COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Algeriet

Oversigt

Algeriets sikkerhedsmiljø er blevet bedre siden borgerkrigens afslutning, men arven hjemsøger stadig landet og blokerer for forsøg på politisk forandring. Der har ikke været nogle større terrorangreb i hovedstaden Algier siden 2007, men terrortruslen er stadig relevant. Dette er mest tilfældet øst for hovedstaden i Kabylie-regionen, som omfatter provinserne Boumerdes, Bouira og Tizi Ouzou, samt langs den libyske grænse og i det dybe syd. Angreb på politi og sikkerhedsstyrker sker regelmæssigt i disse områder. Gidselkrisen i ”In Amenas” i januar 2013 er en illustration på denne forhøjede risiko i den sydlige region. Protester over leveomkostninger, boliger og arbejdsløshed er almindelige, men har en tendens til at være stærkt overvåget og begrænset af myndighederne. Spørgsmål om kriminalitet, sikkerhedsinfrastruktur, naturkatastrofer og sundhedsmæssige bekymringer er mindre umiddelbare, men bør også medregnes for at reducere rejserisici.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Ved rejser til Algeriet kræves følgende vaccinationer: hepatitis A, tyfus, gul feber (hvis man ankommer fra et inficeret område), stivkrampe-difteri og MFR. Rejsende bør også overveje vaccinationer mod hepatitis B og rabies.

Det anbefales kraftigt at undgå vand fra hanen. Man bør i stedet bruge flaskevand, eller vandrensningsudstyr, hvis pålideligt flaskevand ikke er tilgængeligt. Undgå isterninger, upasteuriserede mejeriprodukter og rå fødevarer. Rejsende kan ønske at medbringe behandlinger for rejsesygdomme og almindelige sygdomme, især diarré.

I de større algeriske byer, såsom Algier, Oran og Constantine, er lægehjælp generelt i gradvis forbedring, men fortsat under europæiske og vestlige standarder. I landdistrikterne, og især i den sydlige Sahara-regionen, er lægehjælp mindre tilgængeligt og af varierende standarder.

Levering af lægemidler og medicinsk udstyr kan også være et problem. Hospitaler og læger vil normalt forvente en øjeblikkelig og kontant betaling før eventuelle lægelige ydelser. De fleste praktiserende læger taler fransk. Engelsk er ikke altid anvendt uden for hovedstaden.

Pas

Rejsende til Algeriet skal rejse på et pas, der er gyldigt i mindst seks måneder fra indrejsedatoen til landet.

Visum

Visumkrav for besøg til Algeriet afhænger af nationaliteten, og i alle tilfælde rådes rejsende til at kontakte deres ambassade eller konsulat for nærmere information. Visumomkostningerne varierer også efter nationalitet.
Rejsende bør ansøge deres algeriske ambassade eller konsulat, og ansøgningerne skal være maskinskrevet og ikke håndskrevet.

Forretningsvisum skal understøttes af et brev fra en sponsorerende virksomhed, samt dokumentation for afrejse i form af officielle flyveplaner.

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Algeriet
  • Hovedstad: Algier
  • Andre større byer: Oran, Constantine, Annaba, Batna, Blida
  • Religion: Islam
  • Tidszone: GMT + 1

Landets alarmnumre

  • Politi: 21321735350
  • Brandvæsen: 21321711414
  • Ambulance: 21321711414

Generel risikovurdering:

Medium

Undgå unødvendig rejse til landet. Overvej yderligere rådgivning.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language