Armenien

Oversigt

Diplomatiske spændinger med Aserbajdsjan over den omstridte Nagorno-Karabakh-region er den centrale udfordring for Armeniens udenlandske relationer. De militariserede grænser vidner om sammenstød mellem de væbnede styrker og skyderier dræber flere soldater om året.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Rejsende rådes til at konsultere en rejsespecialist eller praktiserende læge for seneste oplysninger om anbefalede vacciner ca. 4-5 uger før afrejsen til Armenien. Rejsende bør have vaccinationer mod influenza, skoldkopper, polio, MFR, hepatitis A og B samt stivkrampe - difteri (DPT). Tyfusvaccination anbefales (især) for rejsende, der spiser og rejser uden for de store bycentre. Malaria er ikke er blevet indberettet i Armenien siden 1940'erne, men kom igen i 1990'erne efter opløsningen af det tidligere Sovjetunionen og krigen med Aserbajdsjan. Der er ingen risiko for malaria i de områder af Armenien, der frekventeres af turister. Risikoen er størst i Masis-distriktet og det forekommer mest mellem juni og oktober. Malaria profylakse med choloroquine anbefales kun til rejser til Ararat Valley i Ararat og Artashat-regionen nær Armeniens grænser til Tyrkiet i vest. Selvom ingen tilfælde af fugleinfluenza er blevet rapporteret i Armenien, var der menneskelige dødsfald i Agri-provinsen, det østlige Tyrkiet - ca. 80 km (49,7 miles) fra grænsen - i januar 2006. Rejsende til Armenien rådes til at undgå, at besøge markeder med levende dyr og fjerkræsbesætninger og sikre sig at retter med fjerkræ og æg er grundigt tilberedt. Besøgende rådes til at undgå at drikke vand fra hanen og flaskevand er et mere sikkert alternativ. Isterninger bør undgås og grøntsager og frugt bør skrælles og/eller koges før indtagelse.

Sundhedsfaciliteter i Armenien anses generelt for at være fattige og medicinsk behandling i Armenien anbefales ikke til andet end mindre helbredsproblemer. Faciliteter uden for hovedstaden er yderst begrænsede. Medicinsk personale er ikke lige så godt uddannet, som personalet i de vestlige lande og forsyninger og udstyr er begrænset og forældet. Rejsende med særlige medicinske behov rådes til at medbringe egen medicin, hvor al emballage er tydeligt mærket og forseglet. Et brev fra den relevante læge bør også ledsage eventuelle medicinske produkter. Rejseforsikring anbefales kraftigt, da alvorlige medicinske tilstande sandsynligvis vil nødvendiggøre luftevakuering.

Pas

Rejsende skal have et pas, der er gyldigt i seks måneder efter afrejsedato.

Rejsende, der ankommer til Armenien med jernbane fra Tbilisi, bør anskaffe sig et armensk pas før ankomst i landet.

Visum

Næsten alle besøgende, der planlægger en tur til Armenien, skal have et visum for indrejse til landet, også selv om besøget kun er et par dage. Visum kan erhverves lokalt på armenske ambassader, fra det armenske udenrigsministeriums hjemmeside eller ved ankomsten til den armenske grænse ved Bagratashen (fra Georgien) og Meghri (fra Iran). Visum kan også opnås ved ankomst til den internationale lufthavn i Armenien.

Et turistvisum er gyldigt i 21 dage og koster omkring USD30. Et visum til et ophold på mere end 21 dage kræver en officiel invitation fra den armenske regering.

CIS statsborgere kan opholde sig i Armenien i op til 90 dage uden visum.

En luftrejseskat på 10.000 AMD (30USD) skal betales, når man flyver ud af Armenien.

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Armenien
  • Hovedstad: Jerevan (1.107.800)
  • Andre større byer: Gyumri (168.918), Vanadzor (116.929), og Dilijan (13.752)
  • Religion: Kristendom
  • Tidszone: centraleuropæisk tid (GMT + 1 med DST)

Landets alarmnumre

  • Politi: 102
  • Brandvæsen: 101
  • Ambulance: 103

Generel risikovurdering:

Moderate

Landet er generelt sikkert at rejse til, men overvej yderligere rådgivning.

Se alle vores forsikringer

Vi har rejseforsikring til alle typer rejser – uanset om du er på charterferie, backpacking, forretningsrejse eller du studerer i udlandet.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.