Rejseforsikring til Den Demokratiske Republik Congo

Skal du besøge dette land, bør du købe en rejseforsikring inden. Vær opmærksom på, at vores rejseforsikringer ikke dækker til de lande, som Udenrigsministeriet fraråder at rejse til. 

Læs mere om mulighederne for at tegne en rejseforsikring her >

Teksten nedenfor er maskinoversat*

Oversigt

Hovedstad: Kinshasa (pop. 13.743.000)
Andre byer: Lubumbashi, Mbuji-Mayi
Befolkning: 89.561.403
Religion: kristendom
Tidszone: UTC +01: 00 og +02: 00 (WAT og CAT)
Kørselsside: højre
Opkaldskode: +243
Elektriske stik: Europlug, Type D, Type E

DR Congo eller Congo-Kinshasa er en skrøbelig stat præget af politisk usikkerhed og et væld af indenlandske sikkerhedstrusler og oprør, som har ført til indgreb fra nabolande og store humanitære kriser. Selvom sikkerheden er forbedret i mange dele af landet siden afslutningen på den sidste fuldstændige borgerkrig i 2003, er høje niveauer af voldelig kriminalitet og civil uro stadig udbredt, især i de østlige provinser Nordkivu og Sydkivu, og i mindre grad , Orientale. Congo-Kinshasas enorme størrelse, dårlige infrastruktur og forskelligartede etniske samfund betyder, at centralregeringen i Kinshasa kun nogensinde har udøvet begrænset kontrol over meget af sit territorium. Besøgende til Congo-Kinshasa er også sårbare over for en række sundheds- og miljøproblemer. Landet har set en række udbrud af alvorlige sygdomme, herunder ebola-hæmoragisk feber i 2012, 2014, 2018 og 2022 og en endemisk pest, begge i den nordøstlige Orientale-provins. Malaria og adskillige andre smitsomme og smitsomme sygdomme er til stede, som alle berettiger omfattende sygeforsikring, der dækker hjemsendelse.

Penge

Den nationale valuta i DR Congo er den congolesiske franc (CDF). DR Congos økonomi er meget ustabil, og valutakurserne kan svinge meget pr. dag. Den eneste stabile valuta i DR Congo er den amerikanske dollar. Fri omsætning af udenlandske penge er tilladt i landet.

Flybilletter kan kun købes med penge, der er vekslet officielt. Brugen af ​​MasterCard og Visa er for det meste begrænset til de store hoteller i landet. Alle Ecobank- eller Equity-bankers pengeautomater accepterer Visa-kort og MasterCard til at hæve penge med.

Det er ikke tilrådeligt at rejse rundt med store kontantbeløb både i og uden for Kinshasa. I Kinshasa opererer organiserede bander i afsidesliggende boligområder. Undgå også overfyldte markeder, da pick-pocking er meget almindeligt. I områderne uden for hovedstaden er væbnet røveri og kidnapning almindeligt.

Banktiden løber fra 0730-1130 (mandag til fredag).

Det er ulovligt at eksportere CDF, og besøgende må kun medbringe ikke mere end 5 millioner CDF ($5.400) ved indrejse.

Kommunikation

Den internationale landekode for DR Congo er +243.

Sim-kort kan købes i lokale butikker i Kinshasa. Airtel og Orange DRC har landets bedste dækning. I det indre er der begrænset dækning. Der er flere internetcaféer, men på grund af strømmangel og lav internethastighed er internettet ikke særlig pålideligt.

Elektricitet

Runde to- eller trebenede stik er begge anvendelige i landet med elektriske strømme, der kører på 220 volt i 50 Hz-cyklusser. Landet er tilbøjeligt til hyppige strømafbrydelser selv i hovedstaden Kinshasa. Uden for kapitalen er magten meget upålidelig og ofte fraværende. For at forhindre større skader på elektrisk udstyr fra strømstød kan rejsende ønske at medbringe overspændingsbeskyttelsesudstyr.

Stiktyper: Type C, Type D og Type E.

Fysisk

DR Congo grænser op til Sydsudan mod nordøst, Den Centralafrikanske Republik i nord, Republikken Congo mod nordvest, Angola i sydøst og Zambia mod syd. Burundi og Rwanda grænser mod øst mod øst samt Tanzania, hovedsagelig via Tanganjikasøen.

Landet domineres af Congo River systemet og den omkringliggende regnskov. Congo-floden og dens bifloder, såsom Kasai, Sanga og Ubangi, besætter 1 million kvadratkilometer. af DR Congo område. Kilderne til Congo-floderne er i højlandet og bjergene i den østafrikanske rivning, såvel som Tanganyikasøen og Lake Mweru. Groft sagt løber floden fra vest (Kisangani) mod sydvest og vender ind i Pool Malebo (Stanley Pool), hvor den når hovedstaden. Kinshasa og Brazzaville (hovedstaden i Congo-Brazzaville) ligger på modsatte sider af floden. Floden og en 40 km bred stribe land er det eneste område, der forbinder DR Congo med Atlanterhavet.

Der er en række søer på den østlige grænse i DR Congo, som er skabt gennem de forskellige vulkanske bjerge i regionen. Søerne på den østlige grænse er søen Albert, søen Edward, Lake Tanganyika, Lake Mweru og Lake Kivu.

Regnskoven er det andet fysiske fænomen, der dominerer landet. Denne massive udvidelse af frugtbar jungle er den næststørste regnskov i verden efter Amazonas. Det dækker langt størstedelen af ​​flodens lavtliggende bassin i de nordlige dele af landet. Området er omgivet af savaner i syd og sydvest, af bjerge i vest, græsarealer i nord og høje bjerge i øst.

Pas

Et pas gyldigt i mindst seks måneder fra indrejsedatoen er et krav. Rejsende bør være i besiddelse af tilstrækkelige midler under opholdets varighed og kunne fremlægge dokumentation for en retur- eller vidererejsebillet. Rejsende bør også bemærke, at folk er blevet tilbageholdt for ikke at have bevis for gul feber-vaccination.

Det er tilrådeligt at tjekke, om Ndjili-lufthavnen i Kinshasa er åben, da den kan lukke med kort varsel. Personer, der rejser til DR Congo, har ofte oplevet vanskeligheder ved ankomsten, såsom midlertidig tilbageholdelse, konfiskation af pas og vage krav fra offentligt personale.

Visum

Visum skal indhentes, før de kommer ind i DR Congo. Et invitationbrev notariseret i DR Congo er nødvendigt for alle rejsende, der besøger DR Congo, til forretningsrejsende, turister, journalister eller missionærer. Forretningsrejsende er forpligtet til at indsende et brev fra selskabet, der påtager sig alle økonomiske forpligtelser for den rejsende.

Der er en række visum muligheder for DR Congo. Erhvervs- og turistvisum er til rådighed i en måned, to måneder, tre måneder og seks måneder, for enten enkelt- eller multiple-entry.

Transitvisum er påkrævet for rejsende, der ikke fortsætter deres rejse inden for 48 timer eller på det første tilslutningsfly, der ikke forlader lufthavnen.

For afgang er det nødvendigt at have et gyldigt visum for det land, du rejser til. Ellers er det ikke tilladt at gå ombord på flyet.

Vanskeligheder for specifikke nationaliteter

Et burundsk indvandringsstempel forbyder enhver rejsende at komme ind i DR Congo; i mindre grad kan et rwandisk eller ugandisk immigrationsstempel i dit pas føre til vanskeligheder ved indrejse i Congo, selvom det ikke bør udelukke dig helt.

Udenlandske statsborgere har tidligere oplevet nogle vanskeligheder, da de kom ind i Congo gennem Ndjili lufthavn i Kinshasa. De visa, der blev udstedt i udlandet, var ifølge kongolesiske myndigheder ikke genkendelige og blev konfiskeret. Rejsende tilrådes at kontrollere gyldigheden af visa med et uafhængigt rejsekonsulent på grund af disse ekstreme omstændigheder.

Medicinsk udstyr

De medicinske faciliteter er ekstremt begrænsede i Congo-Kinshasa, og medicin er ofte utilgængelig. Medbring din egen medicin pakket i de originale kasser og tydeligt mærket (i generiske navne). Det er også tilrådeligt at medbringe dine egne nåle. Saniteten er dårlig, og flertallet af læger og hospitaler forventer betaling på forhånd.

I tilfælde af alvorlige medicinske problemer er det tilrådeligt at forlade landet til bedre medicinske faciliteter.

Uden for hovedstaden er lægefaciliteter meget fattige og ofte utilgængelige. De fleste rejsende i Congo-Kinshasa går til Center Prive d'Urgences (CPU), som er det bedst udstyrede hospital i landet, men de kræver et årligt eller kvartalsvis medlemsafgift.

Sundhedsmæssige bekymringer

Rejsende rådes til at konsultere en rejsesundhedsspecialist eller praktiserende læge for at få de seneste oplysninger om, hvilke vacciner der anbefales ca. 4-8 uger før afrejse til Congo-Kinshasa. Sørg for, at du er opdateret på rutinevacciner inden din rejse til Congo-Kinshasa. Følgende vaccinationer anbefales: mæslinger-fåresyge-røde hunde (MMR), tetanus-difteri-kighoste, polio og influenza. Rejsende kan også overveje vaccinationer mod hepatitis B og rabies, alt efter deres rejses særlige forhold.

