COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Bolivia

Oversigt

Sikkerheden i Bolivia er ustabil og truslen om social vold er høj. Truslen om oprør eller mulige civile konflikter er lav, men risikoen for social uro er høj og protester bliver ofte voldelige. På trods af en række territoriale stridigheder, er risikoen for mellemstatslige konflikter betragtet som lav. Grov organiseret kriminalitet blomstrer i dele af landet, hvor Bolivias porøse grænser og historie om coca-landbrug, tilskynder narkotikafremstilling og handel. Politisk korruption og for få sikkerhedsstyrker, udgør væsentlige barrierer for at takle Bolivias kriminalitet. Selvom militante venstreorienterede organisationer har en bemærkelsesværdig historie i Bolivia, er truslen om terrorangreb lav.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Rejsende rådes til at konsultere en rejsespecialist eller praktiserende læge 4-6 uger før afrejse, for at få oplysninger om vacciner. Sørg for at have modtaget de relevante boostere for difteri, hepatitis A og B, tyfus og gul feber. Rejsende bør også have følgende vacciner ajourført: influenza, skoldkopper, polio, mæslinger/fåresyge/røde hunde (MFR) og difteri/pertussis/stivkrampe (DPT). Rejsende, der opholder sig længere end en måned, bør også overveje BCG mod tuberkulose. Rabiesvaccination anbefales også, da hunderabies er meget udbredt i Bolivia.

Kolera, hepatitis A, tuberkulose, tyfus, hantavirus, gul feber, dengue og malaria udgør sundhedsrisici i Bolivia.

Denguefeber er udbredt i Bolivia. Siden 2007 har der været en markant stigning i antallet af rapporterede tilfælde af dengue i hele regionen. De hårdest ramte områder er regionerne Santa Cruz og Beni, omkring byen Trinidad, og i selve byen Santa Cruz. Et stort dengue-udbrud fandt sted i februar 2007, som påvirkede Santa Cruz de la Sierra og små tilstødende byer i Santa Cruz. I slutningen af ​​marts blev mere end 2000 mistænkte tilfælde identificeret og et udbrud af denguefeber blev rapporteret i november 2008 fra byen Cobija, hovedstaden i den nordlige del af Amazonas Pando-region på grænsen til Brasilien. Denguefeber er en influenzalignende sygdom, der til tider er kompliceret med blødning eller chok. Infektionen overføres af Aedes-myg, der primært stikker i dagtimerne og mest i tætbefolkede områder, selvom de også holder til i landdistrikterne. Regntidens oversvømmelser i disse områder, medfører også en større trussel for sygdom. Der findes ingen vaccine eller medicin, der beskytter mod dengue, så forholdsregler mod sygdommen er særligt vigtige. For at forebygge bid og undgå infektion, bør man tildække sin hud ved, at have lange ærmer, lange bukser, strømper og sko på udendørs. Brug insektmiddel på udsat hud.

Malaria Profylakse med Lariam, Malarone eller doxycyklin anbefales til alle områder under 2.500 m i regionerne Beni, Chuquisaca, Cochabamba, La Paz, Pando, Santa Cruz og Tarija, undtagen byen La Paz. Risici er størst i regionerne Beni, Pando, Santa Cruz og Tarija samt i provinserne Lacareja, Rurenabaque og nord og syd Yungas i La Paz-regionen. Falciparum malaria forekommer i Beni og Pando. Langtidsrejsende, der vil besøge malariainficerede områder, som ikke har adgang til lægehjælp inden for 24 timer, bør medbringe medicin til akut selv-behandling, i tilfælde af malarialignende symptomer, såsom feber, kulderystelser, hovedpine og muskelsmerter.

En række tilfælde af gul feber, er blevet rapporteret de seneste år i Yungas og Chapare og i regionerne Beni, Cochabamba, Santa Cruz og La Paz. Gul feber-vaccine er påkrævet for alle rejsende til Bolivia, der er ældre end et år. Medicinske dokumentationer skal oversættes til spansk og ledsage det internationale certifikat for vaccination eller profylakse (ICVP). Rejsende, der ikke har et gyldigt ICVP, vil stadig kunne rejse ind i Bolivia, hvis de underskriver en erklæring om at fritage den bolivianske stat for ethvert ansvar i tilfælde af, at den rejsende bliver syg med gul feber på boliviansk territorium. Denne sidste mulighed kan forårsage forsinkelser ved indrejse. Når udbrud opstår, oprettes der vaccinationssteder på politiets checkpoints. Ved disse, kan man blive vaccineret, hvis man ikke har et gyldig certifikat for vaccination mod gul feber.

