amerikanske-biler-cuba

Værd at vide om din rejse og rejseforsikring til Cuba

 • Det er et krav fra de cubanske myndigheder, at du har tegnet en gyldig rejseforsikring og kan fremvise denne ved indrejse i landet.
 • Din rejseforsikring skal være gyldig under hele dit ophold på Cuba.
 • Du bør vælge en rejseforsikring med “Verden” (enten inklusiv eller eksklusiv USA) som det geografiske dækningsområde, hvis du skal rejse til Cuba.
 • Hos Europæiske ERV tilbyder vi fleksible rejseforsikringer til Cuba med en solid grunddækning, så det passer til den type rejsende, du er.
 • Vi anbefaler også at tegne en afbestillingsforsikring i forbindelse med din rejse til Cuba, så du også er dækket ind, hvis du på grund af uforudsete hændelser ikke længere har mulighed for at rejse afsted eller ikke kan gennemføre feriens egentlige formål.
 • Du har mulighed for at komme i kontakt med vores dansktalende alarmcentral 24/7, hvis du har akut behov for hjælp på rejsen.

  Find din rejseforsikring til Cuba >  

Vælg en rejseforsikring til Cuba, der passer til dine behov

Hvilke planer har du for din rejse til Cuba? Uanset indholdet for ferien kan du med en rejseforsikring til Cuba fra Europæiske ERV sikre dig i en lang række tilfælde. Vi tilbyder en solid grunddækning på alle vores rejseforsikringer, hvilket blandt andet omfatter akut alvorlig sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, forsinket bagage og fremmøde samt privatansvar — for blot at nævne nogle af de mange dækninger der er inkluderet i din rejseforsikring.

Derudover kan du, alt efter hvilken specifik rejseforsikring til Cuba du vælger, være dækket i en række yderligere tilfælde på rejsen. Med Rejseforsikring Plus er du for eksempel også dækket ind i forhold til hjemkald og ødelagt ferie, mens vores Backpackerrejseforsikring, der er for unge rejsende under 36 år, automatisk inkluderer ekstra bagagedækning i tilfælde af bortkomst, tyveri eller beskadigelse. 

Samtidig kan du med alle vores rejseforsikringer vælge blandt forskellige tilvalgsdækninger, som du frit kan vælge til efter behov. På den måde kan du hos os nemt få en rejseforsikring til Cuba, der er skræddersyet til netop dine behov. 

Tilpas din rejseforsikring til Cuba til dine rejseplaner

Du kan vælge at tegne din rejseforsikring til Cuba som enten en enkeltrejseforsikring eller en årsrejseforsikring. Vi anbefaler enkeltrejseforsikringen, hvis det er en kortere rejse på højst syv dage, og du ikke har andre rejseplaner for året. Det vil nemlig oftest være den billigste løsning for dig sammenlignet med vores årsrejseforsikring. 

Skal du i stedet på en længere rejse til Cuba, som varer højst 30 dage, eller er du generelt ret rejselysten? Så kan vores årsrejseforsikring være et oplagt valg for dig. Med den er du dækket ind på alle dine rejser i hele 12 måneder.

Teksten nedenfor er maskinoversat*

Oversigt

Hovedstad: Havana (indst. 2149000)
Andre byer: Santiago de Cuba, Camaguey, Holguin
Indbyggertal: 10.905.000
Religion: 59% kristne, 23% ikke-tilknyttede, 17% folkereligion, 0,4% andre religioner
Tidszone: UTC−05:00 (observerer sommertid fra anden søndag i marts til første søndag i november)
Køreside: højre
Opkaldskode: +53
Elektriske stik: Type A, B, C og L

Cuba oplever ikke de samme trusler forbundet med andre mellemamerikanske og caribiske lande, hovedsagelig på grund af stærk statslig indflydelse. De største trusler mod udenlandske statsborgere er fortsat fokuseret på småkriminalitet og gadekriminalitet, især i de større byområder.

