COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Belgien

Oversigt

Trusler om terror er en vedvarende bekymring i Belgien, især efter angrebene i marts 2016 i Bruxelles. Truslen dækker en række problemer, herunder eksterne risici, intern rekruttering og at landet bliver brugt som base for terroraktiviteter. De belgiske sikkerhedsstyrker anvender fortsat modforanstaltninger og risikoen for terrorisme i landet, er blevet klassificeret som ”meget alvorlig”. Belgien har oplevet flere større hændelser i de seneste år, herunder skydning på det jødiske museum i Bruxelles i maj 2014 og i Zaventem-lufthavnen samt metro-bombardementerne i marts 2016. Yderligere terror-hændelser, herunder bombninger og skyderier, er forventede,og myndighederne kæmper mod truslen.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Ingen specifikke vaccinationer er påkrævet for at rejse til Belgien. Alle rejsende bør sikre sig, at rutinemæssige vaccinationer, som f. eks. MFR og difteri-stivkrampe, er ajour. Rejsende på besøg fra begyndelsen af november til slutningen af marts bør overveje at få en vaccination mod influenza. Vaccinationen skal udføres mindst to uger før afrejse.

Postevand er generelt sikkert at drikke, selvom mange rejsende har sagt at det ”har en dårlig smag”.

Kvaliteten af sundhedsydelser i Belgien er høj. På grund af landets størrelse, er der meget få områder, der er mere end et par kilometer væk fra et hospital. EU-borgere får grundlæggende medicinske behandlinger gratis eller til reduceret pris, men patienter kan blive bedt om at fremvise et europæisk sygeforsikringskort. Akutte sundhedsydelser er også garanteret for ikke-EU-statsborgere. Dog er det meget vigtigt at kontrollere ens forsikrings sundhedsdækning, før man rejser. Mens hospitaler og medicinske strukturer i Flandern normalt har engelsktalende læger, er dette ikke altid tilfældet i Vallonien.

Det meste medicin, der er til rådighed i andre vestlige lande, er nemme at finde i Belgien. En recept er nødvendig for at købe visse former for medicin. Priser på medicin ligger på et mellemniveau, sammenlignet med andre vestlige lande.

 

Pas

Danskere skal indrejse på et pas, der er gyldigt under opholdets varighed. Statsborgere fra andre lande, der er fuldgyldige medlemmer af Schengen, behøver ikke et pas for indrejse i Belgien. Ikke-EU-statsborgere har brug for et pas.

Visum

Danske statsborgere har ikke brug for et visum. Canadiere, amerikanere, australiere og borgere fra alle lande, der har en visumaftale med Belgien og EU, har ikke brug for et visum for ophold på op til tre måneder i en seks måneders periode.

Ansøgninger om visum skal sendes til den belgiske ambassade eller konsulat i ens hjemland. Hvis en ambassade eller konsulat ikke findes i hjemlandet, skal man konsultere den repræsentation, der er ansvarlig for Belgien.

For at ikke-EU-borgere kan få en arbejdstilladelse i Belgien, er det nødvendigt, at ens arbejdsgiver ansøger om tilladelsen. Visum kan vare et år eller være tidsmæssigt ubegrænset. Endvidere kan tilladelsen bevillige arbejde for kun én arbejdsgiver (arbejdsgiveren, der i første omgang ansøgte om tilladelsen) eller for mere end en arbejdsgiver.

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Rejsende kan finde mere information om hvilke nationaliteter, der kræver et Schengen-visum for indrejse i Belgien på European Commission Visa Policy website.

Belgien
  • Hovedstad: Bruxelles (1.080.790)
  • Andre større byer: Antwerpen (461.496), Gent (233.120) Charleroi (201.300) og Liege (187.086)
  • Religion: Kristendom
  • Tidszone: centraleuropæisk tid (GMT +1)

Landets alarmnumre

  • Politi: 112
  • Brandvæsen: 112
  • Ambulance: 112

Generel risikovurdering:

Low

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt meget lille risiko.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language