landskaber-afghanistan

Rejseforsikring til Afghanistan

Den trygge rejse starter med en rejseforsikring med den helt rigtige dækning.

Teksten nedenfor er maskinoversat*

Oversigt

Hovedstad: Kabul (indbyggere 3.043.532)
Andre byer: Kandahar, Herat, Mazar-e Sharif, Jalalabad, Ghazni, Kunduz
Indbyggertal: 41.317.021
Religion: Islam
Tidszone: UTC+04:30
Køreside: højre
Opkaldskode: +93
Elektriske stik: Schuko, Europlug, Type C, Type F

Afghanistans sikkerhedsdagsorden fokuserer på konflikten mellem den Taliban-ledede oprør og regeringsstyrker, støttet af NATO's koalition. Efter regeringens sammenbrud i Kabul den 15. august 2021 har Taleban nu kontrol over landet efter hurtigt at have indtaget det meste af landet i en ugelang blitz. Gruppen forventes nu at erklære en ny regering om kort tid. Få resterende provinser, der ikke er under kontrol af gruppen, forventes at falde på kort sigt. Det internationale samfund har forsigtigt accepteret resultatet, da internationale koalitionsstyrker ser ud til at være forpligtet til at afslutte deres tilbagetrækning fra landet senest den 11. september.

Talibans kontrol over landet forbliver imidlertid i en overgangsfase og kan stå over for international isolation. Desuden er der stadig risiko for en fortsat oprør, hvis rivaliserende fraktioner modstår den nye regering. Manglende adgang til luftstøtte fra den tidligere regering kan et oprør mod Taleban -reglen udgøre en endemisk udfordring på lang sigt.

Penge

Valutaen i Afghanistan er afghanien, som svarer til 100 pulser. Noter er i nomineringer på AFN 1.000, 500, 100, 50, 20, 10, 5, 2 og 1.

Udveksling af penge kan være svært i Afghanistan. Det er muligt at skifte penge i banker, men det kan tage lang tid. En anden mere traditionel mulighed er pengemarkedet, i Flower Street, Kabul.

Kredit- og betalingskort accepteres ikke bredt uden for Coalition Force-Run-faciliteter. Der er flere pengeautomater i Kabul, der dispenserer amerikanske dollars og afghanere, men mange er placeret i militærlejre, hvor adgang er begrænset. Intercontinental Hotel har en pengeautomat, der accepterer Visa kredit og betalingskort 0830-1900 dagligt. Da amerikanske dollars er almindeligt accepteret, anbefales det, at rejsende bærer tilstrækkelige midler i den pågældende valuta.

Rejsesjekker forbliver også ubelejlige. Mens det er muligt at indløse dem i lokale banker, kan det tage et spørgsmål om uger. Hvis du tager rejsesjekker, skal de være i amerikanske dollars, euro eller sterling.

Kommunikation

Den internationale opkaldskode for Afghanistan er 93. Når de foretager internationale opkald, skal rejsende ringe 00 efterfulgt af landets landekode, der kaldes. For at ringe til en anden by eller by i Afghanistan, skal du ringe 0 efterfulgt af den relevante bykode:

Herat 40
Jalalabad 60
Kabul 20
Kandahar 30
Mazar-E-Sherif 50
Mobiltelefoner 70

Bemærk: Tidszone: GMT +4: 30

Elektricitet

Officielt kører el på 220V på 50Hz cyklusser. Elektricitetsforsyningerne er inkonsekvente, men bliver gradvist bedre i større byer. Ikke desto mindre kan spændingen falde til under 150V i nogle områder. Afghanere er ofte afhængige af hjemmelavede generatorer, og gør sig til at modificere dem med lav kvalitet. Følgelig kan frekvens og spænding variere vildt. Der bør anvendes passende overspændingsbeskyttelse.

Belastning er almindelig i hele Afghanistan, herunder i Kabul. Mangel på strøm og belastning vil fortsætte med at stige i de kommende år, hovedsagelig på grund af flere afghanske krævende magt, hvor forskellen mellem udbud og efterspørgsel stiger.