Bemærk: Politiet i Brasilien accepterer ikke internationale certifikater for vaccination mod gul feber udstedt i Bolivia og vil bede rejsende om at blive vaccineret igen hos brasilianske læger. Overdosering af vaccinen kan forårsage leversygdom.

I april 2008 erklærede sundhedsembedsmænd en sundhedsalarm efter at have identificeret en ny stamme af Arenaen-virus, som kan forårsage blødningsdød. Sygdommen, som har en dødelighed på 30%, kan overføres ved gnaverbid, forurenet mad og via luft. I områder, hvor der kan være forurenet vand, bør man undgå at børste tænder med vand fra hanen. Man må ikke drikke vand fra hanen, medmindre det er blevet kogt, filtreret eller kemisk desinficeret. Drik ikke drikkevarer, der ikke er på flaske eller drikkevarer med is. Spis ikke frugt eller grøntsager, medmindre de er blevet skrællet eller kogte. Kogte fødevarer, der er blevet efterladt ved stuetemperatur, er særligt farlige. Undgå upasteuriseret mælk og produkter, der kan være fremstillet af upasteuriseret mælk, såsom is. Undgå mad og drikkevarer fra gadesælgere. Spis ikke råt eller utilstrækkeligt tilberedt kød eller fisk, herunder ceviche (citrus-marineret skaldyrsforret). Både personlig hygiejne og sanitær praksis ved håndtering af fødevarer er ringe i hele landet. Svinekød købt lokalt kan være inficeret med trikiner.

Menneskelig pest er lejlighedsvis rapporteret i Bolivia. I december 1996 til januar 1997 i La Paz-regionen, opstod et udbrud involverende 26 personer, som resulterede i 4 dødsfald. Pest er normalt overført ved bid fra gnaveres lopper. De fleste rejsende, har en ekstremt lille risiko. Rejsende, der kan have kontakt med gnavere eller deres lopper, bør medbringe en flaske doxycyclin, der skal tages profylaktisk, hvis eksponeringen opstår.

Tre tilfælde af boliviansk hæmoragisk feber, to af dem fatale, blev rapporteret i marts 2007 fra Mamuja-samfundet, 22 km fra Magdalena i Beni-provinsen. I juni 2004 blev to fatale tilfælde rapporteret fra Beni-regionen, Itenez provinsen, steder i Huacareje og Magdalena, i den nordøstlige del af landet. Bolivias hæmoragiske feber forårsages af Machupo-virus, der overføres ved udsættelse for inficerede gnavere. Sygdommen er udbredt i Beni-regionen. Sygdommen begynder med feber og utilpashed, efterfulgt af mavesmerter, kvalme, opkastning, hævelse i ansigtet, forvirring, blødning og chok. Der findes ingen behandling og ingen vaccine.

Chagas' sygdom, en kronisk og invaliderende parasitisk infektion, påvirker millioner af mennesker i Latinamerika. Det er forårsaget af bid fra en lille bille, kendt som en triatomine eller "kissing bug". Disse blodsugende insekter findes i huse lavet af materialer som mudder, halm, og palmestråtag. I Bolivia kan de findes i landdistrikterne i Cochabamba, Chuquisaca, Santa Cruz og Tarija. Bid kan være smertefulde og infektion kan påvises ved en blodprøve. Sygdommen kan være dødelig og kan være årtier at dukke op. Det bedste forsvar er ikke at blive bidt. Hvis man sover under et stråtækt tag i de ramte områder, bør man bruge myggenet og myggebalsam.

Forekomst af leishmaniasis, en sygdom forårsaget af parasitter, der overføres ved bid fra visse arter af sandfluer, er størst i landdistrikterne i de tropiske og subtropiske områder i Bolivia, hvor forholdene er gunstige for sandfluer. Sygdommen forårsager sår på udsatte områder, såsom ansigt, arme og ben. Disse heler normalt inden for et par måneder og efterlader ar. I mere alvorlige former, kan læsionerne helt eller delvist ødelægge slimhinderne i næse, mund og hals samt det omgivende væv, hvis det ikke behandles. Ingen vacciner eller lægemidler til forebyggelse af infektion er i øjeblikket tilgængelige. Rejsende bør bruge beskyttelsestøj og myggebalsam til forebyggelse.

