bahamas

Rejseforsikring til Bahamas

Det er altid en god ide at have en rejseforsikring, når man rejser til udlandet. 

Køb en rejseforsikring til Bahamas her > 

Teksten nedenfor er maskinoversat*

Oversigt

Hovedstad: Nassau (280.000 indbyggere)
Andre byer: Freeport, West End, Coopers Town, Marsh Harbour, Freetown
Indbyggertal: 358500
Religion: Kristendom
Sprog: engelsk, bahamansk engelsk
Tidszone: UTC−05:00 (EST) (observerer sommertid fra anden søndag i marts til første søndag i november)
Køreside: venstre
Opkaldskode: +1242
Elektriske stik: Type A, Type B

Bahamas er et land, der består af omkring 700 øer i Atlanterhavet, øst for USA og nord for Cuba. Landet er blevet en vigtig omladningsvej for illegale stoffer i transit til USA og Europa, og spredningen af narkotikakriminalitet er integreret forbundet med voldelig kriminalitet og væbnede angreb på Bahamas. På trods af en samordnet indsats fra myndighedernes side er kriminaliteten fortsat høj, især på New Providence Island, hvor hovedstaden Nassau ligger, og på Grand Bahama Island, hvor Freeport ligger. Både smålig og alvorlig kriminalitet forekommer i områder, der besøges af udenlandske statsborgere, selvom den overvejende er koncentreret i den indenlandske befolkning.

Nogle dele af landet, nemlig Grand Bahama og Abaco-øerne, er blevet meget berørt af orkanen Dorian i september 2019. Rejsende kan stadig have problemer med at få adgang til nogle tjenester.

Penge

Den nationale valuta er den bahamanske dollar (BSD eller B$), opdelt i 100 cents. Den bahamanske dollar værdiansættes på paritet med den amerikanske dollar, som kan bruges på hele Bahamas.

De større Bahamiske øer er godt forsynet med store banker. Hvis du tager rejsechecks, er det tilrådeligt at tage dem i amerikanske dollars for at undgå ekstra vekselgebyrer. De fleste større internationale kreditkort accepteres i turistcentre, men ikke andre steder. Der er forskellige pengeautomater i alle de vigtigste turistcentre. Men hvis du besøger de mindre øer, er det tilrådeligt at tage tilstrækkelige forsyninger af kontanter, da banktjenester generelt er begrænsede. I alle tilfælde er det tilrådeligt at kontakte din lokale bankkonto inden rejsen for at få at vide om eventuelle begrænsninger for gebyrer for udbetalinger.

Bankerne har åbent 09:30-15:00/16:00 mandag til torsdag og 09:30-17:00 fredag.

Omkostningerne er generelt dyrere i de vigtigste turistområder. Det er ulovligt at forlade landet med mere end 200 BSD i sedler på grund af en centralbankrestriktion.

Kommunikation

Landekoden for Bahamas er 1 242. Den udgående internationale kode er 00, efterfulgt af den relevante landekode. Øerne er en del af den nordamerikanske nummereringsplan, og der findes ingen områdenumre.

Det er muligt at leje begge mobiltelefoner eller at købe forudbetalte SIM-kort. Der findes roamingaftaler med nogle få internationale mobiloperatører, selvom det i alle tilfælde er tilrådeligt at kontakte dit mobilselskab inden rejsen. Dækningen på tværs af øerne er gennemsnitlig.

Internetbrugen er voksende og populær i turistområder. Mange hoteller tilbyder internetadgang, selvom det kan være sværere at finde det på Out Islands.

Elektricitet

Stik kan findes i Type A og Type B. Elektricitet kører i strømme på 120 volt i 60Hz-cyklusser. Elektricitetsforsyninger kan være upålidelige på nogle mindre øer, og strømafbrydelser er hyppige i orkansæsonen.

