Rejseforsikring til Benin

Hvad skal du opleve i Benin? Den rige historie, kulturen eller naturen? Om du skal det ene eller det andet, så er det trygt med en rejseforsikring til din rejse.

Find en rejseforsikring her >

Teksten nedenfor er maskinoversat*

Oversigt

Hovedstad: Porto-Novo (indbyggere 234.168)
Andre byer: Cotonou, Parakou, Djougou, Bohicon, Kandi
Indbyggertal: 12.864.634
Religion: Indfødte tro, kristendom og islam
Tidszone: UTC+01:00 (WAT)
Køreside: højre
Opkaldskode: +229
Elektriske stik: Eurostik, Type E og C

Benin er et mellemrisikoland. Der er ingen væsentlige bekymringer over mellemstatslig konflikt, oprør eller terrorisme på grund af dets status som et af de mest stabile demokratier i Vestafrika med et stort antal politiske partier, et funktionelt civilsamfund og en af de hurtigst voksende økonomier i verdenen. Ikke desto mindre står Benin i betragtning af høje niveauer af fattigdom og økonomisk uro over for bemærkelsesværdige trusler fra kriminalitet og civile uroligheder, som udgør potentielle risici for udenlandsk personale. De primære risici relaterer sig til voldelige forbrydelser som overfald og bilophug. Benin har en voksende turistsektor, og udenlandske rejsende bliver ofte ramt af småkriminalitet. Siden 2010 er pirateriet ud for Benines kystlinje også steget kraftigt på linje med resten af Guineabugten. Derudover er gadekriminalitet et betydeligt problem i byområder, især på større færdselsårer og i kvarterer, herunder dem, hvor udstationerede og diplomatiske medarbejdere bor, hvor populære barer og restauranter er placeret, og på strandene i nærheden af hoteller, der frekventeres af internationale besøgende.

Penge

Benins nationale valuta er den vestafrikanske CFA-franc (XOF). Det er relativt enkelt at skifte valuta i Benin, især i de sydlige byområder Porto Novo og Cotonou.

Bank of Africa har en tendens til at give de bedste priser og lavere provisioner. Kontanthævninger er mulige, med Visa-kort mere tilbøjelige til at blive accepteret end andre kortudbydere. Generelt anbefales det ikke at bruge kreditkort i Benin, medmindre det er på velrenommerede virksomheder, da svindel er udbredt.

Pengeautomater er tilgængelige, men udgør en potentiel trussel om røveri af pengeautomater. Besøgende rådes til at rejse med amerikanske dollars eller euro, da de er nemmere at veksle og kan give de bedste priser. Der bør dog udvises forsigtighed, hvis man medbringer store mængder hård valuta.

Desuden er rejsende forpligtet til at erklære, hvis de medbringer penge over 5 millioner CFA.

Kommunikation

Landekoden for Benin er +229.

Områdekoder:

Atorcora, Donga, Alibori, Borgou - 23
Littoral, Atlantique - 21
Mono, Couffo, Zou, Collines - 22
Oueme, Plateau - 20

Benin er vært for en række mobil- / mobilnetværk, der tilbyder tjenester, der bruger GSM 900/1800 teknologi.

Rejsende rådes til at tjekke hos mobiludbydere forud for ankomst til Benin for at diskutere roamingdækning. I tilfælde af at mobiltjenester / mobiltjenester ikke er kompatible med dem i Benin, kan en forudbetalt mobiltelefon købes. Disse findes i de fleste telefonforretninger i Cotonou og Porto Novo.

Dækning i hele landet er uhøfligt i bedste fald. Dækningen langs kysten og omkring Cotonou og Porto Novo er generelt god, men længere fra syddækningen er mindre sandsynlig. Fra landdistrikter i nord kan en satellit telefon være den eneste metode til telefonkommunikation.

Elektricitet

Elektricitet i Benin er 220 volt, vekslende ved 50 cykler per sekund. Stikkontakterne i Benin accepterer kun en type stik, hvilket er den to-polede runde type, der almindeligvis anvendes i Frankrig og andre europæiske lande.

De fleste byer i Benin har en ret konstant strømforsyning. Længere væk fra Cotonou og Porto Novo falder chancen for konstant tilgængelig elektricitet. Nogle gange går el ud uden advarsel, selv i de store byer. På grund af dette problem anbefales overvågningsudstyr til alle, der rejser med bærbare computere og andre elektroniske enheder.