Udbuddet af fødevarer og andre produkter er begrænset på grund af USA's igangværende handelsembargo og alvorlige vejrhændelser, som har påvirket landbruget og infrastrukturen alvorligt.

Penge

Valutaen i Cuba er den cubanske peso (CUP), som er opdelt i 100 centavos.

Fremmede valutaer, herunder euro og canadiske og australske dollar, accepteres, selvom enhver finansiel transaktion, der involverer amerikanske dollars, amerikansk udstedte bankkort og rejsechecks, sandsynligvis vil støde på afvisninger eller ekstremt robuste spørgsmål. Besøgende rådes kraftigt til ikke at bruge vekselkontorer på det sorte marked, da mange af disse tjenester udsteder svigagtig valuta.

Hæveautomater er ikke almindelige, og langt de fleste er placeret i Havana. Selvom debet- og kreditkort kan fungere, bør brugere tjekke med kortudbyderen for at sikre, at udbetalinger kan foretages. Selvom kortet virker, kan hæveautomaten muligvis ikke levere kontanterne til at imødekomme anmodningen.

Kommunikation

Landekoden for Cuba er +53.

For at foretage direkte nationale langdistanceopkald, tast "0", derefter en af by-/provinsområdenumrene nedenfor og til sidst nummeret på den pågældende person eller enhed:

 • Havana 7
 • Varadero 45
 • Cienfuegos 432
 • Trinidad 419
 • Camagüey 32
 • Santiago de Cuba 226
 • Baracoa 21

For at foretage direkte internationale opkald skal du taste 119, landekoden, områdenummeret og det nødvendige nummer.

Personlige mobiltelefoner kan fungere i Cuba, med telefoner, der bruger GSM 900 MHz. Det er også muligt at leje en telefon fra butikker i Havana.

Højhastighedsbredbånd er svært at finde, med Wi-Fi kun etableret på bestemte steder godkendt af regeringen. Tjenester med højere hastighed er sandsynligvis kun tilgængelige på avancerede hoteller. Udenlandske besøgende bør også huske indholdet af e-mails og websteder, der besøges, mens de var på Cuba.

Elektricitet

Cubanske stik og stikkontakter følger den amerikanske model med to ben (A-type). Generelt er spændingen 110V / 60Hz, selvom nogle hoteller (normalt i badeværelserne) også har 220V og afrundede benstik til europæiske stik (C-type). Det tilrådes at spørge på hotellet, før du ankommer, hvis du har brug for en adapter.

På grund af regeringsinitiativer inden for energibesparelse kan elektricitet lukkes. De fleste turistboliger vil dog have passende ressourcer til at tackle disse mangler.

Tilstrækkelig overspændingsbeskyttelse tilrådes for mere følsomt udstyr.

Fysisk

Cuba er sammensat af en øhav med øer beliggende i Det Caribiske Hav. Cuba er den dominerende ø, der er omgivet af fire hovedgrupper af andre øer. Dette er Colorados, Sabana-Camagüey, Jardines de la Reina og Canarreos.

Cuba er syd for De Forenede Stater og Bahamas, med tyrkerne og Caicosøerne mod øst. Cuba er også vest for Hispaniola, øst for Mexico og nord for Caymanøerne og Jamaica. Den vigtigste ø Cuba er mellem Atlanterhavet og Det Caribiske Hav.

Terrænet er overvejende fladt, med dele af sydøst domineret af bjerge. Det højeste punkt på Cuba er Pico Turquino på 2.000 m. Andre dominerende bjergkæder inkluderer Sierra Cristal og Escambray-bjergene.

Pas

Besøgende til Cuba skal rejse på et pas, der er gyldigt i mindst seks måneder fra datoen for første indrejse i landet, og med tre måneders gyldighed ud over afrejsedatoen.

Visum

Hvis du besøger Cuba for turisme, kan du få et 'turistkort', som inkluderer et turistvisum, gennem dit rejsebureau eller flyselskab eller gennem en Cubas ambassade eller konsulat. Under andre omstændigheder skal du ansøge om dit visum gennem en Cubas ambassade eller konsulat.

