COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Andorra

Oversigt

Andorra er Europas sjette mindste land beliggende mellem Frankrig og Spanien i den østlige del af Pyrenæerne. Landets suverænitet er delt ligeligt mellem Frankrig og Spanien. Den faktiske størrelse af landet er 467 km2, hvoraf en befolkning på omkring 80.000 fastboende. Selvom landet ikke er medlem af EU, har Andorra tætte relationer til en række EU-lande.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Ingen særlige vaccinationer eller medicin er nødvendige for at rejse til Andorra, men alle rejsende bør være up-to-date med de rutinemæssige vaccinationer. Rejsende på besøg fra begyndelsen af november til slutningen af marts kan overveje influenzavaccine. Vaccinen skal tages mindst to uger før afrejse.

Postevand er sikkert at drikke i Andorra.

God lægehjælp er tilgængelig i Andorra, men patienter kan blive overført til franske eller spanske faciliteter for visse medicinske behandlinger. Hospitaler og læger kan kræve, at patienter betaler kontant for behandlinger. Rejsende rådes til kun at rejse, hvis de er dækket af sygeforsikring.

Pas

Franske og spanske statsborgere behøver ikke et pas for at rejse ind i Andorra (et ID-kort vil være tilstrækkeligt). Statsborgere fra alle andre lande skal medbringe et gyldigt pas.

Visum

Visum er ikke påkrævet for ophold på op til tre måneder. De relevante bestemmelser for Frankrig eller Spanien skal følges, afhængigt af hvilket land, man rejste igennem for at nå Andorra. Landet er ikke en del af Schengen-området og derfor bør rejsende sørge for at deres Schengen-visum tillader dem at genindtræde i Frankrig eller Spanien efter besøg i Andorra.

Rejsende, der har brug for at søge om visum, bør kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for Andorra for at få de nødvendige oplysninger om ansøgningsprocedurerne.

Andorra
  • Hovedstad: Andorra la Vella
  • Andre større byer: Ikke relevant
  • Religion: Romersk-katolske
  • Tidszone: centraleuropæisk tid (GMT + 1 med DST)

Landets alarmnumre

  • Politi: 112
  • Brandvæsen: 112
  • Ambulance: 112

Generel risikovurdering:

Negligible

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt ingen eller meget lille risiko.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language