COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Cuba

Oversigt

Cuba oplever ikke de samme trusler som de andre mellemamerikanske og caribiske lande, hovedsagligt på grund af den stærke stats indflydelse. Levering af fødevarer og andre produkter er begrænset, grundet den igangværende amerikanske handelsembargo og hændelser med hårdt vejr har ødelagt landbrug og infrastruktur. De væsentligste trusler mod udenlandske statsborgere er primært små- og gadekriminalitet, især i de større byområder. Cubas diplomatiske tilnærmelse til USA i 2015, lettede øens forbindelser med andre lande og lempede landets årti-lange internationale isolation.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Rejsende rådes til få vaccinationer mod hepatitis A og B, stivkrampe, tyfus, og MFR. Rabies kan være nødvendigt, hvis besøget indebærer rejse til landdistrikter og/eller interaktion med dyrelivet.

Cuba bliver generelt betragtet som en sikker destination, men kvaliteten af drikkevandet er tvivlsomt. Mange cubanere koger deres vand, mens andre, herunder udenlandske rejsende, drikker vandet fra hanen uden negative konsekvenser. Som en sikkerhedsforanstaltning, rådes besøgende til kun at bruge vand på flaske.

Den caribiske region, herunder Cuba, har registreret udbrud af denguefeber. Som følge heraf er insektbeskyttelsesforanstaltninger anset for vigtige.

Cuba har en lang historie med ry for billige sundhedsprocedurer af en høj standard. Landet har også et højt antal af kvalificeret medicinsk personale med en læge for hver 170 mennesker.

Imidlertid er lægehjælp og logistik manglende, og derfor kan selv simpel medicin være svær at få fat i. Lægehjælp i Havana er bedre end i resten af landet, men det er påkrævet at have en fuldt omfattende sygeforsikring. De fleste lægebehandlinger vil blive opkrævet i kontanter og omfattende procedurer kan kræve medicinsk evakuering.

Rejsende kan bruge statens Servimed system, som er en betalt service der yder bedre lægehjælp, end den der tilbydes den cubanske befolkning. Der er omkring 40 klinikker over hele landet.

Servimed har også en apotekskæde, de kan dog mangle forsyninger. Det tilrådes at medbringe alle forsyninger ved indrejse til Cuba og sikre sig, at disse er mærket korrekt og forseglede.

 

Pas

Rejsende til Cuba skal have et pas med mindst 6 måneders gyldighed fra indrejsedato i landet.

Visum

Statsborgere fra Bulgarien, Liechtenstein, Schweiz og Jugoslavien kan opholde sig i op til 90 dage uden turistvisum.

Statsborgere fra Armenien, Aserbajdsjan, Belarus, Benin, Bosnien-Hercegovina, Tjekkiet, Georgien, Hviderusland, Kasakhstan, Kirgisistan, Makedonien, Moldova, Mongoliet, Namibia, Rusland, Slovakiet, Tadsjikistan, Turkmenistan og Ukraine kan opholde sig i op til 30 dage uden turistvisum.

Statsborgere fra Barbados kan opholde sig i op til 28 dage uden turistvisum.

Alle andre statsborgere skal have et turistvisum.

Ikke-cubanere kan kun få forretningsvisum eller arbejdstilladelse gennem en cubansk virksomhed eller en udenlandsk virksomhed registreret i Cuba. Forretningsvisum holder generelt op til tre måneder. Arbejdstilladelser kan fornyes årligt.

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Cuba
  • Hovedstad: Havana
  • Andre større byer: Santiago de Cuba, Camaguey, Holguin
  • Religion: kristendom
  • Tidszone: GMT -4

Landets alarmnumre

  • Politi: 106
  • Brandvæsen: 105
  • Ambulance: 106

Generel risikovurdering:

Low

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt meget lille risiko.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language