Fysisk

Benin strækker sig 700 km fra Benin-bugten i syd til dens nordligste spids på Niger-floden. Benin grænser op til Togo mod vest, Nigeria mod øst og Burkina Faso og Niger mod nord. Dens sydlige grænse er en kystlinje, der møder Benin-bugten i det sydlige Atlanterhav. Mod nord er grænsen til Niger hovedsageligt dannet af den snoede Niger-flod.

Landets højde er stort set ens fra top til bund. Den sydlige del er hovedsageligt præget af kystsletter og nord for savanne og halvtørre højland. Kyststriben er sandet med kokospalmer på strandene. Benin har nogle imponerende laguner beliggende i Porto Novo, Nokoue, Ouidah og Grand Popo, som gradvist stiger til plateauer og til sidst tipper af i Atakora-bjergene. Fra højlandet løber to bifloder fra Niger-floden. Oueme løber ud i Nokoue-lagunen, mens Mono-floden løber ud i havet ved Grand Popo og danner grænsen til Togo.

Benins to største bycentre, Porto Novo og Cotonou, ligger inden for 30 km fra hinanden i den sydlige del af landet langs kysten af Bight of Bonny. Benins officielle hovedstad er Porto Novo, men den de facto og økonomiske hovedstad er Cotonou. Cotonou er også den største by i Benin og hjemsted for dens diplomatiske og statslige tjenester.

Pas

Pass er påkrævet for alle rejser til Benin. Passet skal være gyldigt i seks måneder fra datoen for den planlagte afgang fra landet.

Besøgende skal også fremlægge bevis for en gul feber vaccination for at komme ind i landet.

Visum

Turist- eller forretningsvisum er påkrævet for de fleste rejsende til Benin. Statsborgere i Danmark, Frankrig, Tyskland, Italien, Sverige, Hong Kong og Haiti behøver ikke visum for ophold på op til 90 dage.

Visum er ikke påkrævet af følgende nationaliteter: Algeriet, Bulgarien, Burkina Faso, Kap Verde, Centralafrikanske Republik, Tchad, Republikken Congo, Côte D'Ivoire, Gabon, Gambia, Ghana, Guinea, Guinea-Bissau, Liberia, Madagaskar , Mali, Mauretanien, Niger, Nigeria, Rumænien, Rwanda, Senegal, Sierra Leone, Sydafrika og Togo.

Visum er gyldige i tre måneder fra deres udstedelsesdato.

Visum er ikke rutinemæssigt tilgængelige i lufthavnen, så det anbefales at få visum inden rejsen. Disse kan fås af Beninese konsulære faciliteter. Siden april 2018 kan e-visum til kort ophold og enkelt- og multiple indrejser ansøges og betales online. Et vellykket e-visum udstedes ved ankomst til lufthavnen i Cotonou.

Rejsende, der ankommer fra Vestafrika gennem Togo, vil normalt kunne købe visum ved grænsen. Rejsende, der ankommer fra Ghana, Niger og Nigeria, kan få visum på Benines ambassader i disse lande.

Rejsende, der forlader landet inden for 24 timer efter ankomsten, har videregående billetter og ikke forlader lufthavnen, er fritaget for visumkrav.

Medicinsk udstyr

Medicinske faciliteter i Benin er ekstremt begrænsede. Rejsende rådes til at få en omfattende rejsesygeforsikring, der dækker nødhjælp. Imidlertid kan mange lægepraksis forvente betaling i kontanter uanset forsikringspolicer.

Akutmedicinske faciliteter er tilgængelige gennem SAMU (Service d'Aide Medicale Urgence). Kontaktnumre for denne service fra Benin er:

Hovedkontor: 21-304-652
Cotonou: 21-903-002
Porto Novo: 20-212-266

Hovedhospitalet i landet er National University Hospital i Cotonou.

Sundhedsmæssige bekymringer

Rejsende rådes til at konsultere en rejsesundhedsspecialist eller praktiserende læge for at få de seneste oplysninger om, hvilke vacciner der anbefales omkring 4-8 uger før afrejse til Benin. Sørg for at være opdateret på rutinevacciner inden din rejse. Følgende vaccinationer anbefales: mæslinger-fåresyge-røde hunde (MMR), tetanus-difteri-kighoste, polio og influenza. Rejsende kan også overveje vaccinationer mod hepatitis B og rabies, alt efter deres rejses særlige forhold.

