Egypten

Oversigt

Politisk uro fortsætter med at påvirke sikkerhedssituationen i Egypten. Siden revolutionen i 2011 er masseprotester blevet en almindelig begivenhed og det vigtigste middel til at anfægte den upopulære politiske udvikling. Protester resulterede i det populistiske militærkup af den første demokratisk-valgte præsident Mohammed Morsi den 3. juli 2013. Valget af den tidligere militære leder Abdul Fattah al-Sisi i en jordskredssejr i maj 2014 har rejst bekymring om, landets demokratiske overgang vil blive sat i venteposition.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Man bør have en omfattende forsikring, herunder sygesikring, inden afrejse til Egypten.

Alle rejsende bør besøge enten deres personlige læge eller en rejseklinik 4-8 uger før afrejse. Konkret bør man sikre sig, at man har modtaget de relevante vacciner: hepatitis A, tyfus, MFR og stivkrampe-difteri. Rabies og hepatitis B vaccinationer kan også anbefales.

Hvis man rejser fra en gul-feber-zone, er det nødvendigt med dokumentation, der påviser nødvendig vaccine.

Rejsende bør medbringe tilstrækkelige forsyninger af alt nødvendigt medicin i originale beholdere og sørge for, at de er tydeligt mærket og følges af et underskrevet dateret brev fra en læge, der beskriver alle relevante medicinske tilstande og alt ordineret medicin.

Lægebehandling kan være begrænset eller utilgængeligt uden for de større byer. Mange læger og hospitaler forventer kontant betaling, uanset om man har en rejsesygeforsikring.

De fleste sundhedsfaciliteter i byområder og turistområder kan yde lægehjælp til almindelige problemer, men er begrænsede i intensiv- og akuthjælp. Sundhedfaciliteter i landdistrikter (herunder Luxor og Aswan) er utilstrækkelige og begrænsede i bedste fald. I tilfælde af et alvorligt helbredsproblem, kan det være nødvendigt at forlade Egypten og søge behandling andetsteds.

Pas

Der kræves pas for indrejse i Egypten, og det skal være gyldigt i mindst seks måneder udover opholdets varighed. Rejsende fra lande uden for USA og EU skal registreres hos det egyptiske politi inden for en uge efter ankomst. Ens hotel kan normalt tage sig af dette.

Visum

Visum kræves af statsborgere fra alle lande. Dog er der en undtagelsesordning i form af et indrejsetilladelsesstempel, der gælder for turister fra EU-lande, der rejser til feriesteder i Sharm El Sheikh, Dahab, Nuweiba eller Taba i op til 14 dage. Dette omfatter ikke forretningsrejser. Hvis man rejser til Egyptens fastland, vil man blive bedt om at købe et fuldt visum.

Visum kan købes ved de fleste grænseindgange, inklusiv Kairo lufthavn. Alternativt kan man anmode om et visum på en lokal egyptisk konsulære repræsentation. Dette tager som regel syv dage at behandle.

Visum til enkelte såvel som flere indrejser er gyldige i seks måneder fra udstedelsesdatoen for et maksimalt ophold på tre måneder. Eventuelle forlængelser af visum bør anmodes om hos udenrigsministeriet i Kairo.

Forretningsvisumansøgninger skal indsendes sammen med et brev fra en virksomhed/organisation med angivelse af formålet med besøget. Arbejdstilladelser skal arrangeres af ens arbejdsgiver inden indrejse i Egypten.

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Egypten
  • Hovedstad: Kairo
  • Religion: Islam (ca. 90%)
  • Tidszone: GMT +2

Landets alarmnumre

  • Politi: 122
  • Brandvæsen: 180
  • Ambulance: 123

Generel risikovurdering:

Medium

Undgå unødvendig rejse til landet. Overvej yderligere rådgivning.

Se alle vores forsikringer

Vi har rejseforsikring til alle typer rejser – uanset om du er på charterferie, backpacking, forretningsrejse eller du studerer i udlandet.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.