COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Cameroun

Oversigt

Cameroon People’s Democratic Movement (RDPC) styrer angiveligt Cameroun som en etpartistat. Demokratiets troværdighed i Cameroun er tvivlsom til trods for, at flerpartivalg blev indført i 2011 En anledning til stor bekymring hos organisationer med virke i Cameroun er, at personalet risikerer at blive kidnappet mod løsepenge af bevæbnede kriminelle og terrorenheder - først og fremmest af Nigerias Boko Haram i den allernordligste provins. Oprøreres overfald langs grænsen til Borno har foranlediget Cameroun til at deltage i et regionalt militært angreb på terroristgruppen, der har erklæret sin loyalitet mod Islamisk Stat.

Kriminaliteten er en alvorlig trussel i hele landet - både i storbyerne og beboelsesområder og langs hovedveje og gennemfartsveje. Udenlandske statsborgere, især fra Europa, har været mål for opportunistiske og voldelige kriminelle. Bilkriminalitet er også et problem på landevejene, og der rapporteres gentagende om tilfælde af kidnapning, bilkapringer og bilrøverier. Denne trussel er forhøjet i grænseområderne til Nigeria, Tchad og Den Centralafrikanske Republik, på tværs af landets nordlige del og i områder uden for de større bycentre, hvor lovløshed og landevejsrøverier er et stort problem.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Blandt de mest fremtrædende problemer, der møder udenlandske rejsende i Cameroun, er den overflod af helbredsmæssige risici, som kræver omhyggelig forebyggelse.

De anbefalede vaccinationer inden afrejse omfatter: hepatitis A, meningokok-meningitis, MFR, polio, stivkrampe/difteri, tyfus og gul feber. Desuden er vaccination mod hepatitis B og rabies tilrådeligt for rejser, der varer mere end 6 måneder, eller hvor man skal færdes meget blandt lokalbefolkningen. Malaria er fremherskende i hele Cameroun, og man bør derfor sørge for profylakse.

Udover disse betydelige helbredsrisici, findes der mere almindelige helbredsmæssige problemer for den rejsende i Cameroun, for eksempel turistdiarré.

Hospitalsfaciliteterne og muligheden for lægehjælp er begrænset i Cameroun. De fleste læger og hospitaler forventer, at man betaler kontant, også selvom man har en rejseforsikring. Vær opmærksom på, at rejser uden for de større byer øger problemet med utilstrækkelige hospitalsfaciliteter og lægehjælp. I ekstreme nødstilfælde kan det blive nødvendigt at forlade landet med fly/helikopter til et sted med bedre faciliteter.

Pas

Pas, der er gyldigt i 6 måneder, er obligatorisk for alle statsborgere fra USA, Storbritannien, Australien, Canada og EU. Derudover skal rejsende medbringe bevis for, at de forlader Cameroun igen ved enten returrejse eller videre rejse (dvs. flybillet). De eneste undtagelser til dette er rejsende, der forlader landet igen inden for 24 timer og på samme fly, og som forventes at blive i lufthavnen.

Visum

Turist- eller forretningsvisum er obligatorisk for alle rejsende. Visum fra 1 dag til 6 måneders varighed kan købes og gælder til indrejse flere gange.

Alle visumansøgninger skal vedlægges kopier af rejseforsikringsdokumenter. Normalt kan man ansøge om visum til Cameroun på det nærmeste Cameroun-konsulat. Visum kan også fås ved ankomst til landet.

Alle rejsende til Cameroun skal kunne fremvise et bevis for vaccination mod gul feber.

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Cameroun
  • Hovedstad: Yaounde
  • Andre større byer: Douala, Limbe, Garoua, Kousseri
  • Religion: Kristendom
  • Tidszone: GMT+1

Landets alarmnumre

Generel risikovurdering:

Medium

Undgå unødvendig rejse til landet. Overvej yderligere rådgivning.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language