Tips til en sikker weekendrejse i Europa

19 november

I løbet af det sene efterår og julemåneden er der mange danskere, der tager afsted på en weekendrejse til en nærliggende storby for at opleve noget nyt, nyde kultur og god mad, shoppe eller måske feste. I Europa, især indenfor EU, er det ofte både nemt og billigt at rejse over landegrænserne, og vi er her vant til et højt niveau af tilgængelighed, infrastruktur og tryghed. Til trods for at Europa er relativt sikkert i sammenligning med mange andre steder i verden, er der dog nogle sikkerhedsaspekter, du bør være opmærksom på, når du booker din weekendrejse i Europa.

Den almene sikkerhedssituation i Europa

Der har igennem længere tid været trusler om terrorangreb i Europa. Ifølge det svenske Nationellt centrum för terrorhotbedömning (NCT) er antallet af terrorangreb i den vestlige verden steget efter terrororganisationen ISIL’s (ISIS) opfordring til at handle mod lande udenfor konflikten i Syrien og Irak i 2014. Attentaterne i Paris den 13. november 2015 og Bruxelles den 22. marts 2016 kan være tegn på, at ISIL har fået en større evne til også at gennemføre komplekse attentater i Europa. Vær opmærksom på at trusselsniveauet kan variere over tid i forskellige lande, og at forudsætningerne hurtigt kan forandre sig. 

Ambassaden opfordrer dig, som rejser i Europa, til at holde dig informeret om sikkerhedssituationen i det land, du besøger samt at følge de lokale myndigheders anvisninger ift. sikkerhedsspørgsmål nøje. Vær opmærksom på dine omgivelser og vær særligt forsigtig på offentlige steder, hvor store folkemængder er samlet, for eksempel ved turistattraktioner, på transportmidler og hovedbanegårde, ved markeder og i shoppingcentre.

Du bør udvise forsigtighed omkring disse europæiske lande:

· Ukraine (Krimhalvøen samt regionerne Donetsk og Luhansk).
· Tyrkiets nærområde mod Syrien op til en afstand af ti kilometer fra den syriske grænse samt til byen Diyarbakir.
· Serbien og Rumænien – de fælles sikkerhedsomstændigheder i disse lande er stabile, men på grund af bl.a. fattigdom er korruption og kriminalitet relativt udbredt, og du bør derfor tænke dig om en ekstra gang, inden du rejser dertil. 

Nærliggende weekendrejsemål

Sikkerhedsforholdene i Skandinavien er ikke nødvendigvis bedre end i resten af Europa, men der er andre fordele ved at rejse til nærliggende byer. Hvis tiden er knap, eller hvis du har flyskræk, kan du få mere ud af din weekendtur, når du rejser indenfor Skandinavien. Undervurder derfor ikke en weekendrejse til en af vores naboers hovedstæder. Stockholm er kendt for sit design, Oslo for sin natur og sit håndværk og Helsinki for sine shoppingmuligheder.

Læs også: Kom af med din flyskræk >>

Sæt romantikken i centrum med en weekend i Europa

Det siges, at den største fare er at føle sig for sikker. Hvis du er bevidst om de forskellige risici og sørger for at følge retningslinjerne angående sikkerhed, er der fantastiske muligheder for f.eks. at tage din kæreste med på en romantisk weekend og nyde godt af alt det, Europa har at byde på. Forslag til romantiske weekendrejsemål er:

· Paris – Ikke bare Frankrigs, men også kærlighedens hovedstad
· Venedig – Smukke kanaler og romantiske bådture
· Budapest – Prisvenlige luksushoteller og spaoplevelser

Tegn Rejseforsikring Weekend

Rejseforsikring Weekend giver omfattende beskyttelse af din bagage og dine ejendele (både medbragte og købte på rejsen) ved rejser på maks. fem dage. Desuden indgår erstatning for evakuering ved en eventuel terrorhandling eller naturkatastrofe, selvrisikobeskyttelse og selvrisikoeliminering af lejet køretøj. Læs mere om forsikringen og alle vilkårene her >>

 

Læs også: Weekendguide >>

Weekend husk forsikring

Husk rejseforsikringen på weekendturen!

Med vores Rejseforsikring Weekend er du godt dækket på din weekendrejse.

 

Du er bl.a. dækket, hvis du bliver syg eller kommer til skade på din rejse, misser dit fly, eller hvis din bagage bliver forsinket eller stjålet.

 

Læs mere

Se også:

Oktoberfest teaser

Oktoberfest i Tyskland

Vil du også gerne opleve ægte Oktoberfest stemning? Her kan du tage del i festlighederne på efterårsferien i fire forskellige tyske storbyer.

Halloween

Her skal du tage hen til Halloween

Her kan du få et overblik over efterårets mest (u)hyggelige oplevelser for store og små - både på ferien derhjemme og ude i verden.

Det blå kort

Når det gule eller det blå sygesikringskort ikke er nok

Det gule sygesikringskort gælder ikke længere på rejser inden for Europa. Men kortets blå afløser dækker ikke nær så meget som sin gule forgænger.