Leje af feriebolig i udlandet - 6 risici og hvordan du undgår dem

Det bliver stadig mere populært at leje en privat feriebolig i stedet for at bo på hotel, når man holder ferie i udlandet. I dag er det lige så nemt at finde private overnatninger i udlandet, som det er at booke et hotel.

Der er mange fordele ved at leje en feriebolig i udlandet. Udover at man sparer penge ved at leje en feriebolig i udlandet gennem eksempelvis Airbnb, så har du også rig mulighed for at opleve ferien som en rigtig 'lokal'. Det kan derfor godt anbefales at leje en privat feriebolig i stedet for at bo i et hotelkompleks. 

6 Risici ved at leje en feriebolig i udlandet

Det er vigtigt at være bevidst om, hvilke risici der er forbundet med at leje et hus eller en lejlighed i udlandet. Hvordan undgår du, at din drømmebolig forvandles til et luftkastel? Hvad gør du, hvis du opdager væggelus eller andre sanitære problemer i lejligheden? Vi giver dig her nogle tips og råd, inden du lejer en lejlighed eller et hus i udlandet.

1. Lejligheden eksisterer ikke

Det absolut værste, der kan ske, er, at du bliver snydt og står uden et sted at overnatte. Dette kan du undgå ved kun at gennemføre elektroniske bookinger på sikre hjemmesider (https://) samt ved at researche både bookingsiden og udlejeren. Lyder det for godt til at være sandt? Så er det det nok også. Led videre! 

2. Lejligheden svarer ikke til beskrivelsen

Én seng i stedet for to? Intet bad eller manglende komfur? Undgå at gå sulten i seng ved at have en skriftlig aftale om, hvad der indgår i lejen, samt en klausul om erstatning/tilbagebetaling ved fejlagtig repræsentation eller andre eventuelle misforståelser. 

3. Sanitære problemer

Væggelus i sengen eller kakerlakker i køkkenet er ikke så rart og ikke noget, man behøver, når man holder ferie. Ved kun at vælge udlejere med gode anmeldelser og bedømmelser fra andre gæster kan du i hvert fald minimere risikoen for at løbe ind i sanitære problemer. Bed om supplerende anbefalinger, hvis du alligevel føler dig usikker. 

4. Udlejeren kræver flere penge

Undgå ubehagelige økonomiske situationer ved at håndtere al kommunikation omkring penge og betaling via en elektronisk platform. På den måde har du alting på skrift online, og der er mange udlejningsformidlere, som tilbyder hjælp, hvis du får problemer. 

5. Du stiller for høje forventninger

At leje en feriebolig i udlandet kræver, at du har et åbent sind og evnen til at håndtere uventede situationer. Indstil dig på, at det måske ikke bliver helt, som du havde regnet med, men det er en del af oplevelsen. Hvis du ikke er forberedt på overraskelser, er det bedre at vælge et velrenommeret hotel. 

6. Uklar kontrakt

Kræv altid en skriftlig kontrakt med alle vilkår, inden du betaler. På den måde undgår du ubehagelige overraskelser senere hen. Skulle der opstå en konflikt, er det altid godt at have et bevis. Vær så tydelig som muligt, når du og udlejeren udfærdiger en kontrakt. Hermed undgås der misforståelser omkring eksempelvis afbestilling og afgifter.

Afbestillingsforsikring for leje af feriebolig

Det kan ske, at du eller en i dit rejseselskab bliver syg inden afrejse eller under opholdet. Vi tilbyder en afbestillingsforsikring, som dækker din feriebolig, så du ikke mister dine penge. Forsikringen dækker også, såfremt du opdager skader i lejligheden under opholdet. Rejser du med kæledyr, værdifuld bagage, eller har du billetter til et særligt arrangement, er det også muligt at tilføje disse til din afbestillingsforsikring. 

Her kan du læse mere om vores Feriebolig Afbestilling og de vilkår, der gælder >

Sidst, men ikke mindst: Glem ikke, at mange udlejningssider også giver udlejeren mulighed for at bedømme gæsten. Efterlad boligen i samme stand, som du overtog den. Vær desuden venlig og betænksom over for din vært, så bør det ikke være noget problem at få en god anmeldelse. Husk, at det er en forudsætning for, at du kan fortsætte med at leje skønne ferieboliger over hele verden!

Få tips til, hvordan du smelter ind blandt lokalbefolkningen:
4 metoder til at undgå et kulturchok >

Husk forsikring ved leje af feriebolig!

Feriebolig Afbestilling dækker afbestilling, ødelagt ferie og indbo - hvad end du lejer et sommerhus i Italien, en ødegård i Sverige eller en Airbnb lejlighed i Paris.

 

Læs mere

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og køb

Se også: