Danmark

Oversigt

Danmark er fortsat et lavrisiko land. Dette understøttes af manglen på reelle væbnede konflikter og borgerkrig i Danmarks geografiske område. Eftersom Danmark er et stabilt og demokratisk land, er landet fri for mange af de faktorer, der kan udgøre væsentlige trusler. Landet fortsætter med at blive udsat for trusler i forbindelse med terrorisme, hvoraf meget hører sammen med landets skiftende demografiske og kulturelle identitet. Fremtidige terrortrusler mod Danmark forbliver en konkret risiko.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Rejsende bør sørge for at rutinemæssige vaccinationer, i henhold til de nationale anbefalinger, er ajour. Sygdomme, der kan udgøre en risiko i Danmark er: hepatitis A og B, rabies og stivkrampe, men risikoen for at blive smittet er lav. Risikoområdet for flåtbåren hjernebetændelse (TBE) er begrænset til Bornholm. TBE-vaccine bør overvejes af rejsende, der planlægger udendørsaktiviteter.

Myndighederne har bekræftet, at der har været udbrud af fugleinfluenza hos vilde fugle og tamfugle i Danmark. Til og med 2009 var der ikke rapporteret nogen menneskelige infektioner eller dødsfald. Risikoen for mennesker er meget lav. Som en forholdsregel bør rejsende undgå at besøge levende dyremarkeder, fjerkræbesætninger og andre steder med tæt kontakt til vilde fugle, fugle i bur eller tamfugle. Desuden bør rejsende sikre sig, at retter indeholdende fjerkræ eller æg er grundigt tilberedt.

Fremragende sundhedsfaciliteter er bredt tilgængelige i Danmark. På Grønland og Færøerne er sundhedsfaciliteter begrænsede, og evakuering kan være nødvendigt ved alvorlig sygdom eller tilskadekomst. Akut medicinsk behandling er gratis, men patienter skal betale for opfølgende behandling.

 

Pas

Indrejse i Danmark kræver besiddelse af et gyldigt pas, der tilmed skal have en gyldighed på mindst tre måneder. Der er ingen grænsekontrol for rejsende, der kommer fra Schengen-lande.

Visum

Danmark er en del af Schengen-aftalen, og borgere fra Canada, USA og Australien har derfor visumfrihed ved besøg på op til 90 dage. For ophold, der varer længere end tre måneder, skal man ansøge om opholdstilladelse på et passende kontor.

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Rejsende kan finde mere information om hvilke nationaliteter, der kræver et Schengen-visum for indrejse i Denmark på European Commission Visa Policy website.

Danmark
  • Hovedstad: København (521.397) (2009 est.)
  • Andre større byer: Aarhus (239.865), Odense (158.678) og Aalborg (122.461)
  • Religion: Kristendom
  • Tidszone: centraleuropæisk tid (GMT +1)

Landets alarmnumre

  • Politi: 112
  • Brandvæsen: 112
  • Ambulance: 112

Generel risikovurdering:

Negligible

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt ingen eller meget lille risiko.

Se alle vores forsikringer

Vi har rejseforsikring til alle typer rejser – uanset om du er på charterferie, backpacking, forretningsrejse eller du studerer i udlandet.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.