Højdesyge kan forekomme for rejsende, der flyver til La Paz, som ligger 4000 meter over havets overflade. Ca. 25% af rejsende påvirkes af højdesyge ved ankomst til landet. Acetazolamid er det foretrukne middel for at forhindre det. Dette varer normalt et par dage, indtil kroppen justerer sig til højden. Normale justeringssymptomer omfatter mild hovedpine, manglende energi og appetit, mild kvalme, svimmelhed, uklarhed samt søvnløshed. Symptomer, der kan indikere brug for akut lægehjælp, omfatter svær træthed, svær hovedpine, åndenød (især hvis det fortsætter i hvile), opkastning, hoste, manglende koordinering samt forvirring. Særlig omhu skal tages ved forhøjet blodtryk, diabetes, angina, hjertesygdomme, anæmi, hemaglobinopathies (f.eks seglcelleanæmi), betydelig overvægt, astma eller emfysem. Personer med dette, skal se deres læge for tilladelse til at rejse til denne højde.
I tilfælde af komplikationer, kan man konsultere High Altitude Patologi Institute Clinica IPPA (Av Saavedra 2302, La Paz; Tlf. 591-2-224-5394, website http://www.altitudeclinic.com), der har specialiseret sig i højdesygdomme og andre rejse-relaterede sygdomme.

Endeligt bør alle rejsende medbringe et antibiotikum og et antidiarre-lægemiddel, som skal startes straks, hvis betydelige diarré forekommer.

Lægebehandling i de større byer er af varierende kvalitet og generelt ikke tilstrækkelig ved livstruende medicinske problemer. Disse vil kræve evakuering til et andet land. I landområderne kan lægehjælp være uopnåelig. Medicinske faciliteter, selv i La Paz, er ikke tilstrækkelige til at håndtere alvorlige medicinske tilstande, såsom hjerteproblemer. Ambulancetjenester er næsten ikke eksisterende og de fleste luftambulancefaciliteter kan ikke flyve ind i La Paz, fordi flyene ikke er certificeret til landing i lufthavnens højde.

Sørg for at have tilstrækkelig medicinsk forsikring til at dække uforudsete hændelser.

Pas

Pas skal have en gyldighed på mindst seks måneder fra indrejsedato i Bolivia. Den 29. august 2007 blev der indført nye regler fra de bolivianske myndigheder, som kræver at alle besøgende, der ankommer med fly, skal fremvise dokumentation for hjemrejse i form af flybillet eller dokumentation for, hvordan man forlader landet ved slutningen af opholdet. Desuden bør enlige forældre eller andre voksne, der rejser alene med børn, være klar over, at bolivianske myndigheder kræver dokumentation for forældremyndigheden, før de tillader enlige forældre at komme ind i landet, eller i nogle tilfælde, før de tillader børnene at forlade landet. Endelig kan bolivianske myndigheder anmode alle rejsende om fremvisning af gyldige vaccinationscertifikater mod gul feber

Visum

Opholdslængde ved ankomst til Bolivia er 30 dage. Dette kan forlænges med 60 dage, uden ekstra omkostninger, givet at man ansøger inden 30-dages perioden udløber. Ansøgning sker hos immigrationskontorer, der findes over hele landet i de større byer.

Britiske rejsende til Bolivia skal ikke bruge visum. Siden 1. december 2007 skal amerikanske statsborgere, der ønsker at besøge Bolivia som turister, bruge et indrejsevisum. Bolivianske turistvisa er gyldige i fem år fra udstedelsesdatoen og tillader bæreren af visummet at rejse ind i landet tre gange om året for et kumulativt ophold på højst 90 dage. Den maksimale tid rejsende tillades at opholde sig i landet, er 180 dage om året. Ud over gebyret på USD100, skal ansøgeren fremlægge en visumansøgningsformular med et 4x4 cm farvefoto, et pas med en gyldighed på mindst 6 måneder, bevis for hotelreservation eller en invitation på spansk, bevis for økonomisk solvens (kreditkort, kontanter eller et aktuelt kontoudskrift) samt et internationalt vaccinationscertifikat mod gul feber.

