Barbados

Oversigt

Der er begrænsede trusler mod sikkerheden i Barbados, med ingen bemærkelsesværdige farer for væbnede konflikter eller oprør. Overgangen fra et kolonialt område til en selvstændig del af Commonwealth of Nations, har været relativt let og den politiske struktur i landet forbliver balanceret.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Rejsediarré er den mest almindelige rejserelaterede lidelse. For at minimere risikoen for rejsediarré, rådes rejsende til at spise og drikke fødevarer, der er blevet korrekt kogt, emballeret, desinficeret eller pasteuriseret. Alle rejsende bør medbringe et antibiotikum og et middel mod diarré. De fleste tilfælde af rejsediarré er milde og kræver hverken antibiotika eller lægemidler. Tilstrækkeligt væskeindtag er vigtigt.

Rejsende bør have opdateret de rutinemæssige vaccinationer. Hepatitis A-vaccine anbefales til alle rejsende over et år og skal helst gives fire uger eller mere før afrejse. Tyfus er ualmindeligt i de fleste caribiske lande, herunder Barbados, men ved længere ophold i landdistrikterne, bør man immuniseres. Hepatitis B-vaccine anbefales til rejsende, der vil have intim kontakt med lokale beboere eller potentielt får brug for blodtransfusioner eller injektioner. Rejsende, der ankommer fra lande inficeret med gul-feber, er forpligtede til at dokumentere immunisering. Alle andre rejsende behøver ikke en gul feber-vaccine. En række tilfælde med denguefeber ses hvert år i Barbados. Denguefeber er en virussygdom, som forårsager influenzalignende symptomer, og kan i nogle tilfælde være fatal. Ingen vaccinationer er tilgængelige i øjeblikket.

Lægebehandling i Barbados er tilstrækkelig til rutinemæssige problemer. Alvorlige medicinske problemer kræver evakuering til et andet land. Medicinske faciliteter findes primært i og omkring Bridgetown, men på grund af landets størrelse, kan de nemt nås fra stort set alle dele af øen. Mange læger og hospitaler forventer kontant betaling, uanset rejsesygeforsikring. Det meste medicin er tilgængeligt på apoteker, som ofte er billigere end i de vestlige lande.

Pas

Alle statsborgere skal rejse på et pas, der er gyldigt i mindst seks måneder.

Visum

Statsborgere fra de fleste EU-lande, USA, Canada, Australien samt andre nationer, behøver ikke visum for ophold på op til seks måneder. Ofte gives en måneds visum, med mulighed for yderligere forlængelse.

Ved ønske om studie- eller arbejdsvisum, skal rejsende forhøre sig om nødvendig information om procedurer, så tidligt som muligt på Barbados ambassade.

Gul feber er ikke en sygdomsrisiko i Barbados, men rejsende fra lande med sygdommen, er forpligtede til at fremvise et vaccinationscertifikat mod gul feber.

Barbados

Landets alarmnumre

  • Politi: 211
  • Brandvæsen: 311
  • Ambulance: 511

Generel risikovurdering:

Negligible

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt ingen eller meget lille risiko.

Se alle vores forsikringer

Vi har rejseforsikring til alle typer rejser – uanset om du er på charterferie, backpacking, forretningsrejse eller du studerer i udlandet.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.