De mest anvendte tyvekneb og hvordan du beskytter dig imod dem

13 november

Hvert år udsættes et stort antal danske turister for tyveri på rejsen. Tyvene finder løbende på nye kneb til at komme i din taske, men ofte er disse blot variationer af nogle af de mest velkendte forsøg på bedrageri. For at gøre det lettere for dig at opdage, hvis du er ved at blive udsat for et bedrageri, giver vi dig her en oversigt over nogle af de mest almindelige tyveri-scenarier, som du kan komme ud for på rejsen.

Afledning af din opmærksomhed

En person afleder din opmærksomhed, samtidig med at en anden stjæler dine værdigenstande

Her er det kun fantasien, der sætter grænser, for eksemplerne er mange: nogen spilder en øl ud over dig, der udbryder et slagsmål i nærheden, en person ser ud til at besvime midt på gaden osv. I alle disse tilfælde handler det om at aflede din opmærksomhed, så en medsammensvoren kan snige sig tæt på dig og stjæle dine værdigenstande, mens du er optaget af det, der sker rundt om dig.

Sådan beskytter du dig

Det er selvfølgelig svært at vide, hvornår noget ”sker rigtigt”, og hvornår du bliver udsat for bedrageri. Du kan dog sikre dig ved altid at opbevare dine værdigenstande (som f.eks. din pung) på et sted, der er svært for tyven at komme til. Et andet tip er aldrig at bevæge sig rundt med for mange kontanter på kroppen. Hav kun det mest nødvendige med i pung og taske og opbevar f.eks. resten i et værdiskab på hotellet. Dette gælder også dit pas. Skal du ikke bruge passet i løbet af dagen, er det ofte mere sikkert at lade det blive der, hvor du bor på rejsen.


Den hjælpsomme chauffør

Chaufføren forsøger at overtale dig til at tage et andet sted hen, end du har bedt om

Ligesom med andre bedragerier kan scenariet her variere. Nogle gange virker f.eks. en taxachauffør hjælpsom og tilbyder at køre dig til en anden butik, end den du har bedt om, med lovning om at hans butik har bedre priser. For det meste vil chaufføren bare gerne have provision fra den butik, han kører dig til, men du kan også være uheldig at blive kørt til et øde sted, hvor du bliver udsat for tyveri eller overfald.

Sådan beskytter du dig

For at være på den sikre side er det bedst altid at insistere på at holde dig til din oprindelige plan. Hvis chaufføren bliver ved med at forsøge at overtale dig til at køre et andet sted hen, eller hvis du undervejs får mistanke om, at I er på vej mod en anden destinationen, end den du har bedt om, bør du forlade bilen og tage en anden taxa.


Et tilbud der er for godt til at være sandt

Du får et tilbud om at købe smykker, ædelsten, mærkevarer eller andet til en pris langt under varens værdi

Denne form for bedrageri kan ske ved, at nogen giver dig et tip om et marked eller en forretning, hvor man kun kan handle en gang om ugen. Personen forklarer sikkert også, at det er meget få turister, der kender til stedet – det er en unik mulighed for at gøre et godt køb. Når du ankommer virker alting seriøst og professionelt, og du bliver måske forblændet af de lave priser. Ofte ender det desværre med, at du kommer til at købe værdiløse forfalskninger.

Sådan beskytter du dig

Med mindre du er en sand kender af den vare, der sælges, så anbefales det helt enkelt, at du takker nej til tilbud, der virker for gode til at være sande.


Du ender med at betale for en skade, som du egentlig ikke har forårsaget

Du bliver anklaget for at have ødelagt noget dyrebart

Dette scenarie kan indtræffe både på gaden eller inde i en butik. På gaden handler det ofte om, at du er kommet til at ”gå ind i nogen”, som taber noget værdifuldt, de har i hænderne. Når bedrageriet sker inde i en butik, foregår det gerne ved, at en udstillet vare eller genstand går i stykker, så snart du rører ved den. I begge tilfælde ender det med, at du må betale en masse penge for at erstatte skaden.

Sådan beskytter du dig

Lad dig aldrig blive stresset til at betale for noget. Hvis du skal erstatte et økonomisk tab, så sørg for at gøre det på en politistation. Politiet kender ofte til disse bedragerier, og for det meste kan du få bedrageren til at give op bare ved at nævne politiet.

 

Rejseforsikringer der beskytter dig ved tyveri:


Rejseforikring Ung (med tilvalget Bagage) >>

Rejseforsikring Basis (med tilvalget Bagage) >>

Rejseforsikring Plus (med tilvalget Bagage) >>

Rejseforsikring Weekend >>

husk-rejseforsikring

Husk rejseforsikring!

Som turist er det vigtigt at huske, at du selv er ansvarlig for din rejse og for din sikkerhed. En af de vigtigste forholdsregler er at sikre dig, at du har en gyldig rejseforsikring, hvis du skulle blive syg eller komme til skade.

 

Læs mere

Se også:

Rejse til USA

Så dyrt er det at blive syg i USA

Skal du studere et semester i USA eller blot på ferie? Læs her, hvorfor det er rigtig vigtigt at huske en rejseforsikring, inden du rejser.

Lej en bil i udlandet

Når du vil leje en bil i udlandet - Sådan undgår du at blive snydt

Vi sammensat en guide, der beskriver, hvad du bør gøre og tænker over, når du lejer en bil på ferien.

10 regler du bør kende inden skiferien

En skiferie er det perfekte valg, når du vil kombinere aktive dage i naturen med afslappende stunder i solen. En skiferie er dog også ensbetydende med...