Borgerne fra de fleste sydamerikanske og vesteuropæiske lande kan få et turistvisum for ophold på op til 90 dage, afhængigt af nationalitet. Borgere fra Canada, Australien, New Zealand og Japan får 30 dage, mens borgere fra USA og Israel får 90 dage. Tjek altid med eget konsulat inden indrejsen, da dette er med forbehold for ændringer. Alternativt kan man søge om visum. Visum udstedes af bolivianske konsulære repræsentanter, herunder dem i de sydamerikanske nabolande. Omkostninger varierer alt efter konsulat og nationalitet af ansøgeren.

Ud over et gyldigt pas og visum, skal borgere fra mange kommunistiske, afrikanske, mellemøstlige og asiatiske lande bruge en "officiel tilladelse” fra det bolivianske udenrigsministerium før visum vil blive udstedt.


Bolivianske visumkrav kan dog vilkårligt ændres og fortolkes. Under udarbejdelsen af denne rapport, har der været tre immigrationsdirektører på seks måneder, siden oprettelsen af Morales regeringen. Hvert boliviansk konsulat og grænseovergang, kan have egne adgangskrav og procedurer.

Forretningsvisum: Nødvendigt
Studievisum: Nødvendigt

At opholde sig længere end tilladt, kan resultere i en bøde på USD1.25 pr. dag - som skal betales ved et migrationskontor eller i lufthavnen - og man kan møde meget bureaukrati ved grænsen eller lufthavnen, når man forlader landet. Se hjemmesiden for Ministerio de Relaciones Exteriores y Culto (det bolivianske udenrigsministerium www.rree.gov.bo, på spansk) for en komplet liste over de oversøiske repræsentanter og gældende regler.

Stempler ved ind-og udrejse er gratis og forsøg på krav om betaling, bør blive mødt med høflig afvisning, anmod om en kvittering, hvis betaling ikke kan undgås. Personlige dokumenter - pas og visa – skal medbringes på alle tidspunkter, især i de lavtliggende områder. Det er imidlertid bedre at medbringe fotokopier end originaler.

Vaccinationscertifikater:

Alle der kommer fra et gul feber inficeret område, skal bruge et vaccinationscertifikat for indrejse til Bolivia. Mange nabolande, herunder Brasilien, kræver også bevis for gul feber vaccination. Hvis det er nødvendigt, kan en indsprøjtning ofte klares ved grænsen.

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Bolivia
 • Hovedstad: La Paz
 • Andre større byer: Cochambamba, El Alto, Santa Cruz og Sucre
 • Tidszone: Bolivia er 4 timer efter Greenwhich Mean Time

Landets alarmnumre

 • Politi: 110
 • Brandvæsen: 119
 • Ambulance: 118

Find forsikring

Ændre din søgning Køb her
Rejseperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

1
Alder ved udrejse
Udrejsedato

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

1
Alder ved udrejse
Rejseperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

1
Alder på gæsten ved hjemkomst
Betalingsdatoen
Lejeperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

Ferieboligens pris
Ikrafttrædelsesdato
1
Betalingsdato for rejsen
Afrejsedato
1
Rejsens pris pr. person
Rejseperiode
1
Forsikringsperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

