COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Bosnien-Hercegovina - Rejseinformation

Rejseforsikring Bosnien-Hercegovina

* Pas er ikke påkrævet for statsborgere i EU, der ønsker at rejse ind i Bosnien-Hercegovina.

* Visum er ikke påkrævet for EU-borgere, amerikanske, canadiske og australske statsborgere. Læs mere om reglerne for visim og pas nedenfor.  

Køb forsikring her

Oversigt

Den samlede situation er i bedring, selvom det går utroligt langsomt. De manglende politiske fremskridt forårsager hyppige protester, og skaber perioder med politisk dødvande, der påvirker landets udvikling. Dette er præget af voldsomme protester i en række byer, herunder Tuzla og Sarajevo, i februar 2014. Den komplekse politiske struktur, der er i udvikling efter den igangværende internationale intervention, skaber ofte socialpolitiske vanskeligheder, hvor regionale ledere ivrigt forsøger at få større autonomi.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Man kan have brug for at få følgende vaccinationer og medicin før besøg i Bosnien-Hercegovina: MFR, DPT, hepatitis A, hepatitis B og tyfus.

Vaccinationer mod rabies bør overvejes af dem, der opholder sig i landet i mere end en måned, eller dem som har planer om at have direkte kontakt med dyr. Der er regelmæssige tilfælde af rabiate herreløse hunde og ræve, undgå derfor disse dyr så vidt muligt.

Rejsende skal være opmærksomme på de risici, der er forbundet med dårlige hygiejniske forhold i landet. Postevand bør ikke drikkes, og flaskevand betragtes som et mere sikkert alternativ. Is bør også undgås i drikkevarer. Frugt og grøntsager, der ofte vaskes i vand fra hanen, skal koges og/eller skrælles før spisning.

Underkogte fødevarer, f.eks. fisk eller kød, bør undgås. Man bør også sikre sig, at alle retter er helt varme, og undgå fødevarer med upasteuriseret mælk. Alle gadesolgte fødevare bør ikke konsumeres.

Forebyggende medicin mod mavelidelser, såsom diarré, skal indkøbes og medbringes ind i landet.

Sundhedsfaciliteter er ringe uden for Sarajevo. Selv i hovedstaden vil det være usandsynligt at finde standarder som i de fleste vestlige lande. Der er mangel på udstyr, medicin og ordentligt uddannet personale.

Hvis man lider af en rutinemæssig medicinsk lidelse, bør man sikre sig, at man har nok medicinske forsyninger med til hele opholdets varighed. Man bør også medbringe ekstra i tilfælde af forsinkelser inde i landet, eftersom man muligvis ikke vil være i stand til at få fat i nye forsyninger.

Man vil sikkert blive bedt om at betale for lægelig og hospitalsbehandling, sandsynligvis forud for behandlingen. I tilfælde af en alvorlig nødsituation, vil man muligvis blive evakueret til et andet land. Tilstrækkelig og gyldig sygeforsikring bør opnås forud for rejsen. Man bør altid bære dokumentation med angivelse af ens blodtype og sygehistorie, hvis det kan påvirke behandlingen i en nødsituation.

Pas

Pas eller identitetskort er nødvendige for alle statsborgere, der ønsker at rejse ind i Bosnien-Hercegovina. Desuden er rejsende forpligtede til at registrere sig hos det lokale politi inden for 48 timer efter ankomst. Hvis man opholder sig på et hotel, vil hotellet håndtere dette, hvis det ikke gøres automatisk. Hvis man ikke registrerer sig, kan man blive pålagt en bøde ved afrejse. Besøgende skal have et pas med gyldighed i mindst 90 dage efter afrejsedatoen.

Pas er ikke påkrævet for indehavere af gyldige nationale identitetskort, der er udstedt til statsborgere i EU, EØS, Schweiz, Andorra, San Marino, Serbien, Monaco og Vatikanstaten.

Visum

Visum er ikke påkrævet for EU-borgere, amerikanske, canadiske og australske statsborgere. Hvis man er i besiddelse af et Schengen-visum, der tillader flere indrejser, eller har opholdstilladelse i et Schengen-land, kan man få et syv-dages visum. Statsborgere, der ønsker ophold på mere end syv dage, og som har brug for et visum, rådes til at kontakte den rette diplomatiske tjeneste.

For yderligere information, besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Bosnien-Hercegovina - Rejseinformation
  • Hovedstad: Sarajevo (400.000) og Mostar, hovedstaden i Hercegovina, (128.448).
  • Andre større byer: Banja Luka, (195.000), Bijeljina, (100.000), Tuzla, (174.558), Zenica (127.334) og Doboj (60.000)
  • Religion: Serbisk Ortodoks og Islam
  • Tidszone: centraleuropæisk tid (GMT + 1 med DST)

Landets alarmnumre

  • Politi: 122
  • Brandvæsen: 123
  • Ambulance: 124

Generel risikovurdering:

Moderate

Landet er generelt sikkert at rejse til, men overvej yderligere rådgivning.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language