Comorerne

Oversigt

Comorerne er en østat i det Indiske Ocean, der ligger som tre store vulkanøer, Grande Comore (Ngazidja), Mohéli (Mwali) og Anjouan (Nzwani), sammen med adskillige småøer.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Der er sundhedsrisici i Comorerne på grund af landets klima og udviklingsstadie.

Rejsende tilrådes at have opdaterede vaccinationer mod hepatitis A, hepatitis B, tyfus, MFR og stivkrampe/difteri. Vaccination mod rabies kan også være relevant for udsatte rejsende til landet.

Malaria findes i alle områder af landet, og profylakse med Lariam, Malarone eller doxycyclin anbefales. Myggenet og insektmidler anbefales også.

Der er rapporteret udbrud af Rift Valley Feber (RVF), kolera, mæslinger og Chikunguya-feber siden 2005, og også denguefeber florerer i landet. Foranstaltninger til forebyggelse af vand- og myggebårne infektioner er nødvendige.

Generelt er de sundhedsmæssige risici mere udtalte på Anjouan og Moheli end på Grand Comore.

Hospitalsfaciliteterne og mulighederne for lægehjælp er generelt meget ringe i Comorerne. Der findes dog internationale private klinikker, der tilbyder deres ydelser til vesterlændinge og mere velhavende comorere. Det skal bemærkes, at medicin og udstyr ikke altid er tilgængeligt. De fleste læger og hospitaler forventer, at man betaler kontant, også selvom man har en rejseforsikring.

Pas

Pas er obligatorisk for statsborgere af alle nationaliteter, der rejser til Comorerne. Passet skal være gyldigt i tre måneder fra datoen for indrejse i Comorerne. Rejsende skal desuden kunne fremvise bevis for vaccination mod gul feber.

Visum

Visum er obligatorisk for statsborgere af alle nationaliteter, der rejser til Comorerne. Rejsende, der skal ind i landet, tildeles et 24-timers visum. Derefter tager man til Comorernes immigrationsmyndigheder i Moroni for at få sit visum opgraderet.

Det tilrådes, at man medbringer bevis for forældremyndighed, hvis man rejser med børn, da det kan blive nødvendigt at fremvise ved ankomst til landet.

Generelt bør forretningsrejsende følge samme procedurer for visum som turister og ansøge om visum ved ankomsten, medmindre man har planer om et langvarigt ophold. I det tilfælde skal man henvende sig til et comorisk konsulat forud for rejsen.

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Comorerne

Landets alarmnumre

  • Politi: 17
  • Brandvæsen:
  • Ambulance:

Generel risikovurdering:

Moderate

Landet er generelt sikkert at rejse til, men overvej yderligere rådgivning.

Se alle vores forsikringer

Vi har rejseforsikring til alle typer rejser – uanset om du er på charterferie, backpacking, forretningsrejse eller du studerer i udlandet.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.