Der er for nylig blevet bekræftet tilfælde af gul feber i provinserne Bas Uele, Lualaba og Tshuapa. Et gul feber-vaccinationscertifikat er påkrævet ved ankomst fra alle rejsende på 9 måneder og ældre.

Congo-Kinshasa har risiko for fortsat Chikungunya-smitte. Insektbeskyttelsesforanstaltninger er afgørende.

Kolera forekommer i Congo-Kinshasa, og nylige bekræftede tilfælde af kolera er blevet rapporteret fra Kasai-provinsen.

Ebola er til stede i landet, med det seneste store udbrud erklæret i august 2018, der påvirker Nordkivu og Ituri-provinserne i den nordøstlige del. Der har været mere end 3.000 tilfælde og 2.200 dødsfald, hvilket gør det til det største udbrud rapporteret i landet og verdens næststørste i historien siden 2014-2016 vestafrikansk epidemi. Det sidste udbrud af ebola-epidemi fandt sted i 2022.

Skistosomiasis er endemisk i provinserne Bas-Congo, Katanga, Kinshasa, Maniema og Orientale. Undgå at svømme i ferskvand, såsom søer, floder, damme og vådområder, og spis rå fødevarer, som ikke er blevet vasket med renset vand.

Langtidsbesøgende (4 uger eller mere) bør modtage en boosterdosis af poliovaccine mellem 4 uger og 12 måneder før rejsen.

Der er anslået 390.000 mennesker, der lever med hiv/aids i Congo-Kinshasa.

Ud over disse sundhedsrisici er rejsendes diarré det mest almindelige rejserelaterede medicinske problem, der påvirker rejsende til Congo-Kinshasa. Det er tilrådeligt at medbringe anti-diarré medicin og orale rehydreringssalte for at forhindre dehydrering. Rejsende skal tage alle nødvendige forholdsregler, når de drikker vand eller spiser mad i landet og kun drikke vand fra forseglede flasker, der er opnået fra en velrenommeret kilde eller vand, der er blevet kogt.

Tuberkulose er meget endemisk i Congo-Kinshasa.

På grund af dårlig luftkvalitet bør personer med luftvejssygdomme desuden bære medicin med adaptere.

*For at gøre det nemmere for dig er landeinformationen på denne side oversat til dansk af vores partner ved hjælp af maskinoversættelse. Selvom der er stræbt efter at levere en korrekt oversættelse, vil maskinoversættelse ikke være perfekt og skal derfor heller ikke læses eller fortolkes som sådan. Hjemmesiden og informationen på denne skal ikke opfattes som en kilde til rådgivning eller handling i forhold til indholdet. Ingen garanti givet eller underforstået, intet krav eller ansvar accepteres.

Demokratiske Republik Congo
Landets alarmnumre
Politi:
112
Ambulance:
118

Find forsikring

Ændre din søgning Køb her
Rejseperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

1
Alder ved udrejse
Udrejsedato

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

1
Alder ved udrejse
Rejseperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

1
Alder på gæsten ved hjemkomst
Betalingsdatoen
Lejeperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

Ferieboligens pris
1
Alder på gæsten ved hjemkomst
Ikrafttrædelsesdato
1
Betalingsdato for rejsen
Afrejsedato
1
Rejsens pris pr. person
Rejseperiode
1
Forsikringsperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