Fysisk

Bahamas ligger mellem 24 og 28 grader nordlig bredde og 73 og 79 grader vestlig længde. Beliggende nordøst for Cuba, nordvest for Turks- og Caicosøerne og cirka 200 kilometer (124 miles) sydvest for Florida, USA. Bahamas-øgruppen består af 700 caribiske øer og over 2.000 kajer, atoller og klippeformationer. Mange af disse er ubeboede. Bahamas er 4 timer efter Greenwich Mean Time og 5 timer efter fra den første søndag i april til den sidste søndag i oktober.

Bahamas har ingen landegrænser. Øerne ligger i Atlanterhavet nord for Det Caribiske Hav og har en kombineret kystlinje, der strækker sig 3.542 km (2201 miles). Dannet på koral- og kalksten er det flade, lavtliggende landskab mangfoldigt og huser små indre skove, golde savanner, moser, lange strande og enorme koralrev. Det højeste punkt på Bahamas er Mount Alvernia på Cat Island, der er 63 m højt.

Pas

Pas skal være gyldige i mindst seks måneder fra datoen for afrejse fra Bahamas.

Det er tilrådeligt at have en fotokopi af dit pas med dig til enhver tid, og opbevare det originale dokument på et sikkert og sikkert sted.

Visum

De fleste europæiske, australske, amerikanske og canadiske statsborgere kræver ikke visum for at besøge Bahamas i en periode på mindre end 3 måneder. For rejsende, der ønsker at forlænge deres ophold i mere end tre måneder, er det tilrådeligt at kontakte Immigrationsministeriet i Nassau på forhånd. Manglende tilladelse fra myndighederne til at overskride den tildelte tid vil medføre en streng bøde eller eventuel forvaring. I alle tilfælde er det tilrådeligt at kontakte din lokale bahamanske diplomatiske mission for at høre om specifikke krav. Dette gælder især, hvis du vender tilbage via USA, hvor visumfritagelsesaftaler kan ændre din status.

Visumomkostninger varierer afhængigt af nationalitet og varigheden af dit ophold. Den tid, der kræves for visumbehandling, varierer på samme måde, og det er tilrådeligt at kontakte din lokale bahamanske diplomatiske mission mindst seks uger før afrejse.

Hvis du rejser til eller fra Bahamas via USA, skal du muligvis have et transitvisum.

Medicinsk udstyr

Freeport og Nassau har medicinske faciliteter af høj kvalitet. Disse kan dog være dyre, og lægerne kræver generelt øjeblikkelig betaling forud for eller efter behandling, uanset din forsikringspolice. Hvis du har brug for behandling, er det derfor tilrådeligt at beholde alle indtægter til behandling for forsikringsformål. Omfattende rejse- og sygesikring anbefales. Faciliteter uden for Freeport og Nassau er begrænsede, og evakuering kan være påkrævet i tilfælde af alvorlige medicinske nødsituationer. Selv om det generelt er tilstrækkeligt, kan ambulancetjenester i tilfælde af en nødsituation være langsom.

Blodmangel er blevet rapporteret på Princess Margaret Hospital. De med sjældne blodtyper rådes til at have oplysninger om alternative blodleverandører, hvis det er nødvendigt.

Apoteker er ligesom hospitaler og andre medicinske faciliteter koncentreret i Nassau og Freeport.

Hvis du er på medicin, anbefales det at tage tilstrækkelige forsyninger med dig i løbet af dit ophold. I dette tilfælde er det også tilrådeligt at tage et underskrevet brev fra en læge, der angiver alle medicinske forhold og ordineret behandling, herunder generiske medicinnavne.

Sundhedsmæssige bekymringer

Rejsende rådes til at konsultere en rejsesundhedsspecialist eller praktiserende læge (GP) for at få de seneste oplysninger om, hvilke vacciner der anbefales omkring 4-8 uger før afrejse til Bahamas. Sørg for at være opdateret på rutinevacciner inden din rejse. Følgende vaccinationer anbefales: mæslinger-fåresyge-røde hunde (MMR), tetanus-difteri-kighoste, polio og influenza. Rejsende kan også overveje vaccinationer mod hepatitis B og rabies, alt efter deres rejses særlige forhold.

