COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Burundi

Oversigt

Burundis seneste politiske udvikling har været præget af ustabilitet, etniske voldshandlinger og konflikter i civilbefolkningen. Selvom en skrøbelig fred er genoprettet i det lille, bjergrige land, fortsætter de etnisk-politiske splittelser, som påvirker stabiliteten i landet og de internationale relationer til Rwanda og Den Demokratiske Republik Congo.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Det tilrådes, at rejsende cirka 4-8 uger inden afrejse til Burundi, konsulterer en ekspert inden for rejsesygesikring eller den alment praktiserende læge for information om, hvilke vaccinationer, der anbefales.

Følgende vaccinationer anbefales: hepatitis A og B, tyfus, meningokok-meningitis, polio, rabies, MFR (hvis ikke tidligere givet) og stivkrampe/difteri. Bevis for vaccination mod gul feber skal desuden fremvises, når man ankommer til landet.

Anvendelse af malariamidler (Lariam, Malarone eller doxycyclin) anbefales i alle områder af Burundi. Denne profylakse bør suppleres med anvendelse af insektmidler, myggenet og langærmet tøj i skumringen.

Diarré er det mest almindelige helbredsrelaterede problem, der kan ramme rejsende i Burundi. Rejsende bør træffe de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger, når det gælder drikkevand og fødevarer i landet, og kun drikke vand fra forseglede flasker fra en anerkendt kilde. Det tilrådes, at man medbringer diarrémidler og orale rehydreringsalte til forebyggelse af dehydrering.

Hospitalsfaciliteterne og mulighederne for lægehjælp er særdeles begrænsede i Burundi, og det er ikke altid muligt at få fat i medicin, og hvis det er, er medicinen muligvis ikke ægte, eller medicinens udløbsdato er overskredet. Størstedelen af hospitalerne ligger i Bujumbura, men faciliteterne er begrænsede og ikke altid sterile. Uden for Bujumbura, er faciliteterne generelt simple. Det forventes ofte, at man betaler i forvejen, også selvom man har en rejseforsikring.

Rejsende bør medbringe deres egen medicin, pakket i den originale emballage og med tydelig mærkning med oplysning om lægemidlets fællesbetegnelse - ikke varemærkenavnet. Det tilrådes desuden, at man medbringer egne kanyler. Det gælder især, hvis man har en relevant sygdom, for eksempel diabetes.

Hvis et alvorligt helbredsmæssigt problem opstår, tilrådes det, at man rejser ud af landet for at få bedre lægehjælp, og forsikringspolicen bør som en selvfølge, omfatte hjemsendelse af helbredsmæssige årsager. Det skal i øvrigt bemærkes, at der ikke findes nogen ambulanceservice i landet.

Pas

Pas, der er gyldigt i mindst 6 måneder og med mindst én tom side, er obligatorisk for alle nationaliteter.

Visum

Passagerer, der ankommer fra et land, hvor Burundi ikke har diplomatisk repræsentation, kan få et visum ved ankomsten til landet, hvis de ankommer gennem de almindelige kanaler i Bujumbura International Airport. Det er dog nødvendigt, at disse passagerer informerer deres rejseselskab på forhånd om pasnummer, identitet og flyrejsens detaljer.

Rejsende fra lande, hvor Burundi har konsulater, kan få et transitvisum ved ankomsten, hvis de rejser videre til et tredje land inden for 72 timer.

Forretningsvisa er gyldige i op til 30 dage og kan udstedes til indrejse en eller flere gange. Forretningsrejsende skal være i besiddelse af en ansvarsskrivelse. Skrivelsen skal være adresseret til Burundis ambassade, indeholde en forklaring af besøgets formål og være udarbejdet på virksomhedens brevpapir og underskrevet af en anden person i virksomheden end den rejsende selv.

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Burundi
  • Hovedstad: Bujumbura
  • Andre større byer: Gitega, Bubanza, Cibitoke, Muyinga, Ngozi, Bururi
  • Religion: Kristendom
  • Tidszone: GMT+2

Landets alarmnumre

  • Politi: 112
  • Brandvæsen: 112
  • Ambulance: 112

Generel risikovurdering:

Medium

Undgå unødvendig rejse til landet. Overvej yderligere rådgivning.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language