Malaria er endemisk for Benin, og forebyggende medicin anbefales i form af Lariam, Malarone eller Doxycyclin. Denne profylakse bør understøttes af brug af insektmiddel, myggenet og langærmet tøj omkring skumringen.

Der er risiko for Chikungunya-smitte i Benin.

Tsetse-fluevektorer findes i de nordlige områder, især i Atakora-provinsen og Pengjari National Park. Rejsende, der tager på safari og landdistrikter, bør undgå at blive bidt af tsetse-fluer.

Skistosomiasisrisiko er til stede i hele landet, inklusive byområder. Undgå at svømme i ferskvand, såsom søer, floder, damme og vådområder, og spis rå fødevarer, som ikke er blevet vasket med renset vand.

HIV-prævalensen er relativt lav i Benin (1 procent) sammenlignet med hyppigheden i de fleste andre lande i regionen med anslået 70.000 mennesker, der lever med HIV/AIDS. Heteroseksuelt samleje og mor-til-barn-overførsel (MTCT) er de primære former for HIV-overførsel i Benin.

Ud over disse sundhedsrisici er rejsendes diarré det mest almindelige rejserelaterede medicinske problem, der påvirker rejsende til Benin. Det er tilrådeligt at medbringe anti-diarré medicin og orale rehydreringssalte for at forhindre dehydrering. Rejsende skal tage alle nødvendige forholdsregler, når de drikker vand eller spiser mad i landet og kun drikke vand fra forseglede flasker, der er opnået fra en velrenommeret kilde eller vand, der er blevet kogt.

Tuberkulose er meget endemisk i Benin og et stort folkesundhedsproblem.

*For at gøre det nemmere for dig er landeinformationen på denne side oversat til dansk af vores partner ved hjælp af maskinoversættelse. Selvom der er stræbt efter at levere en korrekt oversættelse, vil maskinoversættelse ikke være perfekt og skal derfor heller ikke læses eller fortolkes som sådan. Hjemmesiden og informationen på denne skal ikke opfattes som en kilde til rådgivning eller handling i forhold til indholdet. Ingen garanti givet eller underforstået, intet krav eller ansvar accepteres.

Benin
Landets alarmnumre
Politi:
117
Brandvæsen:
118
Ambulance:
112

Find forsikring

Ændre din søgning Køb her
Rejseperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

1
Alder ved udrejse
Udrejsedato

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

1
Alder ved udrejse
Rejseperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

1
Alder på gæsten ved hjemkomst
Betalingsdatoen
Lejeperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

Ferieboligens pris
1
Alder på gæsten ved hjemkomst
Ikrafttrædelsesdato
1
Betalingsdato for rejsen
Afrejsedato
1
Rejsens pris pr. person
Rejseperiode
1
Forsikringsperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