Samlet værdi af udstyr
 • Afghanistan
 • Albanien
 • Algeriet
 • Amerikansk Samoa
 • Andorra
 • Angola
 • Anquilla
 • Antarktis
 • Antiqua og Barbuda
 • Argentina
 • Armenien
 • Aruba
 • Aserbajdsjan
 • Australien
 • Bahamas
 • Bahrain
 • Bangladesh
 • Barbados
 • Belgien
 • Belize
 • Benin
 • Bermuda
 • Bhutan
 • Bolivia
 • Bonaire, Sint Eustatius
 • Bosnien-Hercegovina
 • Botswana
 • Bouvetøen
 • Brasilien
 • Britiske Territorium i
 • Brunei
 • Bulgarien
 • Burkina Faso
 • Burundi
 • Cambodia
 • Cameroun
 • Canada
 • Caymanøerne
 • Centralafrikanske Rep.
 • Chile
 • Christmas Island
 • Colombia
 • Comorerne
 • Congo - Brazzaville
 • Congo - Demokratiske Republik
 • Cookøerne
 • Costa Rica
 • Cuba
 • Curacao
 • Cypern
 • Danmark
 • Djibouti
 • Dominica
 • Dominikanske Republik
 • Ecuador
 • Egypten
 • El Salvador
 • Elfenbenskysten
 • Eritrea
 • Estland
 • Ethiopien
 • Falklandsøerne
 • Fiji
 • Filippinerne
 • Finland
 • Foren. Arabiske Emirater
 • Frankrig
 • Fransk Guyana
 • Fransk Polynesien
 • Færøerne
 • Gabon
 • Gambia
 • Georgien
 • Ghana
 • Gibraltar
 • Grenada
 • Grækenland
 • Grønland
 • Guadeloupe
 • Guam
 • Guatemala
 • Guinea
 • Guinea-Bissau
 • Guyana
 • Haiti
 • Heard- og Mcdonaldøerne
 • Holland
 • Hollandske Antiller
 • Honduras
 • Hong Kong
 • Hviderusland
 • Indien
 • Indonesien
 • Irak
 • Iran
 • Irland
 • Island
 • Israel
 • Italien
 • Jamaica
 • Japan
 • Jomfruøerne, Amerikanske
 • Jomfruøerne, Britiske
 • Jordan
 • Kap Verde
 • Kasakhstan
 • Kenya
 • Kina
 • Kirgisistan
 • Kiribati
 • Kokosøerne
 • Kosovo
 • Kroatien
 • Kuwait
 • Laos
 • Lesotho
 • Letland
 • Libanon
 • Liberia
 • Libyen
 • Lichtenstein
 • Litauen
 • Luxembourg
 • Macao
 • Madagaskar
 • Makedonien
 • Malawi
 • Malaysia
 • Maldiverne
 • Mali
 • Malta
 • Marokko
 • Marshalløerne
 • Martinique
 • Mauritanien
 • Mauritius
 • Mayotte
 • Mexico
 • Mikronesien
 • Mindre Amerik. Oversøisk
 • Moldova
 • Monaco
 • Mongoliet
 • Montenegro
 • Montserrat
 • Mozambique
 • Myanmar (Burma)
 • Namibia
 • Nauru
 • Nepal
 • New Zealand
 • Nicaragua
 • Niger
 • Nigeria
 • Niue
 • Nordkorea
 • Nordmarianerne
 • Norfolk Island
 • Norge
 • Ny Caledonien
 • Oman
 • Pakistan
 • Palau
 • Palestina
 • Panama
 • Papua Ny Guinea
 • Paraguay
 • Peru
 • Pitcairn
 • Polen
 • Portugal
 • Puerto Rico
 • Qatar
 • Reunion
 • Rumænien
 • Rusland (vest for Ural)
 • Rusland (øst for Ural)
 • Rwanda
 • SAINT BARTHELEMY
 • Saint Pierre og Miquelon
 • Samoa
 • San Marino
 • Sao Tome og Principe
 • Saudi-Arabien
 • Schweiz
 • Senegal
 • Serbien
 • Seychellerne
 • Sierra Leone
 • Singapore
 • Sint Marteen
 • Slovakiet
 • Slovenien
 • Solomonøerne
 • Somalia
 • Spanien
 • Sri Lanka
 • St. Christopher og Nevis
 • St. Helena
 • St. Lucia
 • St. Vincent og Grenadinerne
 • Storbritannien
 • Sudan
 • Surinam
 • Svalbard og Jan Mayen
 • Sverige
 • Swaziland
 • Sydafrika
 • Sydgeorgien og De Sydl.
 • Sydkorea
 • Sydlige Franske Territo.
 • Sydsudan
 • Syrien
 • Tadjikistan
 • Taiwan
 • Tanzania
 • Tchad
 • Thailand
 • Tjekkiet
 • Togo
 • Tokelau
 • Tonga
 • Trinidad og Tobago
 • Tunesien
 • Turkmenistan
 • Turks and Caicos Islands
 • Tuvalu
 • Tyrkiet
 • Tyskland
 • Uganda
 • Ukraine
 • Ungarn
 • Uruguay
 • USA
 • Usbekistan
 • Vanuatu
 • Vatikanstaten
 • Venezuela
 • Vestsahara
 • Vietnam
 • Wallis- og Futuna Islands
 • Yemen
 • Zambia
 • Zimbabwe
 • Ækvatorialguinea
 • Østrig
 • Østtimor
 • Ålands øerne
 • Asien
 • Afrika
 • Europa
 • Sydamerika
 • Nordamerika inkl. USA
 • Nordamerika ekskl. USA
 • Oceanien
 • England
 • Dubai
 • Abu Dhabi
 • Palæstina
 • Skotland
 • Nordirland
Skjul valg Skjul
 • {{originalfilename}} x

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i, med undtagelse af rejsevejledninger, der drejer sig om COVID-19 - Læs mere her. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og køb
Language