Der er risiko for igangværende Chikungunya-, Dengue- og Zika-virusoverførsel i Bahamas. Rejsende bør tage omhyggelige anti-myggestik foranstaltninger i dagtimerne. Gravide kvinder og dem, der overvejer at blive gravide, bør undgå at rejse til landet.

Malaria er ikke endemisk på Bahamas. Et udbrud af malaria fandt tidligere sted på Great Exuma Island i 2006, og det sidste dokumenterede tilfælde på øen var i 2008.

Et gul feber-vaccinationscertifikat er kun påkrævet fra rejsende, der kommer fra et land med risiko for overførsel af gul feber.

Rejsende rådes til kun at drikke vand på flaske eller vand, der er blevet filtreret og kogt. På samme måde skal du undgå isterninger, da det kan være fremstillet af postevand, eller produkter vasket i lokalt vand, medmindre det er blevet skrællet eller kogt.

Rejsende bør være opmærksomme på de risici, der er forbundet med rejsendes lidelser såsom diarré. Det er tilrådeligt at medbringe anti-diarré medicin og orale rehydreringssalte for at forhindre dehydrering.

*For at gøre det nemmere for dig er landeinformationen på denne side oversat til dansk af vores partner ved hjælp af maskinoversættelse. Selvom der er stræbt efter at levere en korrekt oversættelse, vil maskinoversættelse ikke være perfekt og skal derfor heller ikke læses eller fortolkes som sådan. Hjemmesiden og informationen på denne skal ikke opfattes som en kilde til rådgivning eller handling i forhold til indholdet. Ingen garanti givet eller underforstået, intet krav eller ansvar accepteres.

Bahamas
Landets alarmnumre
Politi:
911
Brandvæsen:
919
Ambulance:
911

Find forsikring

Ændre din søgning Køb her
Rejseperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

1
Alder ved udrejse
Udrejsedato

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

1
Alder ved udrejse
Rejseperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

1
Alder på gæsten ved hjemkomst
Betalingsdatoen
Lejeperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

Ferieboligens pris
1
Alder på gæsten ved hjemkomst
Ikrafttrædelsesdato
1
Betalingsdato for rejsen
Afrejsedato
1
Rejsens pris pr. person
Rejseperiode
1
Forsikringsperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