Afghanistan bruger både den britiske stil 3 pin stik og den europæiske 2 pin. Der er ingen enkelt anerkendt standard, og det er derfor tilrådeligt at bringe adaptere til begge dele.

Fysisk

Afghanistan er et landlocket land i det sydlige centrale Asien. Det grænser Pakistan til syd og øst, Iran mod syd og vest, Turkmenistan, Usbekistan og Tadsjikistan i nord og Kina til det nordøstlige.

Afghanistan er et bjergrige land, der domineres af det hinduiske kush-system af bjerge, som omfatter mange bjergkæder. De højeste toppe er i den østlige og nordøstlige region, hvor Noshaq er den højeste på 7.492 m; højden reduceres derefter, da bjergsystemet strækker sig vestpå. Som sådan er meget af terrænet i Afghanistan præget af høje højder og systemer af bjergpas. Safed Koh-serien i Hindu Kush-systemet, som omfatter Tora Bora-området, dominerer grænseregionen sydøst for Kabul.

Vigtige passerer omfatter Unai-passet, som forbinder Kabul med det centrale område i landet og Kotal-e Salang, der forbinder hovedstaden mod nord. I øst for Kabul er forskellige passerer brugt til at forbinde til Waziristan-regionen i det nærliggende Pakistan. Sydvesten er en af ​​de tørreste regioner på jorden; sne-smelte og nedbør i Koh-i-Baba bjergkæde, der fodrer bassinet gennem Helmand floden kan variabel. Der er også store områder med sandy ørken langs den sydlige grænse.

Pas

Pass er påkrævet for indrejse i Afghanistan. Fornyelse af pas er meget vanskeligt at gøre indefra i landet, så rejsende anbefales at sikre, at deres pas er gyldigt for rejsens varighed.

Visum

Alle udenlandske rejsende skal have visum for at komme ind i Afghanistan. Disse skal indhentes fra den lokale ambassade inden afgang, da de ikke er tilgængelige i nogen indgangshavn. De, der ankommer uden visum, vil sandsynligvis få deres pas konfiskeret, kan få en høj bøde og muligvis blive udvist.

Rejsende, der ankommer til Afghanistan via militærluft og derefter forsøger at tage af sted på en kommerciel flyrute, vil få problemer, hvis de ikke får de nødvendige indrejsestempler i deres pas. Hvis de flyver ind på en militærbase, rådes rejsende til hurtigt at få de nødvendige stempler og legalisere deres tilstedeværelse i landet, hvis der er mulighed for at tage af sted via andre midler end militærluft.

Hvis de ankommer fra et land, der er inficeret med gul feber, skal rejsende fremvise bevis for vaccination mod sygdommen.

Medicinsk udstyr

Medicinske anlæg har lidt under års forsømmelse og underfinansiering. Afghanistans offentligt sygehuspersonale må ikke være licenseret af regeringen, eller endda have en medicinsk grad, mens der ikke er nogen offentlig myndighedskontrol. Faciliteter mangler ofte grundlæggende renlighed, diagnostik og behandlingsudstyr, og selv de mest almindelige medicin.

Der er nogle private hospitaler i Kabul, men de kan kun tilbyde grundlæggende eller rutinemæssig pleje. Uden for Kabul er der lidt, hvis der er nogen medicinsk forsørgelse, selv om nogle internationale hjælpeagenturer rejser rundt omkring i landet, der tilbyder midlertidig bistand.

Omfattende sygesikring er et must, men rejsende advares om, at nogle virksomheder, der hævder at gribe ind, måske ikke er enige om at komme til Afghanistan. Som sådan bør de med forsikring med medicinsk evakuering (medevac) bekræfte med deres forsikringsselskab, at det vil yde bistand i Afghanistan. Rejsende bør sikre, at de har tilstrækkelige forsyninger af medicin, de tager regelmæssigt, eller at de mener, at de måtte have brug for, da disse ikke vil være tilgængelige lokalt.