Samlet værdi af udstyr
 • Afghanistan
 • Albanien
 • Algeriet
 • Amerikansk Samoa
 • Andorra
 • Angola
 • Anquilla
 • Antarktis
 • Antiqua og Barbuda
 • Argentina
 • Armenien
 • Aruba
 • Aserbajdsjan
 • Australien
 • Bahamas
 • Bahrain
 • Bangladesh
 • Barbados
 • Belarus
 • Belgien
 • Belize
 • Benin
 • Bermuda
 • Bhutan
 • Bolivia
 • Bonaire, Sint Eustatius
 • Bosnien-Hercegovina
 • Botswana
 • Bouvetøen
 • Brasilien
 • Britiske Territorium i
 • Brunei
 • Bulgarien
 • Burkina Faso
 • Burundi
 • Cambodia
 • Cameroun
 • Canada
 • Caymanøerne
 • Centralafrikanske Rep.
 • Chile
 • Christmas Island
 • Colombia
 • Comorerne
 • Congo - Brazzaville
 • Congo - Demokratiske Republik
 • Cookøerne
 • Costa Rica
 • Cuba
 • Curacao
 • Cypern
 • Danmark
 • Djibouti
 • Dominica
 • Dominikanske Republik
 • Ecuador
 • Egypten
 • El Salvador
 • Elfenbenskysten
 • Eritrea
 • Estland
 • Ethiopien
 • Falklandsøerne
 • Fiji
 • Filippinerne
 • Finland
 • Foren. Arabiske Emirater
 • Frankrig
 • Fransk Guyana
 • Fransk Polynesien
 • Færøerne
 • Gabon
 • Gambia
 • Georgien
 • Ghana
 • Gibraltar
 • Grenada
 • Grækenland
 • Grønland
 • Guadeloupe
 • Guam
 • Guatemala
 • Guinea
 • Guinea-Bissau
 • Guyana
 • Haiti
 • Heard- og Mcdonaldøerne
 • Holland
 • Hollandske Antiller
 • Honduras
 • Hong Kong
 • Indien
 • Indonesien
 • Irak
 • Iran
 • Irland
 • Island
 • Israel
 • Italien
 • Jamaica
 • Japan
 • Jomfruøerne, Amerikanske
 • Jomfruøerne, Britiske
 • Jordan
 • Kap Verde
 • Kasakhstan
 • Kenya
 • Kina
 • Kirgisistan
 • Kiribati
 • Kokosøerne
 • Kosovo
 • Kroatien
 • Kuwait
 • Laos
 • Lesotho
 • Letland
 • Libanon
 • Liberia
 • Libyen
 • Lichtenstein
 • Litauen
 • Luxembourg
 • Macao
 • Madagaskar
 • Malawi
 • Malaysia
 • Maldiverne
 • Mali
 • Malta
 • Marokko
 • Marshalløerne
 • Martinique
 • Mauritanien
 • Mauritius
 • Mayotte
 • Mexico
 • Mikronesien
 • Mindre Amerik. Oversøisk
 • Moldova
 • Monaco
 • Mongoliet
 • Montenegro
 • Montserrat
 • Mozambique
 • Myanmar (Burma)
 • Namibia
 • Nauru
 • Nepal
 • New Zealand
 • Nicaragua
 • Niger
 • Nigeria
 • Niue
 • Nordkorea
 • Nordmakedonien
 • Nordmarianerne
 • Norfolk Island
 • Norge
 • Ny Caledonien
 • Oman
 • Pakistan
 • Palau
 • Palestina
 • Panama
 • Papua Ny Guinea
 • Paraguay
 • Peru
 • Pitcairn
 • Polen
 • Portugal
 • Puerto Rico
 • Qatar
 • Reunion
 • Rumænien
 • Rusland (vest for Ural)
 • Rusland (øst for Ural)
 • Rwanda
 • SAINT BARTHELEMY
 • Saint Pierre og Miquelon
 • Samoa
 • San Marino
 • Sao Tome og Principe
 • Saudi-Arabien
 • Schweiz
 • Senegal
 • Serbien
 • Seychellerne
 • Sierra Leone
 • Singapore
 • Sint Marteen
 • Slovakiet
 • Slovenien
 • Solomonøerne
 • Somalia
 • Spanien
 • Sri Lanka
 • St. Christopher og Nevis
 • St. Helena
 • St. Lucia
 • St. Vincent og Grenadinerne
 • Storbritannien
 • Sudan
 • Surinam
 • Svalbard og Jan Mayen
 • Sverige
 • Swaziland
 • Sydafrika
 • Sydgeorgien og De Sydl.
 • Sydkorea
 • Sydlige Franske Territo.
 • Sydsudan
 • Syrien
 • Tadjikistan
 • Taiwan
 • Tanzania
 • Tchad
 • Thailand
 • Tjekkiet
 • Togo
 • Tokelau
 • Tonga
 • Trinidad og Tobago
 • Tunesien
 • Turkmenistan
 • Turks and Caicos Islands
 • Tuvalu
 • Tyrkiet
 • Tyskland
 • Uganda
 • Ukraine
 • Ungarn
 • Uruguay
 • USA
 • Usbekistan
 • Vanuatu
 • Vatikanstaten
 • Venezuela
 • Vestsahara
 • Vietnam
 • Wallis- og Futuna Islands
 • Yemen
 • Zambia
 • Zimbabwe
 • Ækvatorialguinea
 • Østrig
 • Østtimor
 • Ålands øerne
 • Asien
 • Afrika
 • Europa
 • Sydamerika
 • Nordamerika inkl. USA
 • Nordamerika ekskl. USA
 • Oceanien
 • England
 • Dubai
 • Abu Dhabi
 • Palæstina
 • Skotland
 • Nordirland
Skjul valg Skjul
 • {{originalfilename}} x

Nærmeste servicekontor:

Euro-Center (Cape Town)

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>