Samlet værdi af udstyr
 • Afghanistan
 • Albanien
 • Algeriet
 • Amerikansk Samoa
 • Andorra
 • Angola
 • Anquilla
 • Antarktis
 • Antiqua og Barbuda
 • Argentina
 • Armenien
 • Aruba
 • Aserbajdsjan
 • Australien
 • Bahamas
 • Bahrain
 • Bangladesh
 • Barbados
 • Belarus
 • Belgien
 • Belize
 • Benin
 • Bermuda
 • Bhutan
 • Bolivia
 • Bonaire, Sint Eustatius
 • Bosnien-Hercegovina
 • Botswana
 • Bouvetøen
 • Brasilien
 • Britiske Territorium i
 • Brunei
 • Bulgarien
 • Burkina Faso
 • Burundi
 • Cambodia
 • Cameroun
 • Canada
 • Caymanøerne
 • Centralafrikanske Rep.
 • Chile
 • Christmas Island
 • Colombia
 • Comorerne
 • Congo - Brazzaville
 • Congo - Demokratiske Republik
 • Cookøerne
 • Costa Rica
 • Cuba
 • Curacao
 • Cypern
 • Danmark
 • Djibouti
 • Dominica
 • Dominikanske Republik
 • Ecuador
 • Egypten
 • El Salvador
 • Elfenbenskysten
 • Eritrea
 • Estland
 • Ethiopien
 • Falklandsøerne
 • Fiji
 • Filippinerne
 • Finland
 • Foren. Arabiske Emirater
 • Frankrig
 • Fransk Guyana
 • Fransk Polynesien
 • Færøerne
 • Gabon
 • Gambia
 • Georgien
 • Ghana
 • Gibraltar
 • Grenada
 • Grækenland
 • Grønland
 • Guadeloupe
 • Guam
 • Guatemala
 • Guinea
 • Guinea-Bissau
 • Guyana
 • Haiti
 • Heard- og Mcdonaldøerne
 • Holland
 • Hollandske Antiller
 • Honduras
 • Hong Kong
 • Indien
 • Indonesien
 • Irak
 • Iran
 • Irland
 • Island
 • Israel
 • Italien
 • Jamaica
 • Japan
 • Jomfruøerne, Amerikanske
 • Jomfruøerne, Britiske
 • Jordan
 • Kap Verde
 • Kasakhstan
 • Kenya
 • Kina
 • Kirgisistan
 • Kiribati
 • Kokosøerne
 • Kosovo
 • Kroatien
 • Kuwait
 • Laos
 • Lesotho
 • Letland
 • Libanon
 • Liberia
 • Libyen
 • Lichtenstein
 • Litauen
 • Luxembourg
 • Macao
 • Madagaskar
 • Malawi
 • Malaysia
 • Maldiverne
 • Mali
 • Malta
 • Marokko
 • Marshalløerne
 • Martinique
 • Mauritanien
 • Mauritius
 • Mayotte
 • Mexico
 • Mikronesien
 • Mindre Amerik. Oversøisk
 • Moldova
 • Monaco
 • Mongoliet
 • Montenegro
 • Montserrat
 • Mozambique
 • Myanmar (Burma)
 • Namibia
 • Nauru
 • Nepal
 • New Zealand
 • Nicaragua
 • Niger
 • Nigeria
 • Niue
 • Nordkorea
 • Nordmakedonien
 • Nordmarianerne
 • Norfolk Island
 • Norge
 • Ny Caledonien
 • Oman
 • Pakistan
 • Palau
 • Palestina
 • Panama
 • Papua Ny Guinea
 • Paraguay
 • Peru
 • Pitcairn
 • Polen
 • Portugal
 • Puerto Rico
 • Qatar
 • Reunion
 • Rumænien
 • Rusland (vest for Ural)
 • Rusland (øst for Ural)
 • Rwanda
 • SAINT BARTHELEMY
 • Saint Pierre og Miquelon
 • Samoa
 • San Marino
 • Sao Tome og Principe
 • Saudi-Arabien
 • Schweiz
 • Senegal
 • Serbien
 • Seychellerne
 • Sierra Leone
 • Singapore
 • Sint Marteen
 • Slovakiet
 • Slovenien
 • Solomonøerne
 • Somalia
 • Spanien
 • Sri Lanka
 • St. Christopher og Nevis
 • St. Helena
 • St. Lucia
 • St. Vincent og Grenadinerne
 • Storbritannien
 • Sudan
 • Surinam
 • Svalbard og Jan Mayen
 • Sverige
 • Swaziland
 • Sydafrika
 • Sydgeorgien og De Sydl.
 • Sydkorea
 • Sydlige Franske Territo.
 • Sydsudan
 • Syrien
 • Tadjikistan
 • Taiwan
 • Tanzania
 • Tchad
 • Thailand
 • Tjekkiet
 • Togo
 • Tokelau
 • Tonga
 • Trinidad og Tobago
 • Tunesien
 • Turkmenistan
 • Turks and Caicos Islands
 • Tuvalu
 • Tyrkiet
 • Tyskland
 • Uganda
 • Ukraine
 • Ungarn
 • Uruguay
 • USA
 • Usbekistan
 • Vanuatu
 • Vatikanstaten
 • Venezuela
 • Vestsahara
 • Vietnam
 • Wallis- og Futuna Islands
 • Yemen
 • Zambia
 • Zimbabwe
 • Ækvatorialguinea
 • Østrig
 • Østtimor
 • Ålands øerne
 • Asien
 • Afrika
 • Europa
 • Sydamerika
 • Nordamerika inkl. USA
 • Nordamerika ekskl. USA
 • Oceanien
 • England
 • Dubai
 • Abu Dhabi
 • Palæstina
 • Skotland
 • Nordirland
Skjul valg Skjul
 • {{originalfilename}} x

Nærmeste servicekontor:

Euro-Center (Florida)

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>