Alle besøgende, inklusive dem med cubansk statsborgerskab bosat uden for Cuba, skal have gyldige returbilletter og bevis for sygesikring. Ikke-cubanske pasindehavere skal også fremlægge bevis for økonomisk solvens på mindst 50 USD pr. dag.

Borgere fra følgende 18 lande kan besøge Cuba uden visum:

 • I 90 dage - Bosnien-Hercegovina, Kenya, Malaysia, Montenegro, Nordmakedonien, Rusland, Serbien, Benin, Kina
 • I 60 dage - Grenada, Saint Vincent og Grenadinerne
 • I 30 dage - Antigua og Barbuda, Hviderusland, Mongoliet, Saint Kitts og Nevis, Saint Lucia, Singapore
 • I 28 dage - Barbados, Dominica
 • Uoplyst periode - Namibia

Borgere fra Mexico, Nicaragua og Venezuela, som har normale pas, er undtaget, når de rejser på vagt.

Amerikanske statsborgere turistrejser til Cuba er fortsat forbudt. Du skal have en licens fra finansministeriet, ellers skal din rejse falde ind under en af 12 kategorier af godkendte rejser.

Kosovos statsborgere nægtes adgang og transit.

Visumkravene for rejser til Cuba ændrer sig jævnligt, og det er derfor tilrådeligt at tjekke den lokale diplomatiske tjeneste for de seneste oplysninger.

Vanskeligheder for specifikke nationaliteter

USAs statsborgere turistrejser til Cuba forbliver forbudt. Du skal få en licens fra Treasury Department, eller din rejse skal falde ind i en af 12 kategorier af autoriserede rejser.

Adgang og transit afvises for statsborgere i Kosovo.

Medicinsk udstyr

Cuba har en lang medicinsk historie med et ry for billige procedurer af høj standard. Landet har også et højt antal kvalificerede læger med statistikker, der angiver en læge for hver 170 mennesker.

Imidlertid mangler lægehjælp og logistik, og det kan være udfordrende at finde selv enkle lægemidler. Medicinsk støtte i Havana er bedre end resten af landet, selv om det er nødvendigt med fuldt omfattende sygesikring. De fleste medicinsk behandling vil blive opkrævet kontant, og omfattende procedurer kan kræve medicinsk evakuering.

Besøgende kan få adgang til regeringens Servimed-system, som er betalt for service, der leverer højere lægehjælp end den, der ydes til den cubanske befolkning. Ca. 40 klinikker opererer over hele landet.

Servimed driver også en kæde af apoteker, men disse kan mangle i medicinske forsyninger. Det anbefales at bære alle nødvendige forsyninger til Cuba, så alle pakker er tydeligt mærket og forseglet på passende vis.

Sundhedsmæssige bekymringer

Rejsende rådes til at konsultere en rejsesundhedsspecialist eller praktiserende læge for at få de seneste oplysninger om, hvilke vacciner der anbefales ca. 4-8 uger før afrejse til Cuba. Sørg for at være opdateret på rutinevacciner inden din rejse. Følgende vaccinationer anbefales: mæslinger-fåresyge-røde hunde (MMR), tetanus-difteri-kighoste, polio og influenza. Rejsende kan også overveje vaccinationer mod hepatitis B og rabies, alt efter deres rejses særlige forhold.

Cuba har risiko for fortsat overførsel af dengue- og zikavirus i Cuba. Rejsende bør tage omhyggelige anti-myggestik foranstaltninger i dagtimerne. Gravide kvinder og dem, der overvejer at blive gravide, bør undgå at rejse til landet.

Et gul feber-vaccinationscertifikat er kun påkrævet fra rejsende, der kommer fra et land med risiko for overførsel af gul feber.

Rejsende bør være opmærksomme på de risici, der er forbundet med rejsendes lidelser såsom diarré. Rejsende skal tage alle nødvendige forholdsregler, når de drikker vand eller spiser mad i landet og kun drikke vand fra forseglede flasker fra en velrenommeret kilde eller vand, der er blevet filtreret og kogt.

