COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Djibouti

Oversigt

Djibouti er et sjældent stabilt statssamfund i den ustabile region Østafrika. Ikke desto mindre kan der udbryde civil uro, som regel på tidspunkter med øget politisk spænding, for eksempel i forbindelse med valg. Ved valget til den lovgivende forsamling i 2013, fik oppositionen Union for National Salvation (USN) for første gang plads i parlamentet. Efterfølgende opstod der dog gadeuorden, efter at oppositionspartierne skændtes om resultaterne. Politiet var hurtig til at gendanne ro og orden med anvendelse af undertrykkende magt. Den autoritære regering under præsident Ismail Omar Guelleh, er særdeles effektiv til at begrænse meningsforskelle. Det gør man ved at tilbageholde oppositionsledere og journalister. Den mest markante risiko for virksomheder, der opererer i Djibouti, er styrets sammenbrud over for befolkningens opstand.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Rejsende bør konsultere en læge med ekspertise inden for turistsygdomme inden afrejse til Djibouti for at få opdaterede informationer om de helbredsmæssige risici i landet samt anbefalinger til vaccinationer og forebyggende foranstaltninger.

Vaccinationerne bør omfatte hepatitis A, tyfus, polio, hepatitis B, rabies, MFR og stivkrampe/difteri. Bevis for vaccination mod gul feber er nødvendigt, hvis man rejser fra et land, hvor gul feber florerer.

Der er malaria i Djibouti, og det udgør en risiko for rejsende. Profylakse med Lariam, Malarone, eller doxycyclin anbefales for alle områder af landet.

Hospitalsfaciliteterne og mulighederne for lægehjælp i Djibouti når ikke op på de standarder, der findes i de fleste i-lande. Forsyningerne af medicin kan være særdeles begrænsede, og den medicin, der fås, er ofte meget dyr. Hospitalerne er begrænsede til hovedstaden og er ikke specielt velforsynede. 

En omfattende rejseforsikring anbefales på det kraftigste. Det er dog ikke ualmindeligt, at en læge alligevel vil kræve kontant forudbetaling.

Pas

Rejsende, der ønsker at komme ind i Djibouti, skal have et pas med mindst 6 måneders gyldighed.

Visum

Visum kan fås ved ankomsten til Djibouti (i lufthavnen), på den lokale Djibouti-ambassade eller på en fransk ambassade, hvis man er i et land, hvor Djibouti ikke har en diplomatisk repræsentation.  Det anbefales på det kraftigste, at man anskaffer et visum inden afrejse til Djibouti. Rejsende skal desuden kunne fremvise returbillet.

Bevis for vaccination mod gul feber er obligatorisk for rejsende fra lande, hvor gul feber florerer

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Djibouti
  • Hovedstad: Djibouti
  • Andre større byer: Danan, Ali Sabih
  • Religion: Islam
  • Tidszone: GMT+3

Landets alarmnumre

  • Politi: 17
  • Brandvæsen: 18
  • Ambulance: +253350962

Generel risikovurdering:

Moderate

Landet er generelt sikkert at rejse til, men overvej yderligere rådgivning.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language