COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Antigua og Barbuda

Oversigt

Antigua og Barbuda er beliggende i det østlige Caribien og består af øerne Antigua, Barbuda samt en række mindre øer, der ligger i centrum af Leeward-øerne. Antigua og Barbuda opnåede formel uafhængighed fra Storbritannien i 1981. Landet har en anslået befolkning på omkring 82.000 mennesker.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Man rådes til at konsultere en rejsesundhedsspecialist eller praktiserende læge, for at få de seneste oplysninger om anbefalede vacciner 4-6 uger før afrejse. Man bør sikre sig, at rutinemæssige vacciner for influenza, skoldkopper (eller varicella), polio, mæslinger/fåresyge/røde hunde (MFR) samt difteri/pertussis/stivkrampe (DPT) er opdaterede. Derudover anbefales det, at blive vaccineret mod hepatitis A og hvis man vil opholde sig i mere end seks måneder. Hvis man kan komme i regelmæssig kontakt med den lokale befolkning, bør man vaccineres mod hepatitis B også. Tyfusvaccine anbefales til dem, der planlægger et forlænget ophold i landdistrikterne. Tyfus er ikke almindeligt i Antigua og Barbuda.

Tilfælde af denguefeber forekommer sporadisk. Rejsende rådes til at tage sædvanlige forholdsregler mod myg.

Det lokale vand er kloreret, men kan stadig forårsage mild maveonde. Flaskevand er tilgængeligt. Mejeriprodukter er pasteuriserede og lokale fødevarer betragtes som sikre.

Man bør anskaffe sig en omfattende sygeforsikring før man rejser til Antigua og Barbuda. Medicinske faciliteter er tilstrækkelige til at klare de fleste medicinske problemer, dog kan nogle alvorlige lidelser kræve evakuering til San Juan, Puerto Rico eller Miami. Der er ingen trykkamre og dykkere, der kræver behandling for dykkersyge, skal evakueres til enten Saba eller Guadeloupe. Læger forventer generelt betaling, uanset om man er forsikret eller ej. De fleste lægemidler er tilgængelige.

Pas

Rejsende skal medbringe et pas, der er gyldigt i mindst seks måneder.

Visum

De fleste rejsende skal ikke bruge visum for indrejse til Antigua og Barbuda. Hvis hensigten er at arbejde eller lave forretning, eller ved usikkerhed omkring visumkrav, skal man kontakte nærmeste ambassade for Antigua og Barbuda.

Indvandringsmyndighederne anmoder ofte om at se en returbillet eller billet til videre rejse, samt dokumentation for tilstrækkelige midler til at dække udgifterne under hele opholdet. Der skal betales en afrejseskat ved udrejse fra landet. Rejsende advares om, at den lokale immigrationsmyndighed har ry for paragrafrytteri vedrørende indrejseformularer.

Hvis man ankommer fra et land med gul feber, skal man dokumentere, at man er blevet vaccineret.

Antigua og Barbuda
  • Hovedstad: St. Johns

Landets alarmnumre

  • Politi: 911
  • Brandvæsen: 911
  • Ambulance: 911

Generel risikovurdering:

Low

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt meget lille risiko.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language