Det er tilrådeligt at medbringe anti-diarré medicin og orale rehydreringssalte for at forhindre dehydrering.

Spørgsmål og svar - Rejseforsikring og rejseinformation for Cuba

Hvordan får man visum til Cuba?

For at få visum til Cuba skal du normalt ansøge om et turistvisum, også kendt som et turistkort eller en turistvisumkort. Du kan søge om visum hos Cubas ambassade. For nærmere information om visum til Cuba henviser vi til Udenrigsministeriets hjemmeside.

Er vandet sikkert at drikke på Cuba?

Vandet fra hanen er normalt ikke sikkert at drikke på Cuba. Det anbefales derfor, at du holder dig til flaskevand for at undgå risikoen for maveproblemer eller akut opståede sygdomme, der kan risikere at spolere din ferie.

*For at gøre det nemmere for dig er landeinformationen på denne side oversat til dansk af vores partner ved hjælp af maskinoversættelse. Selvom der er stræbt efter at levere en korrekt oversættelse, vil maskinoversættelse ikke være perfekt og skal derfor heller ikke læses eller fortolkes som sådan. Hjemmesiden og informationen på denne skal ikke opfattes som en kilde til rådgivning eller handling i forhold til indholdet. Ingen garanti givet eller underforstået, intet krav eller ansvar accepteres.

Cuba
Landets alarmnumre
Politi:
106
Brandvæsen:
105
Ambulance:
104

Find forsikring

Ændre din søgning Køb her
Rejseperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

1
Alder ved udrejse
Udrejsedato

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

1
Alder ved udrejse
Rejseperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

1
Alder på gæsten ved hjemkomst
Betalingsdatoen
Lejeperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

Ferieboligens pris
1
Alder på gæsten ved hjemkomst
Ikrafttrædelsesdato
1
Betalingsdato for rejsen
Afrejsedato
1
Rejsens pris pr. person
Rejseperiode
1
Forsikringsperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

