6 uventede regler du bør kende til inden din vinterferie i Thailand

10 december

Hvert år rejser hundredtusindvis af danskere til Thailand. De fleste love, som findes i Danmark, findes også i Thailand, men der er naturligvis undtagelser, som er gode at kende til. Vi har tidligere skrevet om rygeforbuddet for både cigaretter og e-cigaretter. Her har vi samlet yderligere seks udsædvanlige love, som også kan resultere i bøder og, i værste fald, fængselsstraf i Thailand.

Læs også: Ferie i Thailand? Husk det nye rygeforbud og undgå bøder! >>

1. Øl-selfies

Siden militærjuntaen tog over i Thailand, er der ikke kun kommet hårdere restriktioner omkring cigaretter, øl er nemlig også omfattet af en lidt usædvanlig lov. At tage en selfie med en ølflaske kan resultere i bøder på op til 110.000 kroner eller fængsling i op til et år. Den nye lov lægger sig til en ældre lov, som siger, at det er forbudt at opmuntre andre til at indtage drikkevarer med alkohol. Ifølge rygter kan man omgås loven, hvis man fjerner etiketten fra flasken, men vi vil ikke anbefale nogen at afprøve, om det passer.

2. Træde på thailandsk valuta

Det er ulovligt at træde på både sedler og mønter af den thailandske valuta, baht. Baggrunden for denne lidt usædvanlige lov er formodentlig, at både sedler og mønter prydes af billeder af den utroligt populære konge, Bhumibol, hvis død den 13. Oktober 2016 udløste landesorg i Thailand. Dette strækker sig naturligvis længere end bare til den thailandske valuta. Hvis man vil undgå bøder eller fængsling, gør man klogt i at behandle alle billeder af Kong Bhumibol med respekt. 

3. Spytte tyggegummi ud på gaden

At smide eller spytte tyggegummi på gaden er meget uhøfligt, det kan de fleste blive enige om, men i Thailand har man dog valgt ikke kun at stole på folks gode dømmekraft … hvis man bliver grebet i at smide eller spytte tyggegummi på gaden, kan man få en bøde på op til 5.000 kroner, og hvis man ikke har penge på sig til at betale på stedet, kan man havne i fængsel.

4. Hasardspil og væddemål

I Thailand har det siden 1935 været strengt forbudt at spille om penge. Den eneste undtagelse fra reglen er hestevæddeløb og det statsejede thailotteri. Hvis du vil være på den sikre side, kan det også være en god idé at holde sig fra at spille for eksempel online poker på mobilen, når du befinder dig i Thailand.

5. Fotografere med droner

Det kan føles som en naturlig del af din ferie i Thailand at forevige dine rejseoplevelser med kameraet. Vær dog forsigtig med, hvad du fotograferer. Det kan for eksempel være strengt forbudt at tage billeder af visse templer og buddhastatuer. Så spørg altid, inden du bestemmer dig for at tage et foto. Har du også overvejet at tage din drone med til Thailand for at fastholde dine ferieminder oppefra, skal du tænke dig om. Der er nemlig mange regler og bestemmelser for, hvordan du må bruge din drone i Thailand, og der kræves også en speciel licens for droner.

6. Køre bil uden trøje

Har du planer om at køre bil under din ferie i Thailand? Så er det bedst, at du beholder trøjen på, uanset hvor meget det varme vejr i Thailand lokker til, at du tager den af. Ifølge thailandsk lov er det nemlig ulovligt at køre bil uden trøje på.

 

Læs også: Vejret i Thailand - undgå monsunregnen >>

husk-rejseforsikring

Husk rejseforsikring!

Som turist er det vigtigt at huske, at du selv er ansvarlig for din rejse og for din sikkerhed. En af de vigtigste forholdsregler er at sikre dig, at du har en gyldig rejseforsikring, hvis du skulle blive syg eller komme til skade.

 

Læs mere

Se også:

Halloween

Her skal du tage hen til Halloween

Her kan du få et overblik over efterårets mest (u)hyggelige oplevelser for store og små - både på ferien derhjemme og ude i verden.

Lej en bil i udlandet

Når du vil leje en bil i udlandet - Sådan undgår du at blive snydt

Vi sammensat en guide, der beskriver, hvad du bør gøre og tænker over, når du lejer en bil på ferien.

Thailand - Rejseforsikring, visum og pas

Thailand - Rejseforsikring, visum og pas

Her har vi samlet relevante informationer om Thailand - Rejseforsikring, visum og pas. Informationerne omfatter bl.a. visumkrav, vaccinationer, pasregler og generelle risici.