COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Bhutan

Oversigt

Sikkerhedstrusler mod udenlandske rejsende er minimale i Kongeriget Bhutan. En grund til denne lave trussel er landets relative isolation, både politisk og kulturelt, i regionen. Der er streng kontrol med tilstrømningen af udlændinge og udenlandske påvirkninger, da disse i høj grad ses af den politisk-religiøse etablering, som en skadelig indflydelse på den sociale struktur i landet. Dette kan også i høj grad tilskrives stærke og strenge kulturelle normer, der i nogen grad mindsker sikkerhedsrisici

Sundhed, sygdomme og vaccination

Alle rejsende opfordres kraftigt til at se eller konsultere en læge 4-8 uger inden afrejsen til Bhutan. Ingen obligatoriske vaccinationer er påkrævet, men alle rejsende fra et land inficeret med gul feber, skal være i stand til at fremvise et vaccinationscertifikat mod gul feber.

Følgende vaccinationer anbefales: difteri, hepatitis A, hepatitis B, japansk B encephalitis, malaria, polio, rabies og tuberkulose, stivkrampe, tyfus og gul feber.

Selvom rejsende ikke behøver at fremvise et vaccinationscertifikat mod kolera ved rejse til Bhutan, er risikoen for kolera stadig alvorlig. Denguefeber, tyfus, polio og malaria kan også være til stede i landet. Ingen udbrud af fugleinfluenza er for nylig blevet rapporteret.

Vandbårne sygdomme, såsom kolera, dysenteri, giardia og endda tyfus, er almindelige i Bhutan, især om sommeren i monsunsæsonen. Rejsende rådes kraftigt til at drikke kogt vand og mælk og spise kogte eller skrællede fødevarer, herunder frugt, grøntsager, kød og fisk på alle tidspunkter.

Malaria er udbredt i de lande, der grænser mod Indien, især om sommeren i monsunsæsonen. Bemærk, at nogle lokale håndkøbs-myggemidler ingen beskyttelse giver.

Tuberkulosetilfælde i Bhutan er faldende, men resistente tilfælde er stigende i antal.

Rejsende rådes til at være opmærksomme på risikoen for højdesyge i højder over 2.5 km. Man rådes til at tage acetazolamid for at forhindre højdesyge

Medicinske faciliteter er til rådighed i befolkede områder i Bhutan som Thimphu og Paro, men er begrænsede eller ikke-eksisterende i nogle fjerntliggende landdistrikter. Disse faciliteter har ikke højteknologi og har ikke tilstrækkeligt dygtigt sundhedspersonale. Ambulanceservice er også tilgængelig i nogle afsidesliggende områder i landet. Rejsende rådes til at tegne en fuld rejse-sygeforsikring før afrejse.

Visse akutmedicinske tjenester leveres gratis til alle turister. Sundhedsbehandlere i Bhutan foretrækker en kontant betaling.

Luftevakuering vil være påkrævet i tilfælde af en nødsituation. Helikopterevakuering fra fjerntliggende områder er tilgængelig i Bhutan gennem registrerede rejsearrangører eller ved at kontakte nærmeste ambassade i New Delhi.

Pas

Der kræves pas for indrejse og udrejse. Rejsende skal også være i stand til at fremlægge dokumentation for videre/returbillet og rejsen til næste destination

Visum

Visum er påkrævet for alle udenlandske rejsende, undtagen for borgere fra Bangladesh, Indien, Maldiverne og Thailand. Alle besøgende fra andre lande skal fremvise et gyldigt pas ved rejse til Bhutan og de skal ansøge om visum mindst 30 dage forud for deres planlagte indrejsedato.

Andre muligheder for at besøge landet, er ved at modtage en invitation fra ”en velrenommeret borger" eller en frivillig organisation. Når turen eller invitationen har fået regeringens godkendelse, vil et visum udstedes enten af udlændingemyndighederne i Paro-lufthavnen eller i grænsebyen Phuentsholing. Visumansøgninger er tilgængelige fra udvalgte rejsebureauer. Alt arbejde vedrørende en visumansøgning færdiggøres i Bhutan og rejsebureauer vil normalt sørge for den rejsendes indrejsevisum og tilladelse.

Rejsende på et normalt turistvisum, der har betalt den "faste daglige tarif", som fastsættes af Bhutans regering, har ret til følgende ydelser uden ekstra gebyrer: måltider, transport, entré til museer, monumenter og kulturelle seværdigheder, guide og transport

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Bhutan
  • Hovedstad: Thimpu
  • Andre større byer: Jakar, Mongar, Paro, Phuensholing, Punakha, Trashigang og Trongsa
  • Religion: Buddhisme
  • Tidszone: GMT + 6

Landets alarmnumre

  • Politi: 113
  • Brandvæsen: 110
  • Ambulance: 112

Generel risikovurdering:

Low

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt meget lille risiko.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language