COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Australien - Rejseforsikring, visum og vaccination

Rejseforsikring Australien

* Alle rejsende, med undtagelse af statsborgere fra New Zealand og Sydafrika, er forpligtet til at ansøge om visum, inden de rejser til Australien - et såkaldt ETA (Electronic Travel Authority). ETA udstedes til rejsende, som ønsker et turistvisum eller til de, som besøger Australien i forbindelse med forretning.  Læs mere om ansøgning af visum Australien nedenfor.

* Det anbefales, at du konsulterer din praktiserende læge ca. 4-8 uger inden afrejse for at få de seneste oplysninger om vaccination. 

Køb forsikring her

Oversigt

Australien har en veludviklet økonomi og en moderne turistinfrastruktur. Der er ingen umiddelbare sikkerhedstrusler at frygte, selvom landet lejlighedsvis har været angrebsmål for religiøse ekstremister. Dette har været som følge af uenigheden med landets beslutning om at bistå USA og Storbritannien ved invasionen af Irak i 2003 og senest i forhold til den amerikanskledet internationale koalition mod Islamisk Stat (IS) i Irak og Syrien.

Der er generelle sikkerhedstrusler på mikroniveau, som man skal tage højde for ved rejser til Australien. Disse trusler er lignende dem i andre udviklede lande. Dog er Australien kendt for sine enorme vildmarker og ødelæggende naturkatastrofer, der kan føre til forekomst af tørke, ekstrem varme, skovbrand og oversvømmelse.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Rejsende rådes til at konsultere en rejseklinik eller praktiserende læge ca. 4-8 uger før rejsen for at få de seneste oplysninger om de anbefalede vaccinationer.

Disse specifikke vaccinationer er tilrådet, hvis ens rejse omfatter specifikke områder eller specifikke aktiviteter, såsom:

Hepatitis B anbefales til alle ikke-vaccinerede personer, der: kan blive udsat for blod eller kropsvæsker; kan blive udsat for disse gennem medicinsk behandling f. eks ved en ulykke; har seksuel kontakt med den lokale befolkning; vil have beskyttelse mod HBV-infektion.

Vaccination mod japansk hjernebetændelse anbefales, hvis man besøger Torres-strædet og det meget nordlige Australien.

Rabiesvaccination anbefales kun til rejsende, der er involveret i aktiviteter, der kunne bringe dem i direkte kontakt med flagermus. Disse rejsende omfatter ”wildlife” fagfolk, forskere, dyrlæger, eller adventure-rejsende, der besøger områder, hvor flagermus er almindeligt forekommende.

Selvom gul feber ikke er en risikosygdom i Australien, så kræver regeringen dokumentation for vaccination af gul feber for rejsende, der ankommer fra lande med prævalens af gul feber.

For 24/7 nødhjælp ring til ambulanceservicen på 000.

Fremragende lægehjælp er tilgængeligt. Alvorlige medicinske problemer, der kræver hospitalsindlæggelse og/eller evakuering kan koste tusindvis af dollars.

 

Pas

Der er ingen minimumskrav til pasgyldighedsperioden for rejsende til Australien. Rejsende bør dog bemærke, at man kan blive nægtet adgang, hvis man agter at bruge Australien som transitland.

Visum

Rejsende skal have et gyldigt visum til indrejse i Australien, medmindre man har et newzealandsk pas eller har planer om at bruge Australien som transitland i en periode på op til otte timer.

Rejsende, med undtagelse af statsborgere fra New Zealand og Sydafrika, er forpligtede til at have et elektronisk visum (Electronic Travel Authority, ETA). Dette er et elektronisk udstedt og godkendt visum, der ikke er synligt i passet. ETA udstedes til rejsende, der besøger Australien med henblik på turisme eller forretning. Et turist ETA er gyldigt i tre måneder, mens et forretnings ETA er gyldigt i 12 måneder med ophold på op til tre måneder per besøg.

For yderligere oplysninger om ETA, kan man besøge www.eta.immi.gov.au

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Australien - Rejseforsikring, visum og vaccination
  • Hovedstad: Canberra
  • Religion: Kristendom
  • Tidszone: GMT +8 til +10

Landets alarmnumre

  • Politi: 000
  • Brandvæsen: 000
  • Ambulance: 000

Generel risikovurdering:

Low

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt meget lille risiko.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book

Se også:

Language