Afbestillingsforsikring - Få dine penge igen, hvis din ferie spoleres

Læs her om dine muligheder for afbestillingsforsikring.

Sikr dig selv og dit feriebudget eller til koncerter eller lignende. Vælg den afbestillingsforsikring, der passer bedst til dit behov, så du ikke mister det beløb, du har betalt for din rejse, koncert eller andet, hvis en uventet hændelse forhindrer dig i at deltage.
Afbestilling

Afbestilling

- Hvis uheldet skulle være ude

 • Vælg selv forsikringsbeløb
 • Koster kun 7,00% af det beløb, du vil forsikre
 • Ingen selvrisiko
Årsafbestilling

Årsafbestilling

– Hvis uheldet skulle være ude

 • Sygdom eller tilskadekomst inden afrejse
 • Død eller tilskadekomst i familien
 • Skilsmisse
 • Uventet opsigelse
 • Reeksamen afholdes i rejseperioden

Skal du leje feriebolig?

- Husk forsikringen

 • Afbestilling
 • Ødelagt ferie
 • Indbo
 • Vælg mellem 4 tilvalg i bookingen (Event- og billetafbestilling, katte- og hundeforsikring, vejhjælp og sports- og fritidsudstyr)
 • Prisen afhænger af lejeprisen for ferieboligen


Hvad end du bliver nødt til at akut aflyse eller afbryde din ferie før tid, er en afbestillingsforsikring godt at have, når du planlægger ferie. Hos Europæiske ERV finder du afbestillingsforsikringer, der matcher dine behov og ferieplaner. Så undgår du at miste det betalte beløb, du har lagt i din rejse, hvis uheldet er ude.

Afbestillingsforsikringen dækker dig i en lang række tilfælde

Når du booker din ferie, sker dette ofte i god tid før afrejsedagen. Alt det vigtigste er planlagt og bestilt, og glæde kan boble frem. I mellemtiden kan meget dog nå at ske, som du ikke selv er herre over. I værste tilfælde kan det sætte en brat stopper for dine rejsedrømme og gøre pakkelisten overflødig. Du kan aldrig helt vide dig sikker på, hvorvidt du kommer afsted som planlagt, eller om din planlagte ferie ender med at blive spoleret af akutte og uforudsete hændelser. Det kan for eksempel være, at:  

 • Du er blevet akut syg eller en i din nærmeste familie bliver alvorlig syg, så du ikke er i stand til at tage afsted
 • Du har fået en skade, som ødelægger feriens formål
 • Forhold i dit privat- eller arbejdsliv har ændret sig, så en rejse ikke længere er aktuel eller mulig
 • Din bil går i stykker inden din kør-selv-ferie
 • Der opstår overenskomststridig arbejdsnedlæggelse i egen virksomhed umiddelbart før afrejse
 • Din bolig bliver udsat for skader såsom brand, vandskade eller indbrud

Der kan som nævnt være mange forskellige grunde til, at du alligevel ikke kommer afsted på ferien, som du ellers havde glædet dig til. Og for at gøre ondt værre, kan du risikere, at pengene, du allerede har brugt på rejsen, ryger direkte ud ad vinduet.

Heldigvis kan du med en afbestillingsforsikring undgå at miste det beløb, du har betalt for din ferie, hvis du eller andre i din nærmeste familie eksempelvis oplever akut alvorlig sygdom eller tilskadekomst. Du kan dermed få pengene refunderet for din bestilte planlagte rejse, såfremt det bliver nødvendigt.

Hvad dækker en afbestillingsforsikring fra Europæiske ERV?

En afbestillingsforsikring fra Europæiske ERV giver dig god tryghed, når du betaler dele af din rejse på forhånd, for eksempel ved booking af fly og hotel eller har bestilt koncertbilletter eller andre oplevelser i forvejen. Samtidig giver det dig tryghed, hvis der opstår akut sygdom, tilskadekomst eller dødsfald under ferien. Det gælder både for dig selv, en medforsikret part eller nærmeste familie.

