COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Colombia

Oversigt

Sikkerheden er blevet forbedret det seneste årti, men trods en række fredsforhandlinger med oprørsgruppen FARC, er risikoen dog fortsat høj for voldelig oprørsaktivitet, herunder angreb på militær-, politi- og energianlæg i visse områder. Organiseret kriminalitet samt produktionen af kokain udgør store sikkerhedsmæssige problemer. Protester og strejker er hyppige og ofte forstyrrende, især i landbrugssektoren. Miljøkatastrofer er også hyppige, herunder især oversvømmelser og jordskred.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Rejsende anbefales at konsultere en rejseklinik eller praktiserende læge mindst 4-8 uger før afrejse.

Det er vigtigt at kontrollere, at alle vaccinationer er opdaterede, herunder stivkrampe-difteri samt MFR (mæslinger, fåresyge og røde hunde). Der anbefales også vaccinationer mod hepatitis A & B samt tyfus.

En gul feber-vaccination anbefales til alle rejsende. Rejsende, som udelukkende rejser til byerne Bogotá, Cali eller Medellín, hvor der er mindre risiko for gul feber kan ønske at undlade denne immunisering. Dette bør dog drøftes med både egen praktiserende læge samt diplomatisk repræsentation, især hvis man agter at rejse til nabolandene bagefter. Malariaprofylakse i form af larium, malarone eller doxycline anbefales.

Rejsende, som forventer direkte kontakt med dyr eller besøg i områder uden øjeblikkelig adgang til sundhedsfaciliteter, rådes til at få en rabiesvaccination.

Udbrud af denguefeber har ramt dele af Colombia, især de caribiske regioner. Der findes ingen vaccination mod denguefeber, og det tilrådes at anvende insektmiddel på alle tidspunkter. Det anbefales også, at tildække huden for at undgå myggestik.

Det anbefales at tegne en omfattende rejse- og sygeforsikring forud for rejsen. Private sundhedsfaciliteter har en god standard i de fleste af Colombias byer, menbehandlingen kan være dyr. Sundhedsydelser i mange landdistrikter er yderst begrænsede.

De fleste byer har mindst et apotek. Talrige europæiske og amerikanske lægemidler er tilgængelige, men kan være dyre. Hvis man er på medicin, tilrådes det at medbringe tilstrækkelige forsyninger til hele opholdets varighed.

 

Pas

Besøgende til Colombia skal rejse på et pas, der er gyldigt i mindst seks måneder fra indrejsedato til landet.

Visum

Visum for ophold på op til 60 dage er ikke påkrævet for de fleste amerikanske, canadiske, australske og vesteuropæiske statsborgere. Når man er i landet, er det muligt at forlænge opholdet med maksimalt 120 dage ekstra. Sådanne forlængelser kan opnås hos immigrationskontoret ved ”Department of Administration and Security”. Der påkræves normalt et gebyr for denne forlængelse. Det er under ingen omstændigheder tilladt, at blive flere dage end det foreskrevne antal. Manglende overholdelse af denne regel, kan medføre en bøde og eventuel tilbageholdelse eller udvisning. Besøgende skal desuden have en videre-/returbillet eller bevis for, med hvilket middel de vil forlade landet. Der kan også kræves bevis for besiddelse af tilstrækkelige midler til opholdets varighed.

Det anbefales at kontakte den colombianske diplomatiske tjeneste forud for afrejse, for at høre om individuelle rejsekrav. Personer som besøger Colombia med ikke-rejserelaterede formål, skal forhøre sig om specifikke visumkrav.

Det er vigtigt at bevare dit immigrationslandingskort, eftersom det skal fremvises ved afrejse fra landet. Man kan få en bøde, hvis dette kort ikke kan fremvises. Det anbefales at bære en fotokopi af pas, samt colombiansk visum på alle tidspunkter. Dette bør være adskilt fra de originale dokumenter.

Et vaccinationskort for gul feber kan være nødvendigt, hvis man rejser til junglen, eller hvis man for nyligt har rejst til et inficeret land. Når man forlader landet, kan man blive afkrævet dokumentation for gul feber vaccination af myndighederne i destinationslandet. Man bør kontakte de diplomatisk myndigheder for næste destination, vedrørende bevis for vaccination.

For yderligere information, besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Colombia
  • Hovedstad: Bogota
  • Andre større byer: Medellin, Santiago de Cali, Barranquilla, Cartagena
  • Religion: Kristendom
  • Tidszone: GMT -5

Landets alarmnumre

  • Politi: 123
  • Brandvæsen: 123
  • Ambulance: 123

Generel risikovurdering:

Medium

Undgå unødvendig rejse til landet. Overvej yderligere rådgivning.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language