COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Caymanøerne

Oversigt

Cayman Islands administreres som et britisk oversøisk territorium bestående af de tre øer Grand Cayman, Cayman Brac og Little Cayman. Territoriet er beliggende i den sydlige del af Cuba og nordvest for Jamaica i det vestlige Caribiske Hav. Territoriet blev dannet i 1962, da det blev splittet fra Jamaica.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Rejsende bør konsultere deres læge for at identificere eventuelle behov for vaccinationer før afrejse. Dette bør ske 4-8 uger før afrejse. Vaccinationer såsom hepatitis A, hepatitis B, mæslinger/fåresyge/røde hunde (MFR) og tetanus-difteri skal være opdaterede.

Denguefeber er et normalt problem i Caribien. Da der ikke findes en vaccine eller medicin til at forebygge og behandle dette, bør rejsende gøre deres yderste for at forhindre myggestik. Dette omfatter anvendelse af myggebalsam og at holde huden tildækket.

Rejsende rådes til at tegne en passende forsikring inden afrejse, eftersom behandling i Cayman Islands er meget dyr.

Medicinske faciliteter på Cayman Islands er af en god standard. George Town hospitalet er relativt nyt med gode faciliteter og mange problemer kan behandles der. Hvis alvorlige skader opstår, vil patienter i første omgang blive behandlet på Cayman Islands, før de overføres til et mere avanceret hospital i udlandet, såsom Miami.

Pas

Der kræves gyldigt pas for indrejse til Cayman Islands. Det skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter den forventede afrejsedato. Passagerer skal fremvise gyldig returbillet for deres afrejse.

Visum

Visum er ikke påkrævet for de fleste nationaliteter (såsom mange europæiske lande) og rejsende kan opholde sig i landet i op til seks måneder.

Dog skal forretningsrejsende til Cayman Islands bruge et forretningsvisum. Dette kan erhverves hos Institut for Immigration.

Caymanøerne
  • Hovedstad: George Town (beliggende på den vestlige del af Grand Cayman med en befolkning på omkring 20.000)

Landets alarmnumre

  • Politi: 911
  • Brandvæsen: 911
  • Ambulance: 911

Generel risikovurdering:

Negligible

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt ingen eller meget lille risiko.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language