Tanzania

Oversigt

Tanzania er en berømt turistmål i Østafrika, som også er hjemsted for lukrative kommercielle interesser. Landet er relativt stabilt og demokratiske processer er godt integreret, med det siddende parti, Chama Cha Mapinduzi (CCM) og præsident Jakaya Kikwete, der forventes at forblive ved magten i hvert fald indtil næste valg. Tanzania har et vokalt civilsamfund, politisk opposition og fagforeninger, som skaber et miljø modent til forandring, især da utilfredsheden vokser som levestandarden stagnere. Sikkerhedsstyrker reagerer med magt, som kan skabe et flygtigt, men lokaliseret, risikomiljø.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Afrika syd for Sahara har mange sundhedsrelaterede trusler, der kan forårsage ekstrem sygdom og død og Tanzania er ingen undtagelse. Sørg for at tage de nødvendige forholdsregler for helbredet inden afrejse. Det anbefales at rejsende kontakter deres egen læge 4-8 uger inden afrejse, hvis det er muligt.

En vaccination mod gul feber er teknisk set ikke nødvendig for indrejse, men det anbefales at man kontakter sundhedseksperter inden afrejse til Tanzania for opdateret information.

Malaria betragtes som en trussel i Tanzania. Alle rejsende bør være opmærksomme på truslen og tage de nødvendige forholdsregler for at undgå sygdommen. I Tanzania anbefales profylakse med Lariam, Malarone eller doxycyklin.

Diarré er almindeligt og man bør være opmærksom på hvad man spiser og drikker. Den bedste måde at undgå diarré på, er at tage forholdsregler ved mad og drikke. Drik ikke postevand, medmindre det er blevet kogt, filtreret eller kemisk desinficeret. Mange restauranter og hoteller følger gode regler for mad og anses generelt for sikkert, men insister altid på flaskevand. Spis ikke frugt eller grøntsager, der ikke er skrællet eller kogt. Undgå mad og drikke fra gadesælgere.

Andre sygdomme i Tanzania er Rift Valley Feber, kolera og pest. Disse er blevet rapporteret i små udbrud og isolerede hændelser, men er ikke af nogen større bekymring for rejsende, der bor i byer og parker.

Medbring selv receptpligtig og forebyggende medicin i tydeligt markerede beholdere med generiske navne. Sørg for at sygeforsikringen dækker udgifter udenlands. Hvis den ikke gør, anbefales det at tegne en supplerende udenlandsk sygeforsikring. Ved sygdom i udlandet, kan udgifter og mulige evakueringer koste titusindvis af dollars.

Følgende vaccinationer er stærkt anbefalede til alle rejsende: hepatitis A, tyfus, gul feber og meningokok. For rejsende, der planlægger tæt kontakt med lokalbefolkningen eller ophold længere end seks måneder, anbefales en hepatitis B-vaccination. Hvis man ikke har fået en stivkrampevaccine inden for de sidste 10 år, vil en booster være en god idé.

Der er mere end 2000 hospitaler og klinikker i Tanzania, men kun få er tilgængelige uden for Dar es Salaam og medicin er ofte ikke tilgængelig. Alle behandlinger betales i kontanter.

Pas

Alle udenlandske rejsende skal have et pas for indrejse til Tanzania. Passet skal være gældende i mindst seks måneder efter ønskede rejsedatoer. Rejsende skal også have bevis for retur- eller vidererejse, f.eks. i form af en flybillet.

Der skal også bruges et gyldigt pas ved ankomst til Zanzibar.

Visum

Der kræves visum for alle rejser til Tanzania. Disse er tilgængelige enten før afrejse eller i lufthavnen og udstedes af immigrationsmyndighederne. Der er to typer visa udstedt i Tanzania; turist-eller forretningsvisum. Ved anmodning om visum til flere indrejser, skal der rettes henvendelse direkte til hovedkontoret i Dar es Salaam.

Et vaccinationskort mod gul feber kræves af alle, der ankommer fra en inficeret region. Denne lov kan variere og det er derfor en god idé at kontakte myndighederne om yderligere oplysninger før afrejse.

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Tanzania
  • Hovedstad: Dodoma
  • Andre større byer: Arusha, Dar es Salaam, Zanzibar
  • Religion: Kristendom og islam
  • Tidszone: GMT + 3

Landets alarmnumre

  • Politi: 112
  • Brandvæsen: 112
  • Ambulance: 112

Generel risikovurdering:

Moderate

Landet er generelt sikkert at rejse til, men overvej yderligere rådgivning.

Se alle vores forsikringer

Vi har rejseforsikring til alle typer rejser – uanset om du er på charterferie, backpacking, forretningsrejse eller du studerer i udlandet.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.