Dominica

Oversigt

Dominica er et selvstændigt land beliggende i det østlige Caribiske Hav. Sikkerheden i Dominica er stabil og trods bemærkelsesværdige niveauer af kriminalitet, har landet ingen større sikkerhedstrusler.

Sundhed, sygdomme og vaccination

De største sundhedsmæssige risici og bekymringer for personer, der rejser til Dominica, er denguefeber, som lejlighedsvis er i udbrud på øen samt vandforurening. Rejsende rådes til de første par uger af opholdet, kun at drikke vand på flaske, især når de opholder sig i landdistrikterne på øen.
Anbefalede vaccinationer:

• Hepatitis A

• Hepatitis B

• Stivkrampe

• Tyfus

• Gul feber-vaccination er kun nødvendig, hvis en person kommer fra et inficeret område.

Lægebehandling er begrænset på øen. Det største hospital er Princess Margaret Hospital i Roseau. Private klinikker findes også på øen, men er dyre. Både offentlige og private sygehuse kræver forudbetaling før behandling, helst i kontanter. Rejsende, der lider af alvorlige medicinske problemer, vil sandsynligvis blive evakueret til en anden ø. Indlæggelse i Dominica samt evakuering til USA, kan koste flere tusinde dollars.

Pas

Rejsende skal have et gyldigt pas ved indrejse til Dominica samt en kopi af deres returbillet.

Visum

Visum er ikke påkrævet for ophold på op til tre uger eller seks måneder. Borgere fra Belgien, Danmark, Frankrig, Tyskland, Grækenland, Irland, Italien, Luxembourg, Malta, Nederlandene, Portugal, Spanien, Sverige, Storbritannien og USA kan bo i Dominica uden visum op i op til seks måneder. Statsborgere fra alle andre EU-lande, Australien og Canada, kan kun opholde sig i landet i 21 dage før visum er påkrævet. Alle arbejdsvisa er for et års varighed og anses ikke for at vær en langvarig proces i forhold til andre lande.

Dominica

Landets alarmnumre

  • Politi: 999
  • Brandvæsen: 999
  • Ambulance: 999

Generel risikovurdering:

Low

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt meget lille risiko.

Se alle vores forsikringer

Vi har rejseforsikring til alle typer rejser – uanset om du er på charterferie, backpacking, forretningsrejse eller du studerer i udlandet.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.