmas Island
 • Colombia
 • Comorerne
 • Congo - Brazzaville
 • Congo - Demokratiske Republik
 • Cookøerne
 • Costa Rica
 • Cuba
 • Curacao
 • Cypern
 • Danmark
 • Djibouti
 • Dominica
 • Dominikanske Republik
 • Ecuador
 • Egypten
 • El Salvador
 • Elfenbenskysten
 • Eritrea
 • Estland
 • Ethiopien
 • Falklandsøerne
 • Fiji
 • Filippinerne
 • Finland
 • Foren. Arabiske Emirater
 • Frankrig
 • Fransk Guyana
 • Fransk Polynesien
 • Færøerne
 • Gabon
 • Gambia
 • Georgien
 • Ghana
 • Gibraltar
 • Grenada
 • Grækenland
 • Grønland
 • Guadeloupe
 • Guam
 • Guatemala
 • Guinea
 • Guinea-Bissau
 • Guyana
 • Haiti
 • Heard- og Mcdonaldøerne
 • Holland
 • Hollandske Antiller
 • Honduras
 • Hong Kong
 • Indien
 • Indonesien
 • Irak
 • Iran
 • Irland
 • Island
 • Israel
 • Italien
 • Jamaica
 • Japan
 • Jomfruøerne, Amerikanske
 • Jomfruøerne, Britiske
 • Jordan
 • Kap Verde
 • Kasakhstan
 • Kenya
 • Kina
 • Kirgisistan
 • Kiribati
 • Kokosøerne
 • Kosovo
 • Kroatien
 • Kuwait
 • Laos
 • Lesotho
 • Letland
 • Libanon
 • Liberia
 • Libyen
 • Lichtenstein
 • Litauen
 • Luxembourg
 • Macao
 • Madagaskar
 • Malawi
 • Malaysia
 • Maldiverne
 • Mali
 • Malta
 • Marokko
 • Marshalløerne
 • Martinique
 • Mauritanien
 • Mauritius
 • Mayotte
 • Mexico
 • Mikronesien
 • Mindre Amerik. Oversøisk
 • Moldova
 • Monaco
 • Mongoliet
 • Montenegro
 • Montserrat
 • Mozambique
 • Myanmar (Burma)
 • Namibia
 • Nauru
 • Nepal
 • New Zealand
 • Nicaragua
 • Niger
 • Nigeria
 • Niue
 • Nordkorea
 • Nordmakedonien
 • Nordmarianerne
 • Norfolk Island
 • Norge
 • Ny Caledonien
 • Oman
 • Pakistan
 • Palau
 • Palestina
 • Panama
 • Papua Ny Guinea
 • Paraguay
 • Peru
 • Pitcairn
 • Polen
 • Portugal
 • Puerto Rico
 • Qatar
 • Reunion
 • Rumænien
 • Rusland (vest for Ural)
 • Rusland (øst for Ural)
 • Rwanda
 • SAINT BARTHELEMY
 • Saint Pierre og Miquelon
 • Samoa
 • San Marino
 • Sao Tome og Principe
 • Saudi-Arabien
 • Schweiz
 • Senegal
 • Serbien
 • Seychellerne
 • Sierra Leone
 • Singapore
 • Sint Marteen
 • Slovakiet
 • Slovenien
 • Solomonøerne
 • Somalia
 • Spanien
 • Sri Lanka
 • St. Christopher og Nevis
 • St. Helena
 • St. Lucia
 • St. Vincent og Grenadinerne
 • Storbritannien
 • Sudan
 • Surinam
 • Svalbard og Jan Mayen
 • Sverige
 • Swaziland
 • Sydafrika
 • Sydgeorgien og De Sydl.
 • Sydkorea
 • Sydlige Franske Territo.
 • Sydsudan
 • Syrien
 • Tadjikistan
 • Taiwan
 • Tanzania
 • Tchad
 • Thailand
 • Tjekkiet
 • Togo
 • Tokelau
 • Tonga
 • Trinidad og Tobago
 • Tunesien
 • Turkmenistan
 • Turks and Caicos Islands
 • Tuvalu
 • Tyrkiet
 • Tyskland
 • Uganda
 • Ukraine
 • Ungarn
 • Uruguay
 • USA
 • Usbekistan
 • Vanuatu
 • Vatikanstaten
 • Venezuela
 • Vestsahara
 • Vietnam
 • Wallis- og Futuna Islands
 • Yemen
 • Zambia
 • Zimbabwe
 • Ækvatorialguinea
 • Østrig
 • Østtimor
 • Ålands øerne
 • Asien
 • Afrika
 • Europa
 • Sydamerika
 • Nordamerika inkl. USA
 • Nordamerika ekskl. USA
 • Oceanien
 • England
 • Dubai
 • Abu Dhabi
 • Palæstina
 • Skotland
 • Nordirland
Skjul valg Skjul
 • {{originalfilename}} x

Nærmeste servicekontor:

Euro-Center (Larnaca)

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>