Rejseforsikring gravid

At rejse, når man er gravid, kræver flere forholdsregler og forberedelser end sædvanlige rejser.

Der kan opstå mange spørgsmål, når man skal rejse og flyve gravid. Her er en liste over ting, som er værd at huske på før afrejse, under rejsen og på selve destinationen.

Dækker min rejseforsikring, hvis jeg er gravid?

Ja, forsikringen dækker udgifter til akut opstået sygdom eller tilskadekomst, selvom du er gravid. Det er et krav, at der ikke har været symptomer på graviditetskomplikationer inden udrejse fra Danmark. Forsikringen dækker ikke udgifter til syge- og fødselshjælp de sidste 6 uger op til forventet termin. 

Gode råd på rejsen og flyveturen, når du er gravid:

Inden rejsen

  • Tjek flyselskabets regler. Skal du ud at flyve, mens du er gravid, bør du i god tid inden afrejse tjekke de gældende regler for det flyselskab, du skal rejse med, da reglerne kan variere meget fra flyselskab til flyselskab. Enkelte flyselskaber kræver eksempelvis, at du fremviser en lægeerklæring. 
  • Andre rejseformer. Vær opmærksom på de gældende regler, hvis du rejser på andre måder end med fly, når du er gravid. Gravide kvinder kan ex kun rejse på krydstogt, såfremt krydstogtet er afsluttet inden den 24. uge af graviditeten. Rederierne kræver desuden, at gravide kvinder medbringer en lægeerklæring ombord på skibet. 
  • Tjek vaccinationer. Vi anbefaler altid, at du taler med din praktiserende læge eller jordmoder, inden du rejser til udlandet og til lande, hvor vaccinationer anbefales.
  • Husk rejseforsikringen. Tjek, at du har den rette dækning, så du er sikret, hvis uheldet skulle være ude på din rejse. Læs mere og køb din rejseforsikring her.   

Under rejsen

  • Hold gang i blodcirkulationen. Uanset hvordan du rejser, er det vigtigt, at du bevæger dig under rejsen, da risikoen for blodpropper øges, når du er gravid. Sid ikke ned længere end 90 minutter ad gangen og sørg for at vælge gangpladsen, hvis du skal flyve. Anvend gerne støttestrømper for at øge blodcirkulationen. 

Under rejsen/på selve destinationen 

  • Drik vand. Når du opholder dig i solen og varmen, er det ekstra vigtigt, at du husker at drikke masser af vand. Tænk også på, at din hud kan reagere anderledes på solen, når du er gravid. 

Kontakt vores kundeservice

Ring på +45 33 25 25 25

Mandag-torsdag kl. 8.30 - 16.30

Fredag kl. 8.30 - 16.00

 

Send os en mail

årsrejseforsikring

Vælg en årsrejseforsikring

Hvis du rejser blot to gange på et år, så sparer du penge på din rejseforsikring.

Læs mere

Language