Amerikanske Samoa

Oversigt

Amerikansk Samoa er et ikke-inkorporeret amerikansk territorium, der ligger i det sydlige Stillehav, sydøst for den suveræne stat Samoa. Den vigtigste, største og mest folkerige er øen Tutuila, hvoraf Manu'a Islands, Rose Atoll, og Swains Island også er inkluderet i det område.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Man rådes til at konsultere en rejsesundhedsspecialist eller praktiserende læge, for at få de seneste oplysninger om anbefalede vacciner 4-6 uger før afrejse til Amerikansk Samoa. Man bør sikre sig, at rutinemæssige vacciner (for influenza, skoldkopper (eller varicella), polio, mæslinger/fåresyge/røde hunde (MFR), og difteri/pertussis/stivkrampe (DPT)) er up-to-date. Derudover anbefales det at blive vaccineret mod hepatitis A og tyfus og hvis man vil opholde sig mere end seks måneder, eller man har regelmæssig kontakt med den lokale befolkning, bør man vaccineres mod hepatitis B. Rabies-vaccinationer bør søges af dem, der sandsynligvis vil komme i kontakt med dyr, eller vil bruge seks måneder eller mere i Amerikansk Samoa. Som tidligere nævnt, er der også lejlighedsvise udbrud af denguefeber. Derfor skal man tage de forholdsregler mod myg, som forklaret ovenfor.

Det anbefales stærkt, at rejsende køber en omfattende sygeforsikring, før de rejser til Amerikansk Samoa. Der er generelle medicinske faciliteter til rådighed på øerne. Dog kan alvorlige problemer kræve evakuering til Hawaii eller New Zealand.

Pas

For at rejse til Amerikansk Samoa, er et pas med gyldighed i mindst tre måneder efter foreslået afrejsedato, krævet af alle statsborgere, undtagen amerikanske statsborgere. Amerikanske statsborgere kan rejse ind og forblive i Amerikansk Samoa i op til 30 dage blot ved brug af enhver form for foto-id.

Visum

Visum er ikke påkrævet for amerikanere, canadiere samt borgere fra medlemslande i EU, for at besøge området. Hvis man er statsborger i et land, der for nylig er tiltrådt EU, eller fra andre steder i verden, bør man kontrollere, på den nærmeste amerikanske ambassade, om man skal have visum. Hvis man ikke er en amerikansk statsborger og har til hensigt at arbejde eller lave forretninger i Amerikansk Samoa, er det sandsynligt, man skal bruge et visum. Igen, bør man kontrollere med den nærmeste amerikanske ambassade.

Alle besøgende skal have dokumentation for videre rejse, tilstrækkelige midler til at dække deres ophold og en bekræftet overnatningsreservation. Forudbestilte hotelreservationer kræves, hvis man ikke har en lokal sponsor.

Vaccinationscertifikat mod gul feber, er kun nødvendigt, hvis man har været i et inficeret område inden ankomsten til Amerikansk Samoa.

Amerikanske Samoa
  • Hovedstad: Pago Pago

Landets alarmnumre

  • Politi: 911
  • Brandvæsen: 911
  • Ambulance: 911

Generel risikovurdering:

Negligible

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt ingen eller meget lille risiko.

Se alle vores forsikringer

Vi har rejseforsikring til alle typer rejser – uanset om du er på charterferie, backpacking, forretningsrejse eller du studerer i udlandet.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.