Tegner du din afbestillingsforsikring hos os, kan du booke din ferie og forudbetale transport, overnatning samt planlagte aktiviteter med ro i maven. Vi tilbyder flere gode fordele, heriblandt:

 1. Dækning af tabte beløb ved afbud og ødelagt ferie
 2. Fleksibel dækning til dine behov
 3. Mulighed for dækning af flere personer  

Nyd friheden til at vælge

Hos Europæiske ERV tilbyder vi flere forskellige afbestillingsforsikringer, der matcher dine behov og planer. Du finder derfor nemt den rette dækning for dig, hvad end du ønsker at have et godt økonomisk sikkerhedsnet året rundt eller blot til den enkelte rejse. Vores afbestillingsforsikring kan tegnes af alle personer over 18 år med fast bopæl i enten Danmark, Færøerne, Grønland, Norge eller Sverige.

Du kan forsikre beløb helt ned til 565 DKK og op til DKK 200.000. Det gør du nemt via vores hjemmeside. Ved beløb på mere end DKK 200.000 skal du kontakte vores kundeservice. Der er ingen selvrisiko. På den måde er du sikker på, at din afbestillingsforsikring ikke risikerer at overstige rejsens værdi.

Find din foretrukne dækning

Uanset om du rejser flere gange om året, har lejet et sommerhus i Danmark eller måske en booket en dejlig ferielejlighed i en europæisk storby, har vi en afbestillingsforsikring, der passer til dit behov.

Herunder kan du læse mere om fordelene ved henholdsvis vores årsafbestillingsforsikring og afbestillingsforsikring ved leje af feriebolig.

Overvej en afbestillingsforsikring, der sikrer dig hele året

Har du flere ferieplaner i din kalender? Eller vil du have friheden til at booke en spontan rejse uden ekstra bekymringer? Med en årsafbestillingsforsikring fra Europæiske ERV kan du trygt booke din næste rejse og få dækning af alle dine ferierejser i et helt år. Så har du dækning i henhold til den sum, som du har valgt på din forsikring, og kan rejse lige så meget, du vil - uden at miste penge ved afbud og afbrudt ferie. Vores årsafbestillingsforsikring dækker dog ikke ved ferier i Danmark. Her anbefaler vi i stedet en af vores andre favorable afbestillingsforsikringer.

Rejser I flere sammen? Med vores årsafbestillingsforsikring kan du tegne individuel dækning eller familiedækning. Med familiedækning har du mulighed for at inkludere op til hele 10 familiemedlemmer eller nære venner. Så kan I trygt planlægge jeres familie- eller gruppeferie sammen og sikre jer imod at tabe penge, hvis I af gode grunde aflyser rejsen.

Skal du leje en feriebolig? Overvej Feriebolig afbestillingsforsikring

I nogle tilfælde er det ikke udelukkende uden for de danske grænser, at du har mulighed for at sikre dig ved afbestilling. Mange vælger også at leje en feriebolig i Danmark eller leje en lejlighed, hytte eller hus i udlandet frem for at bo på hotel. Har du booket en feriebolig i enten Danmark eller i et sted i udlandet, er vores Feriebolig afbestillingsforsikring ideelt for dig.

Med denne særlige afbestillingsforsikring i ryggen undgår du at miste forudbetalte beløb, hvis du enten bliver forhindret i at tage afsted, må afbryde din ferie undervejs på grund af akutte alvorlige forhold eller indboet i ferieboligen bliver ødelagt. Vores Feriebolig afbestillingsforsikring dækker dig uanset ferieboligens type, heriblandt:

 • Sommerhus
 • Lejlighed
 • Hytte
 • Ødegård
 • Airbnb
 • Stationær mobile Home/campingplads

Med en Feriebolig afbestillingsforsikring fra Europæiske ERV er det også nemt for dig at tilvælge yderligere dækning. Det betyder, at du eksempelvis kan sikre dit værdifulde udstyr og billetter til betalte arrangementer under ferien, forsikring til din hund eller kat eller mulighed for at få vejhjælp i udlandet. Så har du den afbestillingsforsikring for leje af ferieboliger, der er skræddersyet præcist til dine behov og ønsker.