Samlet værdi af udstyr
 • Afghanistan
 • Albanien
 • Algeriet
 • Amerikansk Samoa
 • Andorra
 • Angola
 • Anquilla
 • Antarktis
 • Antiqua og Barbuda
 • Argentina
 • Armenien
 • Aruba
 • Aserbajdsjan
 • Australien
 • Bahamas
 • Bahrain
 • Bangladesh
 • Barbados
 • Belarus
 • Belgien
 • Belize
 • Benin
 • Bermuda
 • Bhutan
 • Bolivia
 • Bonaire, Sint Eustatius
 • Bosnien-Hercegovina
 • Botswana
 • Bouvetøen
 • Brasilien
 • Britiske Territorium i
 • Brunei
 • Bulgarien
 • Burkina Faso
 • Burundi
 • Cambodia
 • Cameroun
 • Canada
 • Caymanøerne
 • Centralafrikanske Rep.
 • Chile
 • Christmas Island
 • Colombia
 • Comorerne
 • Congo - Brazzaville
 • Congo - Demokratiske Republik
 • Cookøerne
 • Costa Rica
 • Cuba
 • Curacao
 • Cypern
 • Danmark
 • Djibouti
 • Dominica
 • Dominikanske Republik
 • Ecuador
 • Egypten
 • El Salvador
 • Elfenbenskysten
 • Eritrea
 • Estland
 • Ethiopien
 • Falklandsøerne
 • Fiji
 • Filippinerne
 • Finland
 • Foren. Arabiske Emirater
 • Frankrig
 • Fransk Guyana
 • Fransk Polynesien
 • Færøerne
 • Gabon
 • Gambia
 • Georgien
 • Ghana
 • Gibraltar
 • Grenada
 • Grækenland
 • Grønland
 • Guadeloupe
 • Guam
 • Guatemala
 • Guinea
 • Guinea-Bissau
 • Guyana
 • Haiti
 • Heard- og Mcdonaldøerne
 • Holland
 • Hollandske Antiller
 • Honduras
 • Hong Kong
 • Indien
 • Indonesien
 • Irak
 • Iran
 • Irland
 • Island
 • Israel
 • Italien
 • Jamaica
 • Japan
 • Jomfruøerne, Amerikanske
 • Jomfruøerne, Britiske
 • Jordan
 • Kap Verde
 • Kasakhstan
 • Kenya
 • Kina
 • Kirgisistan
 • Kiribati
 • Kokosøerne
 • Kosovo
 • Kroatien
 • Kuwait
 • Laos
 • Lesotho
 • Letland
 • Libanon
 • Liberia
 • Libyen
 • Lichtenstein
 • Litauen
 • Luxembourg
 • Macao
 • Madagaskar
 • Malawi
 • Malaysia
 • Maldiverne
 • Mali
 • Malta
 • Marokko
 • Marshalløerne
 • Martinique
 • Mauritanien
 • Mauritius
 • Mayotte
 • Mexico
 • Mikronesien
 • Mindre Amerik. Oversøisk
 • Moldova
 • Monaco
 • Mongoliet
 • Montenegro
 • Montserrat
 • Mozambique
 • Myanmar (Burma)
 • Namibia
 • Nauru
 • Nepal
 • New Zealand
 • Nicaragua
 • Niger
 • Nigeria
 • Niue
 • Nordkorea
 • Nordmakedonien
 • Nordmarianerne
 • Norfolk Island
 • Norge
 • Ny Caledonien
 • Oman
 • Pakistan
 • Palau
 • Palestina
 • Panama
 • Papua Ny Guinea
 • Paraguay
 • Peru
 • Pitcairn
 • Polen
 • Portugal
 • Puerto Rico
 • Qatar
 • Reunion
 • Rumænien
 • Rusland (vest for Ural)
 • Rusland (øst for Ural)
 • Rwanda
 • SAINT BARTHELEMY
 • Saint Pierre og Miquelon
 • Samoa
 • San Marino
 • Sao Tome og Principe
 • Saudi-Arabien
 • Schweiz
 • Senegal
 • Serbien
 • Seychellerne
 • Sierra Leone
 • Singapore
 • Sint Marteen
 • Slovakiet
 • Slovenien
 • Solomonøerne
 • Somalia
 • Spanien
 • Sri Lanka
 • St. Christopher og Nevis
 • St. Helena
 • St. Lucia
 • St. Vincent og Grenadinerne
 • Storbritannien
 • Sudan
 • Surinam
 • Svalbard og Jan Mayen
 • Sverige
 • Swaziland
 • Sydafrika
 • Sydgeorgien og De Sydl.
 • Sydkorea
 • Sydlige Franske Territo.
 • Sydsudan
 • Syrien
 • Tadjikistan
 • Taiwan
 • Tanzania
 • Tchad
 • Thailand
 • Tjekkiet
 • Togo
 • Tokelau
 • Tonga
 • Trinidad og Tobago
 • Tunesien
 • Turkmenistan
 • Turks and Caicos Islands
 • Tuvalu
 • Tyrkiet
 • Tyskland
 • Uganda
 • Ukraine
 • Ungarn
 • Uruguay
 • USA
 • Usbekistan
 • Vanuatu
 • Vatikanstaten
 • Venezuela
 • Vestsahara
 • Vietnam
 • Wallis- og Futuna Islands
 • Yemen
 • Zambia
 • Zimbabwe
 • Ækvatorialguinea
 • Østrig
 • Østtimor
 • Ålands øerne
 • Asien
 • Afrika
 • Europa
 • Sydamerika
 • Nordamerika inkl. USA
 • Nordamerika ekskl. USA
 • Oceanien
 • England
 • Dubai
 • Abu Dhabi
 • Palæstina
 • Skotland
 • Nordirland
Skjul valg Skjul
 • {{originalfilename}} x

Nærmeste servicekontor:

Euro-Center (São Paulo)

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>