Britiske Jomfruøer

Oversigt

De Britiske Jomfruøer er et britisk-administreret oversøisk territorium beliggende øst for Puerto Rico i det Caribiske Hav. Området i Jomfruøerne er delt mellem de britiske og amerikanske Jomfruøer og har været det siden 1917. Britiske Jomfruøer blev selvstændigt fra den britiske kolonitid i 1967.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Mens malaria, gul feber og rabies ikke er problematisk; kan difteri, stivkrampe, hepatitis A og tyfus være sundhedsmæssige betænkeligheder. Derfor rådes besøgende til at tjekke med deres læge og træffe beslutning om passende forholdsregler før ankomst i BVI.

Man er også rådet til at tage forholdsregler for at undgå at udsætte sig selv for HIV/AIDS, mens man befinder sig i de Britiske Jomfruøer.

Der er kun ét hospital i BVI og medicinske faciliteter er begrænsede. Derfor overføres komplekse medicinske problemer til hospitaler i US Virgin Islands (til dekompression behandlinger), Puerto Rico (mere følsomme sager) eller fastlands USA.

Fordi den amerikanske visumfritagelsesordning ikke gælder for charterfly, skal der foretages specielle arrangementer for patienter, der ikke har et amerikansk visum, som skal evakueres.

Pas

Alle besøgende til De Britiske Jomfruøer (herefter BVI) skal have et pas med mindst seks måneders gyldighed.

Visum

Med hensyn til visa, behøver britiske statsborgere ikke visum for at rejse til de Britiske Jomfruøer, da de vil få udstedt et indrejsestempel for en måned ved ankomsten.

Ansøgninger om visumforlængelser, arbejdstilladelser og andre indvandringsspørgsmål skal rettes til de relevante BVI myndigheder.

Britiske Jomfruøer
  • Hovedstad: Road Town, Tortola

Landets alarmnumre

  • Politi: 999
  • Brandvæsen: 999
  • Ambulance: 999

Generel risikovurdering:

Negligible

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt ingen eller meget lille risiko.

Se alle vores forsikringer

Vi har rejseforsikring til alle typer rejser – uanset om du er på charterferie, backpacking, forretningsrejse eller du studerer i udlandet.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.