Samlet værdi af udstyr
 • Afghanistan
 • Albanien
 • Algeriet
 • Amerikansk Samoa
 • Andorra
 • Angola
 • Anquilla
 • Antarktis
 • Antiqua og Barbuda
 • Argentina
 • Armenien
 • Aruba
 • Aserbajdsjan
 • Australien
 • Bahamas
 • Bahrain
 • Bangladesh
 • Barbados
 • Belarus
 • Belgien
 • Belize
 • Benin
 • Bermuda
 • Bhutan
 • Bolivia
 • Bonaire, Sint Eustatius
 • Bosnien-Hercegovina
 • Botswana
 • Bouvetøen
 • Brasilien
 • Britiske Territorium i
 • Brunei
 • Bulgarien
 • Burkina Faso
 • Burundi
 • Cambodia
 • Cameroun
 • Canada
 • Caymanøerne
 • Centralafrikanske Rep.
 • Chile
 • Christmas Island
 • Colombia
 • Comorerne
 • Congo - Brazzaville
 • Congo - Demokratiske Republik
 • Cookøerne
 • Costa Rica
 • Cuba
 • Curacao
 • Cypern
 • Danmark
 • Djibouti
 • Dominica
 • Dominikanske Republik
 • Ecuador
 • Egypten
 • El Salvador
 • Elfenbenskysten
 • Eritrea
 • Estland
 • Ethiopien
 • Falklandsøerne
 • Fiji
 • Filippinerne
 • Finland
 • Foren. Arabiske Emirater
 • Frankrig
 • Fransk Guyana
 • Fransk Polynesien
 • Færøerne
 • Gabon
 • Gambia
 • Georgien
 • Ghana
 • Gibraltar
 • Grenada
 • Grækenland
 • Grønland
 • Guadeloupe
 • Guam
 • Guatemala
 • Guinea
 • Guinea-Bissau
 • Guyana
 • Haiti
 • Heard- og Mcdonaldøerne
 • Holland
 • Hollandske Antiller
 • Honduras
 • Hong Kong
 • Indien
 • Indonesien
 • Irak
 • Iran
 • Irland
 • Island
 • Israel
 • Italien
 • Jamaica
 • Japan
 • Jomfruøerne, Amerikanske
 • Jomfruøerne, Britiske
 • Jordan
 • Kap Verde
 • Kasakhstan
 • Kenya
 • Kina
 • Kirgisistan
 • Kiribati
 • Kokosøerne
 • Kosovo
 • Kroatien
 • Kuwait
 • Laos
 • Lesotho
 • Letland
 • Libanon
 • Liberia
 • Libyen
 • Lichtenstein
 • Litauen
 • Luxembourg
 • Macao
 • Madagaskar
 • Malawi
 • Malaysia
 • Maldiverne
 • Mali
 • Malta
 • Marokko
 • Marshalløerne
 • Martinique
 • Mauritanien
 • Mauritius
 • Mayotte
 • Mexico
 • Mikronesien
 • Mindre Amerik. Oversøisk
 • Moldova
 • Monaco
 • Mongoliet
 • Montenegro
 • Montserrat
 • Mozambique
 • Myanmar (Burma)
 • Namibia
 • Nauru
 • Nepal
 • New Zealand
 • Nicaragua
 • Niger
 • Nigeria
 • Niue
 • Nordkorea
 • Nordmakedonien
 • Nordmarianerne
 • Norfolk Island
 • Norge
 • Ny Caledonien
 • Oman
 • Pakistan
 • Palau
 • Palestina
 • Panama
 • Papua Ny Guinea
 • Paraguay
 • Peru
 • Pitcairn
 • Polen
 • Portugal
 • Puerto Rico
 • Qatar
 • Reunion
 • Rumænien
 • Rusland (vest for Ural)
 • Rusland (øst for Ural)
 • Rwanda
 • SAINT BARTHELEMY
 • Saint Pierre og Miquelon
 • Samoa
 • San Marino
 • Sao Tome og Principe
 • Saudi-Arabien
 • Schweiz
 • Senegal
 • Serbien
 • Seychellerne
 • Sierra Leone
 • Singapore
 • Sint Marteen
 • Slovakiet
 • Slovenien
 • Solomonøerne
 • Somalia
 • Spanien
 • Sri Lanka
 • St. Christopher og Nevis
 • St. Helena
 • St. Lucia
 • St. Vincent og Grenadinerne
 • Storbritannien
 • Sudan
 • Surinam
 • Svalbard og Jan Mayen
 • Sverige
 • Swaziland
 • Sydafrika
 • Sydgeorgien og De Sydl.
 • Sydkorea
 • Sydlige Franske Territo.
 • Sydsudan
 • Syrien
 • Tadjikistan
 • Taiwan
 • Tanzania
 • Tchad
 • Thailand
 • Tjekkiet
 • Togo
 • Tokelau
 • Tonga
 • Trinidad og Tobago
 • Tunesien
 • Turkmenistan
 • Turks and Caicos Islands
 • Tuvalu
 • Tyrkiet
 • Tyskland
 • Uganda
 • Ukraine
 • Ungarn
 • Uruguay
 • USA
 • Usbekistan
 • Vanuatu
 • Vatikanstaten
 • Venezuela
 • Vestsahara
 • Vietnam
 • Wallis- og Futuna Islands
 • Yemen
 • Zambia
 • Zimbabwe
 • Ækvatorialguinea
 • Østrig
 • Østtimor
 • Ålands øerne
 • Asien
 • Afrika
 • Europa
 • Sydamerika
 • Nordamerika inkl. USA
 • Nordamerika ekskl. USA
 • Oceanien
 • England
 • Dubai
 • Abu Dhabi
 • Palæstina
 • Skotland
 • Nordirland
Skjul valg Skjul
 • {{originalfilename}} x

Nærmeste servicekontor:

Euro-Center (Cape Town)

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>