Sundhedsmæssige bekymringer

Rejsende rådes til at konsultere en rejsesundhedsspecialist eller praktiserende læge for at få de seneste oplysninger om, hvilke vacciner der anbefales omkring 4-8 uger før afrejse til Afghanistan. Sørg for at være opdateret på rutinevacciner inden din rejse. Følgende vaccinationer anbefales: mæslinger-fåresyge-røde hunde (MMR), tetanus-difteri-kighoste, polio og influenza. Rejsende kan også overveje vaccinationer mod hepatitis B og rabies, alt efter deres rejses særlige forhold.

Afghanistan har en igangværende vild poliovirus-overførsel. Nylige tilfælde er blevet bekræftet fra provinserne Helmand, Kandahar, Kunar og Urozgan.

Vaccination mod tyfus anbefales, hvis du rejser til Afghanistan.

Et gul feber-vaccinationscertifikat er påkrævet fra rejsende, der kommer fra et land med risiko for overførsel af gul feber.

Rejsende bør være opmærksomme på de risici, der er forbundet med rejsendes lidelser såsom diarré. Rejsende skal tage alle nødvendige forholdsregler, når de drikker vand eller spiser mad i landet og kun drikke vand fra forseglede flasker fra en velrenommeret kilde eller vand, der er blevet filtreret og kogt.

Det er tilrådeligt at medbringe anti-diarré medicin og orale rehydreringssalte for at forhindre dehydrering.

Tuberkulose er meget endemisk og et stort folkesundhedsproblem i Afghanistan.

*For at gøre det nemmere for dig er landeinformationen på denne side oversat til dansk af vores partner ved hjælp af maskinoversættelse. Selvom der er stræbt efter at levere en korrekt oversættelse, vil maskinoversættelse ikke være perfekt og skal derfor heller ikke læses eller fortolkes som sådan. Hjemmesiden og informationen på denne skal ikke opfattes som en kilde til rådgivning eller handling i forhold til indholdet. Ingen garanti givet eller underforstået, intet krav eller ansvar accepteres.

Afghanistan
Landets alarmnumre
Politi:
101102
Brandvæsen:
101
Ambulance:
101103

Find forsikring

Ændre din søgning Køb her
Rejseperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

1
Alder ved udrejse
Udrejsedato

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

1
Alder ved udrejse
Rejseperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

1
Alder på gæsten ved hjemkomst
Betalingsdatoen
Lejeperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

Ferieboligens pris
1
Alder på gæsten ved hjemkomst
Ikrafttrædelsesdato
1
Betalingsdato for rejsen
Afrejsedato
1
Rejsens pris pr. person
Rejseperiode
1
Forsikringsperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

