Brexit

Fra 1. januar 2021 er Storbritannien ikke længere en del af EU. Nedenfor kan du læse mere om, hvad du bør være opmærksom på i forhold til rejseforsikring, hvis du planlægger at besøge Storbritannien.

Er det nødvendigt med ekstra rejsedokumenter efter Brexit?

Det, som du skal bruge for at rejse ind i Storbritannien, vil ikke blive ændret før 1. oktober 2021. Før denne dato kan du, hvis du er er borger i EU, EØS eller Schweiz, fortsat rejse til Storbritannien på ferie eller på rejser af kort varighed, uden at du skal bruge et visum. 

Er der noget særligt jeg skal være opmærksom på i forhold til rejseforsikring?

Efter Brexit er trådt i kraft 1. januar 2021 vil du ikke længere kunne anvende det ’Blå EU-sygesikringskort’ i Storbritannien. Vi vil derfor anbefale, at du køber en rejseforsikring, så du kan være tryg på rejsen, og få hjælp hvis du skulle få brug for det. En rejseforsikring dækker nemlig sygdom og ulykke som du ikke længere har krav på at få hjælp til samt en lang række andre ting. Alle forsikringer hos Europæiske ERV dækker som normalt i Storbritannien, uanset om du har tegnet forsikringen før eller efter 1. januar 2021.

Bemærk: Det blå EU-sygesikringskort er ikke gyldigt i Storbritannien fra 1. januar 2021.