COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Belize

Oversigt

Trods langvarige grænsespændinger med Guatemala, er der begrænsede trusler fra væbnet konflikt og et lavt niveau af oprør og borgerkrig. Der er ikke rapporteret tilfælde af terroraktivitet eller kidnapning for løsepenge eller afpresning mod udenlandske statsborgere. Efter uafhængigheden fra Storbritannien i 1981, har landet været medlem af det britiske Commonwealth og har opretholdt positive relationer med sine naboer. Belizes sikkerhedsmæssige problemer er primært centreret omkring organiseret kriminalitet. Den pågældende kriminelle aktivitet, herunder småkriminalitet, er steget i de seneste år og er rettet mod både lokalbefolkningen og udlændinge.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Rejsende rådes til at konsultere en læge eller rejseklinik, for information om påkrævede vaccinationer og lægemidler. Man bør gøre dette 4-6 uger før afrejse, da det giver vaccinationerne mulighed for at være effektive ved indrejse. Rejsende rådes også til at tegne en passende sygeforsikring, der omfatter medicinsk evakuering ud af Belize i et nødstilfælde.

Malaria er også udbredt i alle dele af Belize, bortset fra Belize City. Den bedste forebyggelse mod malaria i Belize er klorokin. Da Malaria overføres af myg, bør der tages passende foranstaltninger for at undgå at blive bidt, såsom langt tøj, at påføre udsatte områder med myggespray med 30%-50% DEET og at sove under et myggenet sprøjtet med myggemidler.


Denguefeber er udbredt over store dele af Mellemamerika og Caribien og kan forekomme i Belize når som helst. Det sidste større udbrud i Belize var i 2007 med 80 rapporterede tilfælde. Der findes ingen vaccine mod denguefeber, men det spredes gennem myg.

Det anbefales at blive vaccineret mod hepatitis A, hepatitis B, stivkrampe, tyfus, rabies og MFR (mæslinger, fåresyge og røde hunde) før man besøger Belize.
Selvom der ikke er risiko for gul feber i Belize, forventes det at rejsende fra et land med gul feber, fremlægger dokumentation for vaccination inden indrejse i Belize.

Det anbefales ikke at drikke vand fra hanen i Belize, medmindre det er blevet kogt eller filtreret, da det ofte er forurenet. Flaskevand er let tilgængeligt. Undgå isterninger og ubehandlet frugt og grøntsager af samme årsager.

HIVs prævalens i Belize er i øjeblikket 4% af befolkningen. Dette er en af de højeste i Latinamerika.

I øjeblikket gennemføres store reformer af de statsdrevede sundhedstjenester i Belize. Dette omfatter en reorganisering af infrastrukturen i sundhedsvæsenet, dets udvikling og finansiering.

Sundhedstjenester i Belize forventes betalt kontanter, uanset rejseforsikring.

For at ringe efter en ambulance i Belize, skal man taste 90, dog er ambulancer ikke tilgængelige i alle dele af Belize. Der er også private ambulancer, som f.eks. BERT i Belize City. For at ringe efter sådan en, skal man ringe 501 223 3292.

I landdistrikterne er sundhedsydelser stillet til rådighed af det rurale sundhedsvæsen og/eller mobile sundhedsklinikker. Disse tjenester er dog ikke tilgængelige på en regelmæssig basis.

Apoteker er generelt bredt tilgængelige og findes i de fleste områder af Belize. I nogle landdistrikter kan apoteker være vanskelige at finde, og man bør medbringe tilstrækkelige forsyninger af medicin. Det er tilrådeligt at medbringe enhver receptpligtig medicin fra ens hjemland, da ikke alle lægemidler haves af apotekerne. Desuden kan apoteker i Belize vise sig at være dyre, da det meste medicin er importeret fra USA eller Europa.

Pas

Pas med gyldighed i seks måneder, er påkrævet for alle rejsende til Belize. Bevis for tilstrækkelige finansielle midler, der kan dække varigheden af opholdet (ca. USD50 per dag) er påkrævet, sammen med bevis for videre rejse. 

Visum

Visum er ikke påkrævet for de fleste nationaliteter for ophold på mindre end 30 dage. Man bør konsultere det beliziske konsulat i ens hjemland for yderligere information.

Forretnings- og studievisum er nødvendigt for alle, der ønsker at drive forretninger eller studere i Belize. Disse visum bør anskaffes inden ankomsten til Belize fra det beliziske konsulat i ens hjemland.

Rejsende, der ankommer fra et land med en risiko for gul feber, er også forpligtede til at have bevis for vaccination før indrejse til Belize.

Der er ingen fremhævede vanskeligheder for bestemte erhverv.

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Belize
  • Hovedstad: Belmopan 16.000 (2008)
  • Andre større byer: Belize City (80.000), San Pedro (8.500) og Punta Gorda (6.000)
  • Religion: Romersk katolicisme
  • Tidszone: GMT -6

Landets alarmnumre

  • Politi: 911
  • Brandvæsen: 911
  • Ambulance: 911

Generel risikovurdering:

Moderate

Landet er generelt sikkert at rejse til, men overvej yderligere rådgivning.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language