Samlet værdi af udstyr
 • Afghanistan
 • Albanien
 • Algeriet
 • Amerikansk Samoa
 • Andorra
 • Angola
 • Anquilla
 • Antarktis
 • Antiqua og Barbuda
 • Argentina
 • Armenien
 • Aruba
 • Aserbajdsjan
 • Australien
 • Bahamas
 • Bahrain
 • Bangladesh
 • Barbados
 • Belarus
 • Belgien
 • Belize
 • Benin
 • Bermuda
 • Bhutan
 • Bolivia
 • Bonaire, Sint Eustatius
 • Bosnien-Hercegovina
 • Botswana
 • Bouvetøen
 • Brasilien
 • Britiske Territorium i
 • Brunei
 • Bulgarien
 • Burkina Faso
 • Burundi
 • Cambodia
 • Cameroun
 • Canada
 • Caymanøerne
 • Centralafrikanske Rep.
 • Chile
 • Christmas Island
 • Colombia
 • Comorerne
 • Congo - Brazzaville
 • Congo - Demokratiske Republik
 • Cookøerne
 • Costa Rica
 • Cuba
 • Curacao
 • Cypern
 • Danmark
 • Djibouti
 • Dominica
 • Dominikanske Republik
 • Ecuador
 • Egypten
 • El Salvador
 • Elfenbenskysten
 • Eritrea
 • Estland
 • Ethiopien
 • Falklandsøerne
 • Fiji
 • Filippinerne
 • Finland
 • Foren. Arabiske Emirater
 • Frankrig
 • Fransk Guyana
 • Fransk Polynesien
 • Færøerne
 • Gabon
 • Gambia
 • Georgien
 • Ghana
 • Gibraltar
 • Grenada
 • Grækenland
 • Grønland
 • Guadeloupe
 • Guam
 • Guatemala
 • Guinea
 • Guinea-Bissau
 • Guyana
 • Haiti
 • Heard- og Mcdonaldøerne
 • Holland
 • Hollandske Antiller
 • Honduras
 • Hong Kong
 • Indien
 • Indonesien
 • Irak
 • Iran
 • Irland
 • Island
 • Israel
 • Italien
 • Jamaica
 • Japan
 • Jomfruøerne, Amerikanske
 • Jomfruøerne, Britiske
 • Jordan
 • Kap Verde
 • Kasakhstan
 • Kenya
 • Kina
 • Kirgisistan
 • Kiribati
 • Kokosøerne
 • Kosovo
 • Kroatien
 • Kuwait
 • Laos
 • Lesotho
 • Letland
 • Libanon
 • Liberia
 • Libyen
 • Lichtenstein
 • Litauen
 • Luxembourg
 • Macao
 • Madagaskar
 • Malawi
 • Malaysia
 • Maldiverne
 • Mali
 • Malta
 • Marokko
 • Marshalløerne
 • Martinique
 • Mauritanien
 • Mauritius
 • Mayotte
 • Mexico
 • Mikronesien
 • Mindre Amerik. Oversøisk
 • Moldova
 • Monaco
 • Mongoliet
 • Montenegro
 • Montserrat
 • Mozambique
 • Myanmar (Burma)
 • Namibia
 • Nauru
 • Nepal
 • New Zealand
 • Nicaragua
 • Niger
 • Nigeria
 • Niue
 • Nordkorea
 • Nordmakedonien
 • Nordmarianerne
 • Norfolk Island
 • Norge
 • Ny Caledonien
 • Oman
 • Pakistan
 • Palau
 • Palestina
 • Panama
 • Papua Ny Guinea
 • Paraguay
 • Peru
 • Pitcairn
 • Polen
 • Portugal
 • Puerto Rico
 • Qatar
 • Reunion
 • Rumænien
 • Rusland (vest for Ural)
 • Rusland (øst for Ural)
 • Rwanda
 • SAINT BARTHELEMY
 • Saint Pierre og Miquelon
 • Samoa
 • San Marino
 • Sao Tome og Principe
 • Saudi-Arabien
 • Schweiz
 • Senegal
 • Serbien
 • Seychellerne
 • Sierra Leone
 • Singapore
 • Sint Marteen
 • Slovakiet
 • Slovenien
 • Solomonøerne
 • Somalia
 • Spanien
 • Sri Lanka
 • St. Christopher og Nevis
 • St. Helena
 • St. Lucia
 • St. Vincent og Grenadinerne
 • Storbritannien
 • Sudan
 • Surinam
 • Svalbard og Jan Mayen
 • Sverige
 • Swaziland
 • Sydafrika
 • Sydgeorgien og De Sydl.
 • Sydkorea
 • Sydlige Franske Territo.
 • Sydsudan
 • Syrien
 • Tadjikistan
 • Taiwan
 • Tanzania
 • Tchad
 • Thailand
 • Tjekkiet
 • Togo
 • Tokelau
 • Tonga
 • Trinidad og Tobago
 • Tunesien
 • Turkmenistan
 • Turks and Caicos Islands
 • Tuvalu
 • Tyrkiet
 • Tyskland
 • Uganda
 • Ukraine
 • Ungarn
 • Uruguay
 • USA
 • Usbekistan
 • Vanuatu
 • Vatikanstaten
 • Venezuela
 • Vestsahara
 • Vietnam
 • Wallis- og Futuna Islands
 • Yemen
 • Zambia
 • Zimbabwe
 • Ækvatorialguinea
 • Østrig
 • Østtimor
 • Ålands øerne
 • Asien
 • Afrika
 • Europa
 • Sydamerika
 • Nordamerika inkl. USA
 • Nordamerika ekskl. USA
 • Oceanien
 • England
 • Dubai
 • Abu Dhabi
 • Palæstina
 • Skotland
 • Nordirland
Skjul valg Skjul
 • {{originalfilename}} x

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>