Hvornår kan du gøre brug af din afbestillingsforsikring?

Hvis du skulle risikere at blive nødt til at aflyse din ferie på grund af alvorlig akut sygdom hos dig selv eller din nærmeste familie, at Udenrigsministeriet fraråder rejser i det pågældende land, efter du har booket din ferie eller af andre gode grunde, er det godt at vide, hvornår din afbestillingsforsikring dækker.

Din afbestillingsforsikring kan komme dig til undsætning, hvis uheldet er ude. Den gælder fra du har bestilt din billet til et event eller din rejse er påbegyndt.   

Din rejse er påbegyndt, når du enten er tjekket ind i lufthavnen eller ved bussen, eller du er stået på toget eller færgen.

Er der tale om et event, betragtes det som påbegyndt, når du er kommet gennem billetkontrollen.

Indtil da er det muligt at gøre brug af din afbestillingsforsikring.

Du kan desuden kun benytte dig af din afbestillingsforsikring, hvis grunden til afbestilling ikke var kendt, da du købte rejsen samt eventuelle arrangementer eller aktiviteter. Det gælder blandt andet også for kroniske og eksisterende lidelser. Du kan læse meget mere om de specifikke vilkår under vores produktinformation og forsikringsbetingelser.

Med en afbestillingsforsikring kan du ombooke jeres rejse

Planlægger du en længere rejse for dig og din familie og bekymrer dig om, hvis du eller dine børn får en mindre sygdom, som vil kræve, at der blot går et par dage, inden I kan rejse? Så dækker afbestillingsforsikringen ændringsgebyret som alternativt til helt at afbestille rejsen. Vi dækker gebyret for ombooking af hele familien hvis muligt, eller hvis du ønsker det kun er fx barnet og den ene forælder, som så kan indhente resten af familien senere på rejsen. Med vores afbestillingsforsikring kan du planlægge drømmerejsen uden bekymringer, og få stor fleksibilitet til alligevel at kunne komme afsted.

Få en anden rejsende med, når I har en afbestillingsforsikring

Skal du på den store familierejse og et familiemedlem er blevet syg eller må blive hjemme pga. akut sygdom i nærmeste familie? Hvis en af de forsikrede personer ikke kan deltage i rejsen på grund af uforudsete omstændigheder, giver vores rejseforsikring dig også mulighed for at erstatte vedkommende med en anden rejsende. Vi dækker omkostningerne ved at ændre navnet på flybilletten, så du ikke behøver at afbestille hele familiens ferie.

Husk at købe din afbestillingsforsikring i god tid

Det kan være meget at huske, når du er ved at planlægge ferie. Ofte ligger dit primære fokus på, hvordan du kommer til rejsedestinationen, hvor du skal overnatte henne, og hvilke oplevelser du eventuelt skal booke i forvejen. Det er dog vigtigt, at du også husker afbestillingsforsikringen i samme forbindelse.

Du skal tegne din afbestillingsforsikring hos Europæiske ERV senest 2 dage efter, du har betalt depositum eller det fulde beløb for rejsen eller arrangementet - medmindre andet er aftalt. Det kan nemlig have betydning for, hvorvidt din forsikring af gyldig, og om du derfor har mulighed for at gøre krav på erstatning, hvis du er nødt til at afbestille rejsen.

Har du booket ferie med kort varsel? Hos os kan du tegne en afbestillingsforsikring indtil senest tre dage inden påbegyndelse af rejsen eller arrangementet, hvis du planlægger en mere spontan ferie.

Vil du vide mere om vores afbestillingsforsikringer? Kontakt os

Er du blot det mindste i tvivl om noget vedrørende vores afbestillingsforsikringer? Eller har du andre spørgsmål til vores rejseforsikringer og dækninger? Så kontakt os endelig. Vores erfarne kundeservice er klar til at hjælpe dig. Ring til os på 33 25 25 25, og fortæl, hvad du har brug for. Du kan også skrive til os via kontaktformularen her. Så hjælper vi dig med at få den afbestillingsforsikring, der opfylder dine behov og giver dig tryghed.